Senior specifier(s)

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
17-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
1324
Status
Gesloten
Referentie
RA20160316-96100

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Senior specifier(s)

Inzet

Locatie werkzaamheden

Den Haag*

Gewenste aanvangsdatum

Z.s.m.

Verwachte einddatum

31 december 2016 met nadrukkelijk de mogelijkheid tot verlenging van het contract

Aantal uren inzet per week

40 uur (36 uur bespreekbaar)

Reageren uiterlijk

15 april voor 16.00 uur

* Werklocatie is: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Turfmarkt 147 in Den Haag

(echter wanneer voor die tijd een geschikte kandidaat gevonden is en mag starten, sluit de vacature. Dus snel reageren heeft de voorkeur)

Context

Operatie BRP werkt aan de Basisregistratie Personen (BRP). De BRP draagt bij aan de dienstverlening aan burgers, bedrijven en overheidsorganisaties en maakt deel uit van het stelsel van basisregistraties. Op termijn vervangt de BRP de huidige lokale gemeentelijke basisadministraties en centrale GBA-V(oorziening). De BRP bevat persoonsgegevens over alle ingezetenen van Nederland en over personen die niet in Nederland wonen - of hier slechts kort verblijven - maar die een relatie hebben met de Nederlandse overheid, de 'niet-ingezetenen'. Het doel van de BRP is om kwalitatief hoogwaardige persoonsgegevens bij te houden en te verstrekken aan overheidsorganisaties en aangewezen instellingen.

De gebruikers van de BRP zijn afnemers en gemeenten die respectievelijk persoonsgegevens uit de BRP ontvangen en bijhouden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens over hun eigen ingezetenen en gebruiken de gegevens voor hun taken en dienstverlening. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is verantwoordelijk voor het bijhouden van de persoonsgegevens van de niet-ingezetenen in de BRP.

De ICT-voorzieningen van de BRP bestaan uit twee onderdelen. Enerzijds centrale voorzieningen die door het Rijk worden gerealiseerd en beheerd en anderzijds Burgerzakenmodules die de gemeenten zelf verwerven en beheren. De centrale voorzieningen bevatten de persoonsgegevens en bieden diensten om deze persoonsgegevens te bevragen, aan te vullen of te wijzigen.

De diensten van de centrale voorzieningen worden via koppelvlakken naar gemeenten en afnemers ontsloten. De gemeenten gebruiken daarbij de Burgerzakenmodules die de bedrijfsprocessen van de gemeenten ondersteunen. De afnemers krijgen via de koppelvlakken – mits daarvoor geautoriseerd – persoonsgegevens uit de BRP verstrekt.

Operatie BRP bestaat uit de volgende projecten

 1. Het project Ontwerp en Realisatie (O&R) met onder andere een Architectuur & Ontwerp team waar de basis wordt gelegd voor de verdere uitwerking door een aantal bouwteams. De bouwteams realiseren de centrale voorzieningen voor de Basisregistratie Personen als ook dat tijdens het migratie- en implementatietraject de huidige gegevensset en voorzieningen kunnen blijven werken terwijl de nieuwe gegevensset en voorzieningen worden ingevoerd. Hiervoor worden onder meer Migratievoorzieningen gerealiseerd. Naast deze teams kent project O&R ook een Integratie & Test team en een klein PMO team.

 1. Het project Acceptatie en Implementatie voorziet in de uitvoering van alle taken en de oplevering van alle producten van acceptatie, voor implementatievoorbereiding en communicatie en voor het onderhouden van de externe contacten met (en in het bijzonder) de leveranciers van BZM en afnemerssystemen.

Binnen het project O&R is men op zoek naar in ieder geval één senior specifier (en mogelijk in de tijd twee).

Taakomschrijving

Het project is op zoek naar versterking in de vorm van een getalenteerde senior specifier die een sterk analytisch vermogen combineert met bevlogenheid en ervaring. Een specifier met passie voor het realiseren van complexe omgevingen en het vinden van pragmatische, maar gedegen oplossingen voor ingewikkelde uitdagingen, die zich bijna kan manifesteren als architect of soms ontwikkelaar en tester, als het nodig is. Een zeer belangrijk onderdeel van het profiel is een proactieve houding en een dingen-voor-elkaar-krijgen mentaliteit. We vragen als onderdeel van de te ontvangen CV’s een omschrijving van de opdrachten waaraan kandidaat heeft meegewerkt en de rol/bijdrage die de kandidaat heeft geleverd.

De senior specifier wordt onderdeel van het Scrumteam dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van de BRP en/of Migratie voorzieningen en voor nauwe samenwerking met de bouwteams die de ontwerpen realiseren.

Enthousiasme, daadkracht en analytisch vermogen zijn een absolute eis. Wat betreft de inhoud is ervaring met software ontwikkeltrajecten gewenst. Kennis en ervaring van het GBA stelsel (Gemeentelijke Basis Administratie) is een absolute pre. Kandidaat kan een ontwerp opstellen uitgaande van o.a. wetgeving, software-architecturen en datamodellen, en structuur bieden voor de collega specifiers. Verder is het prettig als er ervaring is met Scrum en bij behorende tooling (bijv. JIRA).

Gewenste profiel

De senior specifier is een drijvende kracht binnen het team van specifiers. Daarnaast analyseert en vertaalt hij/zij kaderdocumenten op basis van wet- en regelgeving in functionele (detail) ontwerpen, bestaande uit o.a. Uses Cases, bedrijfs&verwerkingsregels en berichtspecificaties. Dit resulteert in een samenhangend geheel van specificaties die worden doorvertaald naar zogenaamde Epics, Features en User Stories. De senior specifier stemt af met architecten, scrummasters, en relevante specialisten. De senior specifier is eveneens betrokken bij het opstellen van test-requirements en het beoordelen van testresultaten.

Kennis, ervaring en opleiding

– Is in staat om tot gedragen ontwerpkeuzes te komen
– Ervaring met het maken van detail ontwerpen van complexe systemen
– Heeft brede blik, kan het geheel overzien en kan de plaats van de eigen werkzaamheden daarin bepalen
– Blijft binnen de gestelde kaders van scope, tijd en geld, is in staat goed in te schatten hoeveel tijd nodig is voor de eigen werkzaamheden
– Is in staat om functionele- en (technische) software-architecturen en datamodellen in detail te doorgronden
– Heeft ervaring met berichtenuitwisseling (systeem interfaces / koppelvlakken)
– Heeft ervaring in het uitvoeren van projecten met behulp van een iteratieve ontwikkelmethode (SCRUM, Agile);
– Is in aanraking gekomen met Unified Modeling Language (UML) en Object Oriented Analysis and Design (OOAD);
– Ervaring binnen de e-overheid en/of gemeentelijke ICT;
– Heeft een sterk conceptueel denkvermogen;
– Blinkt uit in helder taalgebruik, zowel mondeling als schriftelijk.
– Universitair werk/denkniveau
– Minimaal 7 jaar ervaring als functioneel ontwerper /specifier
– Houding en gedrag: een proactieve houding en dingen-voor-elkaar-krijgen mentaliteit (te toetsen tijdens een intake).

Eisen

– Uit het curriculum vitae van de aangeboden kandidaat blijkt dat deze een universitair werk/denkniveau heeft, minimaal 7 jaar ervaring als functioneel ontwerper/specifier heeft en/of deze voldoet aan onderstaande vereiste van een minimaal gemiddelde score;
– De aangeboden kandidaat beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
– Per aangeboden kandidaat dient duidelijk aangegeven te zijn vanaf wanneer deze beschikbaar is.

Wensen

 • Opleiding en certificering

 • Aantoonbare kennis en ervaring met vergelijkbare rollen

 • Complexiteit van uitgevoerde opdrachten

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  18-03-2016 08:40
  Plaats
  OSS

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten