Senior verandermanager

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
09-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Westland
Reacties
0
Bekeken
30
Status
Gesloten
Referentie
PP

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Bouw mee aan de gemeente Westland De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw is de gemeente Westland, belangrijke economische motor. Westland ligt tussen de grootstedelijke gebieden van Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht en ambitie, innovatie en professionaliteit; dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Bij de gemeente Westland werken 850 mensen. Wij zijn op zoek naar professionele medewerkers die naast vakbekwaamheid invulling kunnen geven aan de volgende kernwaarden: openheid, samenwerkingsgerichtheid, integriteit en verantwoording nemen. In onze lerende organisatie staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en er zijn volop kansen om eigen ambities waar te maken.

Team DIA is een werkorganisatie die bestaat uit team Documentaire Informatievoorziening, team Informatisering en Automatisering en team Applicatiemanagement. Binnen DIA zijn 68 medewerkers werkzaam die integraal invulling geven aan het beheren, ontwikkelen en adviseren in de volle breedte van het aandachtsgebied informatiemanagement. DIA werkt vanuit het gemeentekantoor in Wateringen waarin eigentijds werken een flexibele en effectieve manier is om onze opdrachten tot een succes te maken.

Opdracht
Digitaliseringsambitie gemeente Westland: De gemeente Westland heeft in lijn met haar digitaliseringsambitie het masterplan digitaliseren opgesteld. De lange termijndoelstelling is dat burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties digitaal zaken kunnen doen met de gemeente. Om deze lange termijn doelstelling te realiseren zijn er meerdere digitaliserings- en veranderprojecten nodig. Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op basis van de huidige strategische afweging projecten geselecteerd die zich richten op het sociale- en dienstverleningsdomein.

De aanpak en de resultaten.
Wij breiden ons digitale aanbod van producten uit in combinatie met het digitaliseren van de processen van onze front- en backoffice. De inrichting moet optimaal aansluiten bij de wensen en behoefte van onze burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties en de toegang tot onze digitale producten en diensten moet zo laagdrempelig mogelijk zijn. Digitaliseren voor de korte termijn betekent het optimaal benutten van onze bestaande ICT middelen en ICT-architectuur.

Uw vertrekpunt
U rondt een aantal lopende projecten af. De projectdoelen en –resultaten staan vast en de behaalde tussenresultaten zijn goed gedocumenteerd. Uw uitdaging is het oplossen van gesignaleerde issues en het organisatorisch inbedden van het eindresultaat.

De gemeente Westland werkt met projectcontrol. Dit betekent dat u gebruik gaat maken van de standaard formats, projectondersteuning en middelen en dat de rollen en taken zijn belegd en vier projectfasen worden doorlopen: startfase, planningsfase, uitvoeringsfase, afsluitingsfase.

Uw uitdagingen
Voor uw combinatie aan projecten zijn de resources beperkt beschikbaar. Er wordt daarom een groot beroep gedaan op onze applicatiebeheerders, in het bijzonder op de applicatiebeheerders van GWS4all. Wij vragen u creatief te zijn en uw projectresultaten te halen met een minimale resourcebelasting en een maximale kennisoverdracht in de lijn.

Uw projectopdracht
U neemt van de huidige projectleider vijf lopende digitaliseringsprojecten over. Het eerste project (010) betreft het afronden van een Pilot met de zaak DMS koppeling op basis van landelijke standaarden. De koppeling opereert tussen : midoffice en zaaksysteem van Centric in combinatie met GWS4All en Corsa DMS. Uw opdracht is de pilot af te ronden en binnen het werkproces ‘bijzondere bijstand’ deze koppeling naar productie te brengen.

Het tweede project (221). In afwachting van de uitkomst Pilot zaak DMS koppeling wordt een aantal QuickWins gerealiseerd. Met name het aanbieden van WMO-besluiten op MijnOverheid/Berichtenbox i.c.m. met de PIP. U rond de oplevering van de QuickWins verder af. Daarnaast realiseert u een generieke oplossing voor de functionaliteit ‘digitaal ondertekenen’. U implementeert de oplossing in het WMO proces en zorgt ervoor dat deze oplossing in andere digitaliseringsprojecten kan worden toegepast. U implementeert binnen de WMO- processen het zaakgericht werken.

Het derde project (255) betreft het omzetten van vijf e-formulieren naar e-diensten c.q. het inrichten van het zaakgericht werken. Het vierde en vijfde project (218-219) betreft het operationaliseren van een digitale omgeving van waaruit de bijstandsgerechtigden eenvoudig veranderingen in hun situatie kunnen doorgeven en hun uitkeringsspecificaties kunnen opvragen. U realiseert de oplevering aan de lijn- en beheerorganisatie. Dit bestaat uit: implementatiebegeleiding / nazorg en formele project afsluiting..

Criteria

Relevante ervaring als projectleider met digitaliseringsprojecten
Minimaal 7 jaar relevante ervaring in vergelijkbare organisaties in de afgelopen 10 jaar
Binnen de context van de projectopdracht kennis van de processen en gebruikte systemen
Opleidingen en of certificering op het gebied van projectmanagement, zoals P3M3®, PRINCE2 ®, IMPA, MSP®, PMP®

Competenties

Overtuigingskracht
Organisatiebewustzijn
Verantwoordelijkheid
Onderhandelen
Resultaatgerichtheid

Start opdracht:z.s.m.
Eind opdracht:6-9 mnd.
Uren per week:24-36

Reageren kan tot 14-3 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten