Project- en Procesondersteuner WMO/Jeugd

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
09-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
1113
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Afdeling Samen Leven en Werken
De afdeling Samen Leven en werken (SLW) staat voor een belangrijke transformatie. Onlangs is door het MT de afdelingsvisie vastgesteld. Uitgangspunt van die visie is dat klanten meedoen en ertoe doen. We doen dat niet alleen. Onze partners, binnen en buiten de gemeentelijke organisatie, hebben daar nadrukkelijk ook een taak in. We zien de medewerkers van SLW als ondernemende regisseurs en belangrijke verbinders. Daarnaast hebben we te maken met de uitvoering van wettelijke regelingen (WWB, WIJ, BBZ, IOAW, IOAZ, Inburgering, Schuldhulpverlening). De afdeling werkt met een groot budget en voelt een grote verantwoordelijkheid voor veel gezinnen die afhankelijk zijn van de gemeentelijke overheid. De afdeling bestaat uit vijf teams: Werk, Wijk, Bedrijfsondersteuning, Staf en Sportontwikkeling.

Team Staf
Het (beleids)team Staf van SLW ontwikkelt beleid op het gebied van arbeidsmarkt, participatie, armoedebestrijding, inkomensvoorziening, Wmo en jeugdhulp. Deze brede scoop heeft het voordeel dat het beleid vanuit de uitvoering gevoed kan worden door wat er speelt binnen de afdeling en hier beter op kan aansluiten. Het team levert ondersteunende diensten aan de overige teams van de afdeling.

Kandidaatomschrijving
De Project- en Procesondersteuner WMO/Jeugd
Je geeft als proces- en projectondersteuner binnen het team Staf verder vorm en inhoud aan het ontwikkelen van onderdelen binnen de Wmo en Jeugd maar ook Participatiewet, in het bijzonder het beschrijven van werkprocessen, het bewaken van de kwaliteit van processen (inrichten en onderhouden), opstellen van interne documenten, opstellen van projectplanning en begrotingen. In deze functie ben je maatschappelijk betrokken en integer.

Als Project- en Procesondersteuner WMO/Jeugd

Beschik je over een afgeronde MBO+/HBO opleiding, met minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring (in de afgelopen 5 jaar) als proces- en projectondersteuner bij een gemeente.
Wordt je ingezet op het uitvoerend beleid.
Werkt je innovatief en bent actief in het uitvoerende beleidsveld van de afdeling Samen Leven Werken (SLW).
Ben je op de hoogte wat er op relevante beleidsterreinen speelt, legt verbindingen en werkt integraal en 'out–of–the-box'.
Ligt jouw taak op het ondersteunen, organiseren, uitvoeren en adviseren zodat beleid effectief en efficiënt kan worden uitgevoerd.
Ben je expliciet de verbindende schakel tussen de uitvoering en het beleid en realiseert, door samen met de uitvoerende medewerkers en collega’s van andere afdelingen uitvoering en beleid op elkaar te laten aansluiten.
Weet je goed te balanceren tussen rechtmatigheid en doelmatigheid en kunt met kracht communiceren.
Heb je kennis en ervaring met projectmatig werken en beschrijven van processen volgens de Lean Six Sigma methodiek.

Competenties

Je hebt aantoonbare kennis van relevante wetgeving op het terrein van de Wmo, Wlz transitie en sociale zekerheid is een pré en je hebt deze kennis daadwerkelijk toegepast.
Je hebt ervaring met het beschrijven van processen volgens de Lean Six Sigma methodiek.
Je bent communicatief vaardig en proactief.
Je kunt zelfstandig opereren, maar bent ook gericht op samenwerking.
Je hebt een ‘hands on’ mentaliteit, bent stressbestendig en hebt gevoel voor humor.
Je beheerst het Nederlands uitstekend in woord en geschrift.

Start opdracht:1-4
Eind opdracht:31-12, optie tot verlenging 4 keer 3 mnd.
Uren per week:29

Reageren kan tot 13-3 met cv, motivatie en uuratrief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten