Shiftleader Transportbesturing

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
1
Bekeken
1082
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

1-4-2016

Einddatum

30-9-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

16-3-2016 om 15:00 uur

Transportbesturing (TB) is verantwoordelijk is voor de landelijke punctualiteit en het aantal gereden treinen. Bovendien draagt TB zorg voor de zitplaatscapaciteit door het uitvoeren van het logistieke plan. Indien dit niet uitvoerbaar is, zorgt TB voor een zo eerlijk mogelijke verdeling van de capaciteit die past bij de reizigersstromen. TB is verantwoordelijk voor de komende 36 uur en is de enige afdeling die op de dag zelf nog kan ingrijpen in de treindienst, om de klanthinder te minimaliseren binnen de gegeven situatie.
De Regionale BesturingsCentra (RBC’s) hebben de verantwoordelijkheid om de vertragingen die in hun gebied ontstaan zelf op te lossen (waar nodig in overleg met het LBC), de doorstroming op de knooppunten en de personeelsinzet op de trein te bewaken.

In de rol van “operationeel verantwoordelijk voor de dienst” stuurt de Shiftleader het proces tijdens de dienst aan. Waardoor zoveel mogelijk reizigers een passende treindienst kan worden geboden. Hiervoor wordt vooruit gekeken naar en ingespeeld op de mogelijke beperkingen die te verwachten zijn in de treindienst en de beheersbaarheid van de werkdruk op het RBC.
In de rol van “hiërarchisch leidinggevende” is de Shiftleader direct leidinggevende van ca. 8-10 medewerkers van het RBC. De Shiftleader is het eerste aanspreekpunt voor zijn team medewerkers. Hij voert gesprekken over hun functioneren, helpt ze hun functioneren te verbeteren en begeleidt ze bij eventueel ziekteverzuim.
Het doel hiervan is medewerkers inzetten op hun kwaliteiten of deze versterken, met als gevolg dat de medewerkerstevredenheid stijgt en daarmee ook een stijging van het bedrijfsresultaat wordt verwacht.
Het derde doel van de Shiftleader RBC is door het oppakken van projecten bijdragen aan het ontwikkelen van het RBC, de afdeling Transportbesturing en het product dat geleverd wordt.

Je bent verantwoordelijk voor de volgende activiteiten

Operationeel aansturen van de RBC werkzaamheden tijdens de dienst. Met als doel de punctualiteit, materieel- en personeelsinzet te optimaliseren en de klanthinder te minimaliseren. Door:

Bewaken van een effectieve werkverdeling, zowel kwalitatief als kwantitatief. Waardoor de beschikbare capaciteit van het team optimaal wordt ingezet. (Bij ziekte van een medewerker kan een Shiftleader iemand in dienst roepen.)
Toezien op een gelijke verdeling van de werkbelasting, indien nodig regisseur om ondersteuning voor werkverdeling vragen.
Medewerkers begeleiden en coachen tijdens uitvoering van werkzaamheden.
Verantwoordelijk voor besturen van treindienst in RBC gebied.
Verantwoordelijk voor bijsturen van de treindienst in RBC gebied.
Verzorgen van rapportages in de vorm van een dienstverslag over het verloop van de dienst en een verklaring van de behaalde punctualiteit.
Signaleren van ontwikkelingen in de punctualiteit en deze bespreekbaar maken. Indien mogelijk een verbetervoorstel aandragen.
Bovendien is een Shiftleader belast met een aantal portefeuilles. Hij werkt hierbinnen aan de voortgang van het betreffende onderwerp.

Onregelmatige diensten: vroeg (7 uur tot 15:00), laat (15:00 tot 23:00), nacht (23:00 tot 7:00)

Functie eisen

minimaal een afgeronde HBO opleiding (KO)
bereid om vroeg, laat en nachtdiensten te draaien, vroeg (7 uur tot 15:00), laat (15:00 tot 23:00), nacht (23:00 tot 7:00) (KO)
minimaal 2 jaar ervaring als operationeel leidinggevende
ervaring met logistieke processen

Competenties

Goed kunnen samenwerken (ivm verschillende spelers in de keten)
Stressbestending (bij vertragingen/verstoringen is er sprake van hoge werkdruk op de werkvloer)
Leiderschap (grofweg: een goede people manager: sterk in leidinggeven belangrijker dan kennis van inhoudelijke processen)

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  14-03-2016 09:56
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten