Cognos Ontwikkelaar

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
17-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Meppel
Reacties
0
Bekeken
212
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 235 opdrachten
 • Yacht bv 33 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

23-03-2016 om 17:00 uur

Standplaats Meppel.

De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap.

Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.

De Basis Voorziening Informatie (BVI) speelt in toenemende mate een cruciale rol in de informatievoorziening binnen de Nederlandse Politie. Informatie afkomstig van alle eenheden wordt centraal vanuit een geïntegreerde Business Intelligence (BI) omgeving beschikbaar gesteld aan de gehele organisatie. Gegeven de toenemende vraag naar nieuwe informatieproducten, de toenemende vraag naar het ontsluiten van nieuwe bronnen is er behoefte aan uitbreiding van het team met ervaren Cognos ontwikkelaars.

De Senior BI Cognos Ontwikkelaar / Analist vertaald een technisch ontwerp naar de juiste front-end software en realiseert deze middels IBM Cognos (nu v10). Beschikt over een proactieve houding richting collega’s in het Business Intelligence Competency Center (BICC), denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de consequenties voor de lange termijn.

Doelstelling

Een multidisciplinair team samenstellen op basis van de DevOps methodiek waarbinnen alle relevante disciplines nauw samenwerken.

Verantwoordelijkheden

Opstellen van specificaties voor benodigde Cognos Frameworks, Dynamic Cubes en Dynamic Query Models op basis van functionele en non- functionele specificaties alsmede realisatie van de betreffende onderdelen
Ontwerp en realisatie via agile ontwikkeling door o.a. workshops en prototyping m.b.v. Cognos platform
Toepassen van logische en fysieke data modellen, metadata (definities en modellen) en gerelateerde werkprocessen en beheer procedures.
Ontwerp logisch datamodel, realisatie van de betreffende Cognos componenten conform de afgesproken standaarden.
Vertalen van de Cognos component behoeftes naar technische vereisten voor datamart en ETL ontwikkelaars.
Realisatie van de relevante documentatie t.b.v. beheer en onderhoud
Levert een bijdrage aan het opstellen van logische testgevallen t.b.v. het testen van Cognos componenten en het testen van Datamarts en ETL flows via Cognos rapportages
Proactief overdragen van ontwikkelde Cognos componenten aan beheerteam
Coachen van Medior Cognos Ontwikkelaars
Nader vaststellen en handhaven van standaarden en ontwikkelprincipes
Denkt mee in het professionaliseren en repeteer maken van de werkzaamheden van de front end ontwikkelaar

Functie eisen

 • Minimaal 4 jaar werkervaring als ontwikkelaar mbv IBM Cognos (minimaal versie 8) binnen een grootschalige Business Intelligence omgeving, met karakteristieken van een Enterprise Data Warehouse.

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met Cognos componenten zoals: Frameworks, Workspace, Active Reports, (Dynamic) Cubes en Dashboards.

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het vertalen van functionele business informatiewensen naar ontwerpen van Cognos Front end Componenten.

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het ontwerpen en programmeren van complexe SQL-queries.

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het reviewen van Cognos Componenten door anderen geprogrammeerd.

Wensen

 • Werkervaring binnen de veiligheidsketen. (Politie, Defensie, Marechaussee).

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar aantoonbare hands-on ervaring met en kennis van Cognos Frameworks op basis van Dimensional Modelled Relational en Dynamic Query Manager.

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met en kennis van Business Intelligence concepten zoals Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.). Conceptuele, logische en fysieke Data Modellerings principes en OLAP.

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met en kennis van Agile methodieken zoals Prototyping en Workshops.

 • Goede kennis van de Engelse taal zowel in woord als geschrift.

 • Minimaal een afgeronde en erkende HBO of academische opleiding aangevuld met een ICT, informatica of business gerelateerde achtergrond. Een kopie van het diploma dient te worden bijgevoegd.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten