Adviseur omgevingsmanagement

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
09-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Lelystad
Reacties
0
Bekeken
543
Status
Gesloten
Referentie
IGB60752070

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur omgevingsmanagement met ervaring in het overleggen met verschillende nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer maatschappijen en dergelijke organisaties die actief zijn in het beheersgebied van de desbetreffende organisaties.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

U bent werkzaam voor het project ASR (Alkali-Silica Reactie). De Afsluitdijk is sinds 1933 in functie als primaire waterkering. Bij uitvoering van de toets in het kader van de Wet op de waterkeringen (WOW) in 2005 is gebleken dat zowel het dijklichaam als de sluis en spuicomplexen niet meer voldoen aan de huidige eisen. De beide sluiscomplexen zijn sterk verouderd en met een leeftijd van 82 jaar is het einde van de ontwerplevensduur (80 jaar) bereikt.

Het beton vertoont tekenen van Alkali-Silica Reactie (ASR), een schademechanisme waarbij het beton van binnenuit kapot wordt gedrukt door de vorming van expansieve producten (zouten en water in combinatie met een kleine dekking en lage dichtheid van het beton). Het werk dat moet worden uitgevoerd omvat een inventarisatie en reparatiewerkzaamheden om verdere degeneratie van het beton door de aangetoonde ASR en andere mechanismen (chloride indringing / carbonatie) te minimaliseren en daarmee de levensduur van de beton te verlengen tot 2050.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U levert (strategisch) advies, biedt ondersteuning en bent sparring partner van de omgevingsmanager van project ASR met betrekking tot de volgende taakvelden:- Communicatie

 • Ruimtelijke ordening

 • Vergunningen en ontheffingen

 • Vormgeving

 • Milieu en ecologie

 • Verkeersmanagement (weg en water)

 • Vastgoed

 • Vormgeving (architectuur en monumentenstatus)

 • U draagt zorg voor de aansturing, begeleiding, coördinatie en bewaking van de voortgang van de werkzaamheden en/of opdrachten door derden.

 • U begeleidt medewerkers van ingenieursbureaus (diensten en producten), communicatiebureaus en interne afdelingen, helpt mee problemen op te lossen en motiveert de mensen om goed werk af te leveren, bijvoorbeeld met het opstellen van adviezen, invulling van communicatieplannen en rapportage van onderzoeken.

 • U legt voor het gehele project vast op welke wijze verschillende stakeholders worden betrokken en in hoeverre eisen, randvoorwaarden en wensen vanuit de stakeholders op basis van strategisch omgevingsManagement (SOM), onder andere met betrekking tot de uitvoering van het project, invloed (kunnen) hebben op het uiteindelijke projectresultaat.

 • Dit kan betrekking hebben op de relatie tussen medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemer van project ASR (intern omgevingsmanagement) of tussen Rijkswaterstaat en de omgeving (externe omgevingsmanagement).

 • U onderhoudt in overleg met / in samenwerking met de omgevingsmanager contact met medewerkers van de diversen stakeholders, bijvoorbeeld bij gemeenten, provincies, intern Rijkwaterstaat, maar ook verschillende partijen zoals de aannemer, belangenorganisaties, of nood- en hulpdiensten.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een aantoonbaar afgeronde wo-opleiding en 3 jaar omgevingsmanagementervaring.

 • U hebt ervaring met betrekking tot tijdig, besluitvaardig en zelfstandig uitvoeren van alle benodigde omgevingsmanagement-activiteiten in overleg met de hieronder genoemde organisaties.

 • U hebt aantoonbare ervaring in het overleggen met verschillende nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer maatschappijen en dergelijke organisaties die actief zijn in het beheersgebied van de desbetreffende organisaties.

 • U hebt ervaring bij werken voor landelijke dienst van Rijkswaterstaat, waarbij invulling van omgevingsmanagement bij (vaar-)wegenprojecten de voorkeur geniet.

 • U bent VCA-gecertificeerd.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Lelystad

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2016, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Conditioneringen / omgeving / RWS / Rijkswaterstaat / civiele techniek / projectcommunicatie

            

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 15 maart aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten