Senior Projectmanager Processen & Organisatie

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
18-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
5
Bekeken
796
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.

Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

01-04-2016

Einddatum

01-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

21-03-2016 om 15:00 uur

Het betreft de eenheid Belastingen. Binnen het programma VIB (Vernieuwing Informatievoorziening Belastingen) zal d.m.v. een Europese aanbesteding een standaardpakket worden aangekocht ter vervanging van het huidige systeem. Dit is breder dan alleen een ICT project, aangezien ook processen en werkwijzen aangepast zullen worden. In de implementatiefase van het programma VIB zijn er meerdere projecten te onderscheiden, waaronder een project ‘Processen & Organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor het implementeren voor het nieuwe procesmodel dat het nieuwe standaardpakket ondersteunt:

-Je werkt samen met de externe leverancier van het nieuwe belastingsysteem. Deze leverancier levert een proces referentiemodel dat leidend is voor de toekomstige situatie;
-Je maakt de delta tussen de huidige en nieuwe situatie expliciet;
-Je begeleidt de business in het implementeren van de nieuwe processen en voorbereiding van de nieuwe organisatie;
-Je stuurt operationeel het projectteam aan bestaande uit processchrijvers en analisten afkomstig van de verschillende afdelingen binnen Belastingen;
-Je draagt zorg voor personele, organisatorische en financiële aangelegenheden van het project en draagt zorg voor planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren projectresultaten en eindresultaat.
-Je communiceert op diverse organisatieniveaus en motiveert het projectteam.
-Je beheert de risico’s binnen het project, signaleert knelpunten en stelt tegenmaatregelen en/of oplossingsscenario’s voor.
-Je rapporteert over de voortgang, uitputting van middelen en beslismomenten aan de programmamanager en de business change manager
-Je bent lid van het programmateam en stemt af met andere projectleiders over de samenhang en afhankelijkheden tussen de projecten binnen en buiten scope VIB.

Functie eisen

-Beschikt over minimaal 3 jaar aantoonbare relevante ervaring in projectmanagement bij grootschalige projecten waarbij een verandering van de business een belangrijk onderdeel van het project was (harde eis).
-Minimaal 2 jaar ervaring met het doorvoeren van proces- en organisatie veranderingen (harde eis).
-Heeft kennis van, ervaring en affiniteit met ICTimplementatieprojecten en kan fungeren als sparringpartner voor zowel de implementerende partij als voor de business (harde eis).
-Minimaal een jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met werken bij een G4 gemeente, bij voorkeur bij de Gemeente Amsterdam (harde eis).
-Minimaal een jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar opgedaan met belastingprocessen bij gemeenten.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  18-03-2016 13:54
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-03-2016 17:07
  Plaats
  Diemen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-03-2016 19:14
  Plaats
  Vianen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-03-2016 14:32
  Plaats
  Vught

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-03-2016 16:42
  Plaats
  KROMMENIE

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten