Programmamanager Meedoen Werkt

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
17-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
4
Bekeken
658
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-04-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

23-03-2016 om 09:00 uur

De programmamanager draagt zorg voor afronding van het programmaplan en de bestuurlijke besluitvorming. Daarnaast is de programmamanager verantwoordelijk voor implementatie en uitvoering van de activiteiten opgenomen in programmaplan. Dit in de context van de verschillende samenwerkingsverbanden binnen de stad.

Tegelijkertijd wordt binnen deze complexe omgeving veel belang gehecht aan strakke project-sturing en financiële beheersing. Met ingang van 2016 is op het programma onderdeel Participatie en daarmee ook het Programma Meedoen Werkt verhoogd concern control van toepassing. In die context is een verbeterplan opgesteld, worden diverse verbeteracties opgepakt en wordt specifiek gerapporteerd over de financiële beheersing en voortgang op het
verbeterprogramma. Derhalve wordt van de programma manager ervaring en affiniteit met financiële beheersing gevraagd en iemand die op partner niveau werkzaamheden verricht.

Het Programma Meedoen Werkt
Het programma Meedoen Werkt richt zich op alle inwoners van de stad die het niet lukt om op eigen kracht te participeren en voor wie een betaalde baan nog een brug te ver is. Dit kunnen bijstands-gerechtigden zijn, maar ook arbeidsongeschikten of mensen met een WW-uitkering.

Het programma is één van de prioriteiten van dit college, omdat Amsterdam een stad hoort te zijn waar niemand aan de kant staat. Daarbij staat het maatschappelijk rendement op lange termijn voorop.

Voor de coalitieperiode 2014-2018 is jaarlijks bijna 10 miljoen euro beschikbaar om ervoor te zorgen dat de inwoners een passende plek vinden waar zij op een zinvolle manier kunnen meedoen in de stad. Daarbij leren de gemeente en partners door te doen:

 • 2015 en 2016 zijn leerjaren

 • in 2017 en 2018 voeren we uit wat werkt.

De ambities bij de start van Meedoen Werkt waren hoog en in 2015 zijn trajecten gestart, experimenten opgezet en nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. Niet alles kan meteen én tegelijkertijd; de doelgroep is groot, onvolledig in beeld en de gemeente begeeft zich op een nieuw terrein. Dit heeft ook gevolgen voor het tempo waarmee de gemeente ambities kan realiseren en zullen prioriteiten moeten worden bepaald.

Op dit moment wordt het programmaplan geactualiseerd. In het concept plan zijn vier actielijnen voor het programma Meedoen Werkt opgenomen:

 1. Het bereiken van meer inwoners van de stad

 2. Realiseren van meer participatieplekken

 3. Matchen van mensen op plekken en activiteiten

 4. Effectiever werken door onderzoeken, leren en monitoren

Functie eisen

-Academisch werk- en denkniveau (harde eis).
-Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving (harde eis).
-Minimaal 5 jaar kennis en ervaring met organisatieontwikkeling, programma- en projectmanagement (harde eis).
-Ervaring met een adviserende rol (harde eis).

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  17-03-2016 14:25
  Plaats
  Maarssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-03-2016 11:37
  Plaats
  Maassluis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-03-2016 21:59
  Plaats
  Berkel en Rodenrijs

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-03-2016 11:59
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten