Teammanager Toezicht en Handhaving

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Meer dan 15.000 euro
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
2
Bekeken
1042
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.

Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

1-5-2016

Einddatum

1-5-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

28-3-2016 om 12:00 uur

De afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving (VVH) heeft als missie ‘’de afdeling VVH werkt dienstverlenend, omgevingsbewust en professioneel vanuit een regisseursrol met betrekking tot vergunningverlening, toezicht en handhaving op het gebied van wet- en regelgeving inzake bouw, milieu, APV en bijzondere wetten’’. De afdeling VVH bestaat uit verschillende teams, t.w. team Vergunningen, team Veiligheid en team Handhaving en Toezicht. Bij deze afdeling is de vacature voor (team)manager Toezicht en Handhaving ontstaan.

In deze leidinggevende functie draag je zorg voor de uitvoering van het jaarprogramma Toezicht en Handhaving. Dit jaarprogramma stel je op basis van bestuurlijke prioriteiten, beschikbare capaciteit en is risico-gestuurd. Je bent onder andere verantwoordelijk voor:
Begrijpelijke, juridisch juiste en tijdige bestuursrechtelijke handhaving en afhandeling van meldingen
Proportioneel en gericht toezicht op de naleving van de (vergunning)voorschriften
Helder en goed bouw(toezicht) en handhaving, gericht op een veilige en gezonde (bebouwde) omgeving
Begeleiden van collega’s bij de verandering naar werken in een risico-gestuurde omgeving
Uitbouw van een kwalitatieve en lerende procesomgeving
Je bent manager van het team Toezicht en Handhaving dat bestaat uit bouwinspecteurs, handhavingsjuristen en gemeentelijke handhavers (boa’s). Je ondersteunt de manager (boa’s) in de uitbreiding en kwalitatieve doorontwikkeling van de gemeentelijke handhavers. Het team heeft als doel het realiseren van een veilige en gezonde (bebouwde) omgeving en openbare ruimte. Uitgangspunt daarbij is goede, risico-gestuurde controle en handhaving, eerlijke en helder toezicht op de naleving van wet- en regelgeving en transparante, begrijpelijke handhaving als dat nodig is.

Als teammanager toezicht en handhaving werk je samen met 12 afdelingen, waaronder de werkgebieden publiekszaken, stedelijke ontwikkeling en JABO (juridische aangelegenheden en bestuursondersteuning). Je werkzaamheden hebben veel bestuurlijke en politieke belangstelling en hebben een raakvlak met de publieke kant, waarbij je te maken hebt met bijvoorbeeld burgers, het lokale bedrijfsleven en ondernemers. Voor deze taken ben je het eerste aanspreekpunt voor het management en bestuur in het politieke en/of complexe toezicht- en handhavingsdossier.

De (team)manager toezicht en handhaving heeft een breed takenpakket

Begeleiden en faciliteren van collega’s bij de verandering naar werken in een risico-gestuurde omgeving en begrijpen van de taal van de medewerkers;
Bijdragen aan de totstandkoming van het jaarprogramma, vertalen van de prioriteiten uit het toezicht- en handhavingsbeleid in maatschappelijke effecten en meetbare (jaarlijkse) resultaten;
De doorontwikkeling van de organisatie vertalen naar concrete, meetbare en kwalitatieve omgevingsdoelstellingen en beleidsmatige ondersteuning team
Op basis van het afdelings-/bedrijfsplan richting geven aan de dienstverlening van het team;
Planning en bewaking van voortgang, budget en kwaliteit;
Managen en coaching, met name gericht op het lerend en kritisch vermogen van het personeel;
Leveren van (financiële) gegevens ten aanzien van de begroting en de jaarrekening;
Meedenken, pionieren, actief uitdragen en implementeren van Het Nieuwe Werken, nieuwe Omgevingswet en risico-gestuurd werken;
Actieve bijdrage in MT van VVH.

Functie eisen

HBO of academische opleiding met bouwkundige achtergrond en juridische affiniteit
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 met complexe veranderprocessen
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als manager van een team/afdeling met vergelijkbare werkzaamheden en taken

Competenties

communicatief intelligent;
het vermogen om veranderingen te kunnen managen;
helikopterview;
het vermogen om te verbinden;
sturen op verandering;
pionierend vermogen;
overtuigingskracht;
politieke sensitiviteit.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  22-03-2016 08:55
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-03-2016 08:56
  Plaats
  Nederhorst den Berg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten