Juridische Steun en Toeverlaat

Intermediair
Harvey Nash
Geplaatst op
16-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Eindhoven
Reacties
0
Bekeken
379
Status
Gesloten
Referentie
308907/001_1458115741

Omschrijving

Voor een directe eindklant in Eindhoven is Harvey Nash op zoek naar een Juridische Steun en Toeverlaat.

Start: z.s.m.

Inzet: 20-24 uur

Duur: minimaal 2 maanden

De afdeling Personeel & Organisatie is een sector binnen het domein bedrijfsvoering die zich sterk maakt voor een uitdagende en boeiende werkomgeving waarin ruimte is voor support, communicatie, feedback en persoonlijke ontwikkeling. De sector adviseert de gemeentelijke organisatie bij de toepassing en uitvoering van het personeelsbeleid.

Alles wat met mensen te maken heeft, vinden wij belangrijk. Of het nu gaat over de inhoud van je contract, de brief die je ontvangt, jouw gezondheid, jouw carrière of over wat jouw bijdrage kan zijn aan het toekomstbeeld van de organisatie, dat is waar wij dagelijks mee bezig zijn.

Vanuit de juridische ondersteuning geef je op eigentijdse wijze invulling aan de ontwikkeling, advisering en ondersteuning aan de organisatie.

Wat ga je doen in deze functie

Je houdt je bezig met de voorbereiding van-, de interne advisering op- en ook de evaluatie van een gemeente breed beleid op het gebied van arbeidsvoorwaarden en rechtspositie. Je bent nauw betrokken bij de agendering en verslaglegging van de Georganiseerde Overleg (GO) vergaderingen. In deze samenstelling voorzie jij de vakbonden en wethouder(s) van inhoudelijke stukken die voor jou dan ook weinig geheimen kennen.

Je draagt bij aan het analyseren en beoordelen van trends en ontwikkelingen van binnen en buiten de gemeentelijke organisatie, je kunt daarbij tevens aangeven wat mogelijke consequenties voor het arbeidsvoorwaardenbeleid van de gemeente kunnen zijn. Je werkt (onderdelen van) voorstellen uit, zodat beleid kan worden gemaakt of worden aangepast. Je snapt als geen ander dat je hiervoor bronnen moet inzetten; netwerken is je dus niet vreemd.

Je bent ook flink wat tijd kwijt aan het uitwerken van onderdelen van "het stelsel van rechtspositionele regelingen". Je moet daarbij denken aan uitvoeringsvoorschriften, richtlijnen, procedures, circulaires etc. ten behoeve van het sturen, beheren en beheersen van de processen rondom de arbeidsvoorwaarden. Je kunt niet alleen jouw (interne) klanten, maar ook je directe collega's op de vloer meenemen in het hoe en waarom van het instrumentarium.

Een van de puzzels die je nog wel eens tegen kan komen is het behandelen van de niet gangbare aanvragen over vergoedingen en rechtspositie, waarvoor geen bestaand eenduidig beleid is, die gevoelig liggen of die een precedentwerking kunnen hebben of waarop zaken wettelijke regelingen van toepassing zijn (werktijden, roosters, e.d.). Andere uitdaging ga je vinden op het gebied van zaken rondom toepassing van onvrijwillig ontslag, disciplinaire maatregelen, formele en gevoelig liggende brieven en nota's en interne regelgeving op rechtspositionele aspecten.

Wie ben jij?

Wat we vooral belangrijk vinden is dat je vol zelfvertrouwen advies kan geven dat er toe doet, en wat past binnen de kaders van de rechtspositie van ambtenaren. Je hebt minimaal een afgeronde Juridische opleiding op Bachelor of Master niveau en jij weet wat het is om op het snijvlak te werken tussen de ambtelijke omgeving en het politiek apparaat. Jouw omgeving kent je als iemand die een goed en scherp gesprek kan voeren. Verder ben jij iemand die snel in de actie schiet, je staat je mannetje en kan hen meenemen in jouw verhaal. Een flinke hoeveelheid zakelijk inzicht en analytisch denkvermogen is bij jou zichtbaar aanwezig.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten