Senior/Medior Deelprojectmanager RIS

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
24-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
2
Bekeken
316
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor een directe eindklant zoeken we een
Senior/Medior Deelprojectmanager RIS

Profielschets: Senior/Medior Deelprojectmanager RIS

Als projectmanager wordt je verantwoordelijk voor de aansturing van het IT-deelproject binnen het EUR project DLWO (Digitale Leer en Werk Omgeving). Dit is een meerjarig project dat tot doel heeft binnen de EUR een nieuwe portal voor studenten en medewerkers te ontwikkelen waarlangs een scala aan achterliggende informatiesystemen kunnen worden ontsloten.
Als projectmanager rapporteer je functioneel aan de overall projectmanager DLWO en hiërarchisch aan de manager Projectmanagement & Consultancy binnen de unit IT-Development.

Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van IT-resultaten op de volgende vlakken: •Het inregelen / monitoren van resources in nauw overleg met de scrum masters van twee scrum teams. Zij werken functioneel samen met de product owner.
•Het faciliteren van de scrumteam en organiseren van randvoorwaarden voor het goed kunnen uitvoeren van de werkzaamheden. Indien nodig faciliteer je technische discussies en zorgt er voor dat de uitkomst wordt geborgd.
•Het coördineren van aanvullende IT (gerelateerde) werkzaamheden
•Het bewaken en (laten) opleveren van IT-producten aan de beheer organisatie zodat acceptatie overdracht soepel verloopt.
•Het begeleiden van een deelproject voor de uitbreiding van de achterliggende Liferay infrastructuur. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de overall deelprojectplanningen, resourcing, voortgangsbewaking en rapportage.

Om de rol goed te kunnen vervullen ben je een zelfstarter, proactief, initiatiefrijk, een ervaren teamlead, leg je de verbinding en laat je mensen samenwerken. Tevens geef je duidelijk en effectief sturing en escaleer je wanneer noodzakelijk. Kwaliteitsbewustzijn staat hoog in je vaandel.
Het is een uitdagend project in een complexe omgeving die volop in beweging is. Daarin resultaten kunnen bereiken door mensen verbinden en aan te spreken is van groot belang. Technisch / IT inzicht en kennis zijn een absolute noodzaak om de koppelingen binnen de IT afdeling te kunnen leggen en de schakel tussen het project en de delivery organisatie te kunnen zijn.

Competenties: •Aantoonbare ervaring in het managen van technisch (IT) complexe projecten

•Aantoonbare projectmanagement ervaring in zowel de (semi-) overheid als in het bedrijfsleven
•Aantoonbare ervaring met dergelijke projecten in het universitair onderwijs is een pre.
•Aantoonbare communicatieve vaardigheden. De projectleider moet in staat zijn om complexe zaken eenvoudig uit te leggen, en moet verschillende gremia van de EUR mee kunnen nemen in de gang van zaken in het project.
•Aantoonbare ervaring met het begeleiden van een (deel) project voor het opschalen van een technische infrastructuur.
•Technische (architectuur) kennis op hoofdlijnen in het bijzonder op het gebied van applicatie-integratie. De DLWO-omgeving van de EUR integreert de diensten uit verschillende applicaties in één platform. De projectleider kent deze techniek op hoofdlijnen en kan het gesprek hierover voeren met het realisatieteam en de architecten die bij het project betrokken zijn.
•Kennis en ervaring met de LifeRay portaltechnologie is een pre.
•Aantoonbare kennis en ervaring met het ontwikkelen via de SCRUM methodiek.

Aantoonbare ervaring als manager van projecten op basis van Prince2
Aantoonbare ervaring in het managen van technisch (IT) complexe projecten
Aantoonbare projectmanagement ervaring in zowel de (semi-) overheid als in het bedrijfsleven; ervaring in universiteiten, UMC’s of onderzoeksinstellingen is beslist een pre.
Aantoonbare communicatieve vaardigheden.
De projectmanager moet in staat zijn om complexe zaken eenvoudig uit te leggen, en moet verschillende gremia van de EUR mee kunnen nemen in de gang van zaken in het project.
Aantoonbare ervaring met het gebruik van Microsoft Project
Aantoonbare technische (architectuur) kennis op hoofdlijnen in het bijzonder op het gebied van service-integratie.
De projectmanager kent deze techniek op hoofdlijnen en kan het gesprek hierover voeren met de realisatieteams, de leverancier en de architecten die bij het project betrokken zijn.
Vaardigheid in het Engels (mondeling en schriftelijk, CEFR niveau C1)

Inzet
De inzet is gedurende de eerste drie maanden (vanaf startdatum) gemiddeld 32 uur per week. De verwachting is dat de inzet daarna terug zal lopen naar 24 uur per week. Bij gebleken geschiktheid is het mogelijk dat binnen de EUR vergelijkbare werkzaamheden beschikbaar komen voor andere projecten waardoor de totale inzet 40 uur per week blijft.
Navraag van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De werkzaamheden starten zo spoedig mogelijk en zijn op basis van een contract voor drie maanden.

Locatie

Rotterdam

Uren

32

Startdatum

In overleg

Einddatum

3 Maanden na aanvang

Optie tot verlenging

ja

Deadline

30-06-2016 16:00 Uur.

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  24-03-2016 20:42
  Plaats
  Zutphen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-03-2016 11:30
  Plaats
  Hoek van Holland

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten