Contractmanager Sociaal domein

Freelancer
Index-Facilities
Geplaatst op
19-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Ja
Reacties
0
Bekeken
1151
Status
Gesloten
Referentie
Contractmanager SD

Omschrijving

De gemeente Noordoostpolder is bezig met het verder professionaliseren van contractmanagement binnen het Sociale Domein. Het jaar 2016 zal voor een belangrijk deel in het teken staan van het fijnslijpen van de afspraken tussen de gemeenten en de zorgverleners. Omdat het hier voor een groot deel gaat over het ontwikkelen van nieuwe kaders en een ontwikkelingsvraagstuk (“het moet beter en goedkoper”) voor zowel de gemeenten als de zorgverleners ligt hier een kans voor contractmanagement. Door het sturen op de afgesproken KPI’s waar nodig en daarnaast oog hebben voor de ontwikkelagenda kan contractmanagement een belangrijke bijdrage leveren in dit proces.

Daarom zijn wij voor het cluster Uitvoering Sociaal Domein op zoek naar een ervaren, pro-actieve, dienstverlenende

Contractmanager (28-30 uur) voor de periode van 5 maanden
(met optie tot verlenging)

Het cluster
Het cluster USD bestaat uit drie teams: Klantmanagement, Klantondersteuning en het team Bedrijfsbureau. Het Bedrijfsbureau ondersteunt de collega’s van cluster USD, de WerkCorporatie en de (externe) collega’s van de teams Doen (sociale wijkteams).

De functie
De Gemeente Noordoostpolder is op zoek naar een ervaren contractmanager die kan adviseren over de verdere inrichting en uitvoering van het contractmanagement, met focus binnen het Sociale Domein. Met jouw kennis en ervaring op het gebied van contractmanagement ondersteun je de inkoopadviseur(s), de beleidsmakers én de uitvoering bij de verdere professionalisering en implementatie van de reeds afgesloten overeenkomsten. Je fungeert als spin in het web van aanbieders, beleidsmakers, de sociale wijkteams, de andere uitvoerende medewerkers én eventuele regionale stakeholders bij het uitnutten van de contracten.

Profiel
Je organiseert de inrichting van contractmanagement, haakt de juiste personen hierbij aan en maakt een planning voor de contractmanagementagenda van 2016;
Je voert evaluaties van de prestaties van de zorgaanbieder uit in nauwe samenwerking met de verantwoordelijken in de lijn en de uitvoering;
Je geeft op basis van de evaluaties adviezen en implementeert verbeteringen;
Je bent ondernemend en in staat je eigen winkel op- en uit te bouwen;
In afstemming met de interne organisatie geef je samen met de zorgleverancier invulling aan het verbeteren van de kwaliteit, het rapportageproces en ontwikkeling van de dienstverlening tijdens de looptijd van het contract;
Samen met de verantwoordelijke lijnmanager, inkoop en beleid zorg je voor de continuïteit en monitor je kwaliteit van de dienstverlening;
Je ondersteunt de verantwoordelijke budgethouders/beleidsmedewerkers bij de invulling van hun rol en verantwoordelijkheden. Ze kunnen met jou sparren over problemen die ze tegen komen;
Je gebruik je ervaring om deze problemen en obstakels helpen op te lossen. Je ondersteunt de gemeenten bij het integraal (door)ontwikkelen (“beter en goedkoper”) van de contracten op de lange termijn en hebt daarbij een scherp oog voor het uitbreiden en toevoegen van waarde op de bestaande dienstverlening.
Kandidaatomschrijving
Als contractmanager beschik je over tenminste een HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring als contractmanager. Affiniteit met het sociale domein en kennis van (Europese) wet- en regelgeving inzake aanbestedingen zijn een pré. Je beschikt over een enthousiasmerende en overtuigende inbreng gericht op samenwerking.

Competenties
Je bent een zelfstarter met een pro-actieve houding en tevens ben je;

  • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk

  • Ondernemend en commercieel handelend

  • Relatiegericht

  • Een creatieve aanpakker

  • En doelgerichte doorzetter.

Gespreksplanning
5 april 2016

Eisen
Werkervaring
Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als Contractmanager.

Opleiding
Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding.

U dient minimaal aan bovenstaande eisen te voldoen.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 10 %

Gesprekkenronde
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen gesprekken afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling.

Weging: 50 %

Werkervaring Sociaal Domein
Op CV aantoonbare werkervaring, opgedaan in de afgelopen 7 jaar, met contractmanagement binnen het Sociaal Domein.
1 t/m 2 jaar werkervaring (4 %)
3 t/m 4 jaar werkervaring (8 %)
5 jaar of meer werkervaring (12 %)

Weging: 12 %

Werkervaring publieke sector
Op CV aantoonbare werkervaring met contractmanagement bij een publieke organisatie.

1 t/m 2 jaar werkervaring (4 %)
3 t/m 4 jaar werkervaring (8 %)
5 jaar of meer werkervaring (12 %)

Weging: 12 %

Werkervaring gemeente
Op CV aantoonbare werkervaring met contractmanagement bij een gemeente.

1 t/m 2 jaar werkervaring (4 %)
3 t/m 4 jaar werkervaring (8 %)
5 jaar of meer werkervaring (12 %)

Weging: 12 %

Werkervaring opzetten contractmanagement
Op CV aantoonbare werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar met het opzetten van contractmanagement binnen een organisatie.

Weging: 4 %

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten