Projectleider digitaliseringsprojecten

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
09-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Gemeente
Reacties
3
Bekeken
813
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1499

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid Holland zijn wij op zoek naar een Senior Verandermanager, die verantwoordelijk wordt voor de afronding van vijf lopende digitaliseringsprojecten die zich richten op het sociale- en dienstverleningsdomein.

De gemeente heeft in lijn met haar digitaliseringsambitie het masterplan digitaliseren opgesteld. De lange termijndoelstelling is dat burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties digitaal zaken kunnen doen met de gemeente. Om deze lange termijn doelstelling te realiseren zijn er meerdere digitaliserings- en veranderprojecten nodig.

Taken

Het eerste project (010) betreft het afronden van een Pilot met de zaak DMS koppeling op basis van landelijke standaarden. De koppeling opereert tussen : midoffice en zaaksysteem van Centric in combinatie met GWS4All en Corsa DMS. De Senior Verandermanager gaat de pilot afronden en binnen het werkproces ‘bijzondere bijstand’ deze koppeling naar productie brengen.
Het tweede project (221). In afwachting van de uitkomst Pilot zaak DMS koppeling wordt een aantal QuickWins gerealiseerd. Met name het aanbieden van WMO-besluiten op Mijn Overheid/Berichtenbox i.c.m. met de PIP. De Senior Verandermanager zal de oplevering van de QuickWins verder afronden. Daarnaast realiseert de Senior Verandermanager een generieke oplossing voor de functionaliteit ‘digitaal ondertekenen’. De Senior Verandermanager implementeert de oplossing in het WMO proces en zorgt ervoor dat deze oplossing in andere digitaliseringsprojecten kan worden toegepast. De Senior Verandermanager  implementeert binnen de WMO- processen het zaakgericht werken.
Het derde project (255) betreft het omzetten van vijf e-formulieren naar e-diensten c.q. het inrichten van het zaakgericht werken.
Het vierde en vijfde project (218-219) betreft het operationaliseren van een digitale omgeving van waaruit de bijstandsgerechtigden eenvoudig veranderingen in hun situatie kunnen doorgeven en hun uitkeringsspecificaties kunnen opvragen. De Senior Verandermanager realiseert de oplevering aan de lijn- en beheerorganisatie. Dit bestaat uit: implementatiebegeleiding / nazorg en formele project afsluiting.

Vereisten

Relevante ervaring als projectleider met digitaliseringsprojecten
Minimaal 7 jaar relevante ervaring in vergelijkbare organisaties in de afgelopen 10 jaar binnen een gemeente
Binnen de context van de projectopdracht kennis van de processen en gebruikte systemen in gemeentelijke omgeving
Opleidingen en of certificering op het gebied van projectmanagement, zoals P3M3®, PRINCE2 ®, IMPA, MSP®, PMP®

Competenties

Overtuigingskracht
Organisatiebewustzijn
Verantwoordelijkheid
Onderhandelen
Resultaatgerichtheid

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties – zonder referenties wordt uw reactie voor deze aanvraag niet in behandeling genomen- ) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  09-03-2016 15:03
  Plaats
  Hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-03-2016 17:04
  Plaats
  Breda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-03-2016 11:52
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten