Intern Accountmanager Zakelijke Vastgoedfinanciering

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
22-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
55
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
652
Status
Gesloten
Referentie
92160084

Omschrijving

De functie
Als Intern Accountmanager ben je verantwoordeljik voor het uitwerken van revisies en looptijdverlengingen. Deze processen omvatten het gehele traject van verzamelen van relevante gegevens, het analyseren van deze gegevens, de bevindingen bespreken met vastgoedprofessionals, bepalen van de strategie voor voortzetting van bestaande leningen en het verdedigen van het ingenomen standpunt tegenover de externe accountmanagers, analist en fiatteurs. Het uitwerken van revisies en looptijdverlengingen wordt uitgevoerd door de Intern Accountmanager. Om de revisies goed te kunnen uitvoeren is een gedegen kennis van verschillende disciplines een vereiste. Daarnaast dient de intern accountmanager een volwaardige gesprekspartner te zijn voor de kredietanalist, Quality Control, voor de financieringsrelaties, voor taxateurs en voor accountants. Op basis van de door de Intern Accountmanager uit te voeren analyses stuurt ze de externe accountmanagers aan om de door de organisatie gewenste strategie ten uitvoer te brengen. De werkzaamheden van de intern accountmanager spelen zich af op het snijvlak van verschillende vakgebieden en vereisen specialistische kennis op de volgende gebieden: - Vastgoed: inzicht in waarderingsmethodieken, interpreteren van taxatierapporten, beoordelen van vastgoedrisico´s, in staat om inhoudelijke discussies met taxateurs te voeren - Juridisch: kennis van zekerheden, borgstellingen, vertegenwoordiging, doeloverschrijding, economisch belang, in staat om inhoudelijke discussies met Quality Control te voeren over de juridische positie - Fiscaal: kennis van overdrachtbelasting, BTW, VpB (oa herinvesteringsreserves) - Financieel: kennis van jaarrekeningen, cashflow statements, in staat zelfstandig jaarrekeningen te analyseren, balansposten te interpreteren, cashflows te berekenen en te vertalen naar de risico´s ten aanzien van de verstrekte financieringen, en in staat om zelfstandig een volledige analyse op te stellen en een inhoudelijke discussie met accountants en CFO´s te voeren Het uitwerken van revisies en looptijdverlengingen richt zich op het gehele traject van verzamelen van relevante gegevens, het analyseren van deze gegevens, de bevindingen bespreken met vastgoedprofessionals, bepalen van de strategie voor voortzetting van bestaande leningen en het verdedigen van het ingenomen standpunt tegenover de externe accountmanagers, analist en fiatteurs. Het uitwerken van revisies en looptijdverlengingen wordt uitgevoerd door de Intern Accountmanager.
 
Het profiel
Voor deze functie zijn wij op zoek naar kandidaten die zich herkennen in het volgende: - HBO / HBO+ werk- en denkniveau - Planmatig: Stelt prioriteiten. Bepaalt acties, tijd en middelen die nodig zijn om bepaalde doelen te bereiken. Doet dit effectief en houdt rekening met alle randvoorwaarden. Maakt zelfstandig een haalbare en effectieve planning van de eigen werkzaamheden. Bepaalt bij het maken van een planning zelf de nodige tijd, acties, middelen en prioriteiten. Doet dit in relatie tot de activiteiten van anderen. Constateert dat informatie achterwege blijft, wat de procesvoortgang in gevaar kan brengen en onderneemt actie. Controleert de voortgang van een actie. Stelt waar nodig de plannen bij (niveau 2) - Analytisch: Herkent belangrijke informatie en signaleert problemen. Ontrafelt een probleem systematisch en legt verbanden tussen de verschillende delen. Ziet snel de mogelijke oorzaken van het probleem. Is kritisch. Ook ten opzichte van eigen werk. Toetst of beweringen en de onderbouwing van argumenten relevant zijn. Legt verbanden en herkent oorzaken. Verzamelt informatie, beoordeelt welke informatie relevant is en analyseert zelfstandig de probleemsituatie (niveau 2) - Resultaatgericht: Gaat doelgericht te werk. Haalt het vooraf beoogde resultaat binnen de afgesproken tijd met een efficiënt gebruik van anderen en van passende middelen. Houdt de aandacht op het beoogde resultaat. Is kritisch over eigen en gezamenlijke prestaties en probeert zich steeds te verbeteren. Stelt doelen en resultaten voor het eigen werk en houdt deze goed voor ogen. Ook bij weerstand, tegenwerking of afleidingen. Houdt de voortgang in de gaten en stuurt bij als dat nodig is. - Oordeelsvorming: in staat om de kernrisico´s bij relatiecomplexen op basis van cijfers en taxaties te doorgronden - Analytisch schrijven: vertalen van deze kernrisico´s naar een revisie / verlengingsvoorstel Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.
 
Jouw afdeling
Syntrus Achmea Real Estate & Finance belegt namens pensioenfondsen in vastgoed en in hypotheken. De verschillende beleggingscategorieën worden is separate businessunits gemanaged. De afdeling Accountmanagement Vastgoedfinancieringen is onderdeel van de businessunit Hypotheken. Accountmanagement is een enthousiast en gedreven team bestaande uit 10 professionals. Het team is verantwoordelijk het accountmanagement van een leningportefeuille van ca. € 1,9 miljard. Het accountmanagement bestaat uit het inventariseren van de risico´s van de verstrekte financieringen, het vastleggen van deze risico´s en waar noodzakelijk het treffen van de nodige maatregelen om deze te beperken, verslaglegging hiervan in revisievoorstellen, het beoordelen van verlenging van leningen en overige mutaties en de vastlegging hiervan, en het volledige traject van acquisitie tot uitbetaling van nieuwe vastgoedfinancieringen.
 
Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur per week binnen de divisie Syntrus Achmea Real Estate & Finance, locatie Amsterdam. De startdatum is per zo spoedig mogelijk voor de duur van een half jaar.

Uurtarief tussen de € 52,-- en € 56,-- incl. reiskosten, excl. BTW. Tarief wordt bepaald aan de hand van cv, kennis en vaardigheden.

Bij interesse ontvangen wij graag het volgende

 • recent cv, toegespitst op de functie

 • persoonlijke motivatie

 • uurtarief

Wij nodigen nadrukkelijk ook niet freelancers uit om te reageren. Voor de duur van de opdracht kunnen wij u op de payroll nemen.

Uiterste reactiedatum is 24 maart 2016, 10.00 uur.

Indien je sollicitatie tot een plaatsing bij onze opdrachtgever leidt, is het van belang om te weten dat wij dan per ommegaande de volgende gegevens nodig hebben:
· Kopie Geldig Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart, geldig gedurende de gehele opdracht.)
· Gewaarmerkte kopieën van het hoogst behaalde diploma en voor de functie relevante diploma’s
· Kopie VOG (aan te vragen na plaatsing)
Deze gegevens hebben wij nodig om de screening die door opdrachtgever volgt, zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  29-03-2016 13:12
  Plaats
  Budel-Schoot

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten