Business Implementatiemanager

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
09-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
348
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.


TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 162 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

28-3-2016

Einddatum

28-9-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24-32

Sluitingsdatum

11-3-2016 om 9:00 uur

Het programma Professional Portal/Innovatie realiseert de vernieuwing van de werkprocessen en de ondersteunende IT systemen binnen het sociale domein van de 4 grootste gemeenten in Nederland (G4).
Het programma is verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling en de implementatie van deze vernieuwing. Het biedt een nieuwe werkwijze voor professionals in de backoffice van het sociale domein van de G4. Zij hebben hiermee toegang tot het Werk-, Inkomens- en Voorzieningendossier van hun klanten. Burgers (en bedrijven) maken gebruik van de nieuw aan te bieden functionaliteiten om zelf vanuit huis of kantoor zaken aan te vragen, hun dossier in te zien, wijzigingen door te geven etc.
De innovatie vervangt, vanuit het gezichtspunt van de professional (op termijn) de bestaande applicaties, te beginnen met de applicaties die gerelateerd zijn aan de domeinen Werk & Inkomen. Later komt daarbij het domein Zorg.
Het programma Innovatie is erop gericht om de overeengekomen producten op juiste en zorgvuldige wijze te laten landen en (daarmee) vorm te geven aan de gewenste implementatie en transitie. Dat betekent dat middels het programma geborgd wordt dat de juiste inhoudelijke inbreng geleverd wordt in het G4 ontwikkelwerk en dat binnen de implementaties en transities geborgd wordt dat het programma Innovatie aansluit bij overige ontwikkelingen.

De manager is verantwoordelijk voor adequate implementatie van de releases, op basis van het vanuit de G4 te leveren business release documenten stelt de manager steeds een Implementatieplan op waarin alle aspecten van de betreffende implementatie geadresseerd zijn en/of zelf zorg draagt voor de uitvoering daarvan.

Taak van het onderdeel

Werk en Inkomen levert een bijdrage aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de stad. Werk en Inkomen draagt zorg voor bijstandsverlening en toeleiding van bijstandsgerechtigden naar werk (Wet Werk en Bijstand), de uitvoering van de Sociale Werkvoorziening in Utrecht, armoederegelingen en bijzondere bijstand, individuele voorzieningen op grond van de WMO en Schuldhulpverlening. Werk en Inkomen is continu in beweging; de wet- en regelgeving is aan verandering onderhevig. De organisatie voert de Participatiewet uit en levert een bijdrage aan de andere decentralisaties op het sociaal domein zoals decentralisatie AWBZ en jeugdzorg. Aan de veranderingen zijn forse bezuinigingen gekoppeld. Werk en Inkomen richt zich op innovatie om ook in de toekomst faire en fatsoenlijke dienstverlening te kunnen bieden aan klanten en om goede resultaten te behouden.

Functie eisen

 Minimaal HBO/WO-niveau is een vereiste;
 Ruime ervaring met het aansturen van implementatietrajecten;
 Ruime ervaring met ICT programma/projecten;
 Ruime ervaring met business transitie programma/projecten;
 Kennis en ervaring in gemeenten
 Kennis van de sociale domeinen Werk, Inkomen en Zorg is een pre;
 Kennis van programma/projectmanagementtechnieken zoals Prince2 en MSP.

Competenties

 Stevige persoonlijkheid
 Kritisch kunnen reflecteren
 Communicatief zeer vaardig (mondeling en schriftelijk)
 Meedenken en oplossingen bieden
 In teamverband werken (verbinden)
 Bestuurlijke sensitiviteit
 Inspirerend, initiatiefrijk en resultaatgericht
 In staat om meerdere rollen te vervullen: bewaken, duwen, trekken, ondersteunen, confronteren en sparren
 Diplomatiek kunnen handelen
 Resultaatgericht
 Besluitvaardig
 Overtuigingskracht
 Initiatief
 Plannen en organiseren
 Controleren
 Schakelen tussen inhoud en proces

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  10-03-2016 16:51
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten