Adviseur Omgeving Nautische Ecologie

Intermediair
HerCor
Geplaatst op
24-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
198
Status
Gesloten
Referentie
23032

Afrondingstoelichting

Deze aanvraag is gesloten. Is er geen contact met u opgenomen dan kunt u ervan uitgaan dat u niet geselecteerd bent. Wij wensen u succes met het vinden van een project.
Met vriendelijke groet,
Bianca Corver
HerCor BV


TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Voor een van onze eindklanten zijn wij op zoek naar een Adviseur Omgeving Nautische ecologie

Vacaturenummer

23032

Startdatum

1-4-2016

Einddatum

31-12-2016

Aantal uur per week

36

Locatie Rotterdam

Optie tot verlenging: Ja, 1x12 maanden

Als adviseur omgeving lever je een belangrijke bijdrage aan de inrichting en onderhoud van de Nederlandse infrastructuur. Je bent verantwoordelijk voor specifieke inhoudelijke expertise en inbreng op een afgebakend werkpakket in het aanleg- en onderhoudsproject.
Je bent intermediair tussen de projectorganisatie en de omgeving in één of meer aanleg- of onderhoudsprojecten. Hier beweeg je je op verschillende niveaus en over verschillende werkvelden en processen. Binnen de diverse projecten zorg je voor de tactische aspecten van het omgevingsmanagement, zoals het aanleveren van managementinformatie. Je monitort en analyseert adviesproducten op het gebied van omgevingsmanagement en controleert ze op inhoud. Je verzorgt de communicatie: je geeft bijvoorbeeld antwoord op publieksvragen en je informeert omwonenden en andere belanghebbenden. Hierover stem je af met betrokkenen, zoals de communicatieafdeling. Je zorgt ook voor de organisatie en inhuur van externe projectcommunicatie en stuurt deze (mede) aan.
Je bent alert op (externe) ontwikkelingen en nieuwe situaties die de uitvoering van het project kunnen beïnvloeden en je pakt hierbij je adviesrol. Je speelt adequaat in op die nieuwe situaties door samen met betrokkenen een risicoanalyse te maken van het netwerk en deze te vertalen naar actoren. Je weet hierbij de juiste informatie tijdig over te brengen naar de juiste personen. De geformuleerde projectresultaten houd je continue in het vizier en je zorgt ervoor dat deze behaald worden. Je kent de omgeving en je weet de interne en externe klanten te verbinden en bijbehorende risico’s in kaart te brengen. Ook definieer je de opdracht aan de markt. Je begeleidt de uitvoering op basis van de geldende contractmethode. Je zorgt dat getoetste resultaten en producten geïntegreerd worden in het bredere projectresultaat.
Je werkt actief samen in het landelijke coördinerend team HWS Noordzee aan het programma Kustlijnzorg (primaire taak) en het project Vaarwegonderhoud Baggeren en Bergen (secundair.) Je bent in staat strategische doelen (economisch, veiligheid en milieu) door te vertalen naar tactisch- en operationeel niveau. Vanuit je landelijk coördinerende rol geef je samen met andere regionale- en landelijke diensten en beleidsdirectoraten invulling aan Rijksbrede doelen (o.a. uit het Deltaprogramma) en dat maakt deze functie extra uitdagend. Uiteraard moet daarbij ruimte blijven voor de regionale belangen en hun externe partijen, zoals gemeenten, belangenorganisaties en particulieren. Je bent in staat de relaties met de andere regionale- en landelijke diensten te onderhouden en om hiermee effectieve samenwerkingsrelaties te creëren. Je kunt de omgeving proactief gewenst en vroegtijdig beïnvloeden, spelers met elkaar verbinden en het gezicht en imago van Rijkswaterstaat uitdragen. Binnen het projectteam deel je als inhoudelijk expert je kennis. Je communiceert tijdig naar betrokken spelers over relevante ontwikkelingen en resultaten van monitoring en inventarisaties. Tevens geef je leiding aan het omgevingsteam

Door je coördinerende rol over diverse regio’s kun je een positieve bijdrage leveren aan de uniformering, verbetering en standaardisering van het omgevingsmanagementproces. Ook draag je bij aan het op orde houden van de kwaliteit en kennis en de borging hiervan.
Kennis en ervaring
Je hebt een opleiding gericht op het IPM-model en (IPM) rol specifieke opleiding.
Je hebt kennis van de werkwijze aanleg en onderhoud in relatie tot je eigen werk.
Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn.
Je hebt inzicht in en kennis van werkprocessen en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat.
· Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring op het vakgebied omgevingsmanagement.
Een goede kennis van vergunningverleningsprocessen en/of nautische ecologie is een pre.
Je hebt een adviseursopleiding of aantoonbare ervaring op het gebied van advisering.
Je hebt affiniteit met of kennis van vergunning verlening
Je hebt kennis van omgeving en/of ketens, relevante spelers en hun rol en/of positie op operationeel en/of tactisch niveau.

Meest essentiële competenties
Je bent RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
Organisatiesensitiviteit
Netwerken
Analyseren
Omgevingsbewustzijn

Organisatieonderdeel RWS Zee en Delta
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijkswaterstaat werkt aan de bescherming tegen overstromingen en aan schoon en voldoende water voor alle gebruikers. Bovendien bevordert Rijkswaterstaat de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zowel op het rijkswegennet als op het netwerk van rijkswateren. Rijkswaterstaat ontwikkelt zich tot een dienstverlenende organisatie voor wie via het hoofdwegennet van A naar B wil reizen. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn daarbij sleutelwoorden.
RWS Zee en Delta heeft taken, werkprocessen en expertise op het gebied van onder meer de ruimtelijke ordening op zee, zeescheepvaart, zoutnautische kennis en assetmanagement in relatie tot zeebodems. Daarnaast hebben de regio Noordzee en de regio Zeeland als gebied een belangrijke rol in de economie en is er sprake van internationale samenwerking. RWS Zee en Delta heeft te maken met het bereikbaar en veilig houden van grote havens en zorgen voor vlot en veilig zeescheepvaartverkeer.
Het doel van de afdeling SLU is het zorgen voor de verbinding tussen de regio,
namelijk de RWS Regio en de omgeving van RWS in de regio en de landelijke
uitvoeringseenheden van RWS of externe uitvoerders en partners (veelal medeoverheden) bij het realiseren van de productie op en aan de netwerken van de regio.
De SLU doet dit bij werken aan en op het areaal door het eisen vanuit het gebruik, de omgeving en assets te stellen. SLU is de (gedelegeerd) opdrachtgever (OG) naar de interne opdrachtnemer (ON) en beheert hierbij de portfolio van opdrachten. In de mixed realisatie en aanleg- en onderhoudsteams levert SLU de input vanuit OM en AM.

Aanvraag selectiecriteria
Omschrijving/ Knock-out
Belang (1 = minst, 10 = meest)
De kandidaat vervult totaal niet meer dan 36 uur per week bij Rijkswaterstaat: 5
VCA certificering:6
Je hebt een opleiding gericht op het IPM-model en (IPM) rolspecifieke opleiding: 8
Je hebt kennis van de werkwijze aanleg en onderhoud in relatie tot je eigen werk: 9
Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn: 7
Je hebt inzicht in en kennis van werkprocessen en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat: 8
Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring op het vakgebied omgevingsmanagement: 8
Een goede kennis van vergunningverleningsprocessen en/of nautische ecologie is een pre: 10
Je hebt affiniteit met of kennis van vergunning verlening: 9

Aanvraag sluit op 30-3-om 1600 uur

Alleen als uw werkervaring overeenkomt met de aanvraag, ontvangen wij graag uw

  • CV (word-document), maximaal 4 pagina's en geen logo;

  • BSN nummer

  • Motivatie;

  • 2 referenties van een van de laatste relevante opdrachten (referenties worden pas na toestemming gebeld);

  • Uurtarief (indicatie);

  • Beschikbaarheid en geboekte vakanties;

  • Onder vermelding van vacaturenummer: 23032

(goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten