Senior Projectleider KCC

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
10-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Naaldwijk
Reacties
5
Bekeken
776
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-04-2016

Einddatum

01-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24 tot 36

Sluitingsdatum

15-03-2016 om 09:00 uur

Uw vertrekpunt
U rond een aantal lopende projecten af. De projectdoelen en –resultaten staan vast en de behaalde tussenresultaten zijn goed gedocumenteerd. Uw uitdaging is het oplossen van gesignaleerde issues en het organisatorisch inbedden van het eindresultaat.

De Gemeente werkt met projectcontrol. Dit betekent dat u gebruik gaat maken van de standaard formats, projectondersteuning en middelen en dat de rollen en taken zijn belegd en vier projectfasen worden doorlopen: startfase, planningsfase, uitvoeringsfase, afsluitingsfase. U werkt binnen de afdeling BAS/team DIA samen met de I-adviseur, de projectportfoliomanager en een team van vakspecialisten.

Uw uitdagingen
Voor uw combinatie aan projecten zijn de resources beperkt beschikbaar. Er wordt daarom een groot beroep gedaan op onze applicatiebeheerders. Wij vragen u creatief te zijn en uw projectresultaten te halen met een minimale resourcebelasting en een maximale kennisoverdracht in de lijn. U werkt in een omgeving waar meerdere projecten in uitvoering zijn, hierbij is het noodzakelijk dat onze standaard dienstverlening niet wordt verstoord door de projectwerkzaamheden Dit betekent in ieder geval dat u uw projectplan daarop afstemt en een goede resourceplanning maakt. Bij uw resourceaanvragen werkt u nauw samen met onze projectportfoliomanager.

Uw opdrachtgever
U legt verantwoording voor uw project af aan het Kernteam (stuurgroep) en rapporteert over de voortgang van uw project aan de project portfolio manager. Het Kernteam bestaat uit afdelingshoofd Dienstverlening (DV), afdelingshoofd Samenleving (SAM) en afdelingshoofd Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS).

De afdeling
De afdeling Dienstverlening bestaat uit 5 teams; KCC (20 medewerkers), Frontoffice Burgerzaken, Historisch archief en Belastingen en het Ondernemers KCC. Het team is gevestigd in Naaldwijk en volop in ontwikkeling. Hier gaat het met name om het naar voren halen van werkzaamheden van de back offices om zodoende burgers in één keer goed antwoord te geven op hun vragen en antwoorden. Inmiddels heeft het KCC stappen gemaakt in die richting op het sociale domein en op het gebied van de buitenruimte.

Achtergrond
Eind 2015 is vastgesteld dat de procesapplicatie Key2KCC 3.x voldoende geschikt is om de wensen en eisen van het KCC in te vullen. Na interne afstemming met de klantorganisatie is een intern advies opgesteld dat heeft geleid tot deze projectopdracht.

Projectdoelstellingen

 1. Het klantvraagregistratieproces functioneert voor de KCC medewerker als één systeem.

 2. Het opzoeken van informatie bij klantvragen functioneert voor de KCC medewerker als één systeem en kennisbank.

 3. Het afhandelen de voortgangsbewaking van klantvraagafhandeling functioneert voor de KCC medewerkers als één systeem.

Uw projectopdracht

KCC

 1. In de gereedstaande testomgeving bepaalt u op basis van de doelstellingen, wensen en eisen en het interne advies hoe key2KCC 3.x kan worden ingezet. U doet een informatieanalyse en stelt op basis hiervan een functioneel ontwerp op.

 2. Op basis van prioriteit en haalbaarheid, bepaalt u met het KCC en de opdrachtgever wat van het functioneel ontwerp gerealiseerd moet worden. Dit vertaalt u in een projectplan.

 3. Op basis van het vastgestelde projectplan voert u de implementatie uit binnen het KCC. Training en opleiding plus nazorg behoren tot de projectscope.

Kennisbank

 1. Aan de hand van de doelstellingen, het interne advies en de door het KCC opgestelde wensen en eisen bepaalt u op welke wijze de kennisbankfunctie kan worden vormgeven. Het onderzoek, ontwerp en indien nodig het aankopen plus de implementatie van een kennisbank systeem behoren tot de projectscope.

 2. Op basis van functionaliteiten, haalbaarheid en een kosten baten analyse, bepaalt u met het KCC en de opdrachtgever hoe de kennisbank gerealiseerd wordt. Dit vertaald u in een projectplan.

 3. Op basis van het vastgestelde projectplan voert u de implementatie uit binnen het KCC. Training en opleiding plus nazorg behoren tot de projectscope.

Functie eisen

-Relevante ervaring als projectleider met digitaliseringsprojecten (harde eis).
-Binnen de context van de projectopdracht kennis van de processen en gebruikte systemen (harde eis).
-Minimaal 7 jaar relevante ervaring in vergelijkbare organisaties in de afgelopen 10 jaar is een pre.
-Opleidingen en of certificering op het gebied van projectmanagement, zoals P3M3®, PRINCE2 ®, IMPA, MSP®, PMP® is een pre.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  10-03-2016 19:46
  Plaats
  Wezep

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-03-2016 12:43
  Plaats
  Niezijl

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-03-2016 10:43
  Plaats
  Maasland

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-03-2016 13:22
  Plaats
  Vlaardingen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-03-2016 13:51
  Plaats
  Blajan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten