Senior project engineer

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
22-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
IJmuiden
Reacties
0
Bekeken
235
Status
Gesloten
Referentie
D2009

Omschrijving

Start

4-4-2016

Eind

9-10-2016

Inschrijven

tm 29-3-2016

Gesprekken

in overleg

Uren

40 u/wk

Detabem is voor ingenieursbureau Tatasteel op zoek naar

Technische diepgang én coördineren van projecten ter vernieuwing van EI&C systemen van onze complexe productie installaties Wat ga je doen? Vanuit een projectteam coördineer je engineeringprojecten op gebied van elektro, instrumentatie en control, die zich in de study, design & build, tot en met de commissioning- en nazorgfase bevinden. Detail engineering wordt daarbij uitbesteed aan ingenieursbureaus; De projecten hebben betrekking op grote, complexe en vaak bedrijfskritische productie-installaties, zoals onder meer walsinstallaties, hoogovens, of verzinklijnen waarvan bijvoorbeeld het besturingssysteem, de instrumentatie, of de aandrijving wordt vernieuwd. Deze systemen zijn vaak specifiek ontwikkeld voor onze productieprocessen. De werkzaamheden betreffen zowel modificaties, vernieuwing, als nieuwbouw (Capex); Tevens bewaak je de specificaties, planning, en het budget ten aanzien van deze projecten; Verder fungeer je als vakinhoudelijk specialist en vraagbaak voor jouw collega’s op jouw vakgebied. Je houdt de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied bij en brengt het kennisniveau binnen de afdeling naar een steeds hoger plan; Om feeling te houden met jouw projecten bezoek je regelmatig de fabrieken op onze site in IJmuiden en indien noodzakelijk onze leveranciers in het kader van een FAT.
Herken jij jezelf hierin?
•Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau richting Elektrotechniek, Industriële Automatisering, Energietechniek, of vergelijkbaar;
•Je bent gespecialiseerd in een van de volgende vakgebieden: elektrotechniek, instrumentatie, procesbesturing, energietechniek, aandrijftechniek, of industriële automatisering. Tevens ben je bereid en in staat om de andere vakgebieden op hoofdlijnen te overzien om vanuit die scope de (deel)projecten te coördineren
•Je bent gewend om te opereren in een projectmatige omgeving binnen een complexe organisatie waarbij jouw communicatieve vaardigheden en klant- en resultaatgerichtheid goed tot uiting komen;
•Je bent zelfstartend en vaardig in plannen en organiseren;
•Vanuit jouw analytisch vermogen weet je technische problemen goed te doorgronden door de juiste vragen te stellen om vervolgens de partijen op te schakelen die het probleem gaan oplossen;
•Om te kunnen communiceren en samenwerken met jouw collega’s in de fabrieken beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel in woord als geschrift. Daarnaast beheers je tevens de Engelse taal in woord en geschrift.

Een mooie uitdaging wanneer je de detail engineering bent ontstegen, maar wel als vakspecialist technische diepgang en verdieping ambieert (waarbij je de uitvoering coördineert) en tevens op zoek bent naar een bredere scope qua projecten en projectfases in een meer regisserende rol.
Doorgroei naar Principal Engineer behoort tot de mogelijkheden waarbij je verantwoordelijk wordt voor zwaardere projecten en er meer nadruk wordt gelegd op doorontwikkeling van jouw vakgebied, kennisoverdracht, en coaching van collega’s.
Wat is je werkomgeving? Als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij afdeling Projects & Technical Consultancy (PTC) proactief en professioneel leverancier van projectmanagement en diensten op basis van specifieke proces installatie en vaktechnische kennis. Als intern ingenieursbureau leveren wij onze diensten voor de realisatie en het continu verbeteren van de productie installaties van Tata Steel IJmuiden.
Binnen de afdeling Electrical Instrumentation & Control dragen de groepen Energy, Automation & Instrumentation, Projects en Process Engineering de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling, toepassing en borging van deze op bedrijfsspecifieke installaties gerichte kennis. In deze groepen zijn vier kennisgerichte focusgebieden gedefinieerd met als speerpunt om diepgaande vakkennis op te bouwen en te behouden. De focusgebieden zijn energietechniek, aandrijftechniek, industriële automatisering en proces instrumentatie. Het continu zoeken en implementeren van verbeteringen op deze gebieden is een absolute voorwaarde om in de wereldtop mee te kunnen draaien.
Wat bieden wij jou? In jouw rol als Senior Project Engineer Elektro, Instrumentatie en Control vind je alles wat jouw vak interessant maakt!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten