Procesbegeleider projectgroepen 14+netnummer en Kenniscentrum Dienstverleni

Opdrachtgever
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten
Geplaatst op
24-03-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
105
Op locatie
Nee
Reacties
6
Bekeken
377
Status
Gesloten
Referentie
16.018

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Vacature: Procesbegeleider (“project”)groepen 14+netnummer en Kenniscentrum Dienstverlening

(vacaturenummer: 16.018)

Voor het 14+ netnummer en het Kenniscentrum Dienstverlening zoekt KING enkele procesbeleiders om projectgroepen, bestaande uit medewerkers (professionals in dienstverlening) uit gemeenten, te begeleidenl (vacaturenummer 16018).
Ingang per 18 april voor de periode tot 31 december 2016 met een ureninzet van minimaal 100 uur en naar schatting maximaal 250 uur. De inzet wordt bepaald op basis van behoefte en beschikbaarheid. Daarom wil KING graag een pool vormen van in eerste instantie twee à vier procesbegeleiders.

Over KING

KING richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet KING onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. En heel praktisch: KING wil gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen bij de aanpak van de decentralisaties in het sociaal domein. KING is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

14+ netnummer

Het 14+netnummer is het telefoonnummer dat bestaat uit het cijfer 14 plus het netnummer van de gemeente. Bijvoorbeeld 14 020 of 14 0342. Met het 14+netnummer krijgt iedere gemeente één telefonische ingang. 14+netnummers zijn kort, herkenbaar en gemakkelijk te onthouden. Inmiddels hebben bijna alle 390 gemeenten het nummer in gebruik genomen, en kunnen vrijwel alle Nederlanders hun gemeente bellen via het 14+netnummer. KING is in opdracht van VNG de beheerpartij voor het 14+netnummer en verantwoordelijk voor (door-) ontwikkeling. Het 14+netnummer bevindt zich in de beheerfase, wat niet betekent dat “we” klaar zijn. Voor een volgende stap is nodig: heldere toekomstvisie op het 14+netnummer en andere kanalen waarlangs gemeenten met inwoners en bedrijven contact onderhouden en diensten en producten leveren alsmede de route daar naar toe, in relatie tot ontwikkelingen binnen de gemeentelijke dienstverlening en specifiek het telefoniekanaal. Dit alles samen met de gebruikers, de gemeenten, onder andere verenigd in de Gebruikersraad.

Kenniscentrum Dienstverlening

Het Kenniscentrum Dienstverlening is een initiatief van KING/VNG in samenwerking met
het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, het ministerie van Economische Zaken
en andere partijen. Het Kenniscentrum Dienstverlening valt onder de afdeling Inzicht en Sturingsadvies (I&SA) van KING. I&SA richt zich op het verzamelen, ontsluiten en duiden van (sturing)informatie over en omtrent gemeenten, onder andere via Waarstaatjegemeente.nl.

Het Kenniscentrum Dienstverlening van KING/VNG helpt gemeenten bij het verbeteren van de dienstverlening door middel van 3 hoofdsporen: het verspreiden van landelijk nieuws en sturingsinformatie op lokaal niveau; het informeren over innovaties bij collega-gemeenten en manifestpartijen; en het bieden van (implementatie)ondersteuning om bouwstenen die succesvol zijn ingevoerd bij de ene gemeente ook in te voeren bij andere gemeenten. Met de bouwstenen helpen wij gemeenten om hun dienstverlening op het door hen gewenste niveau te krijgen. Dit doen we onder andere door middel van de website, een online leeromgeving en leerkringen.

Doel van de functie

In het kader van de doorontwikkeling van het 14+ netnummer wil KING medewerkers uit gemeenten (professionals in dienstverlening) betrekken bij de vorming van een gezamenlijke visie, een stappenplan om die visie te verwezenlijken, en concreet te behalen resultaten. Daartoe gaat KING ‘project’ groepen formeren rond thema’s die onderdeel uitmaken van de doorontwikkeling van het 14+ netnummer, zoals gebruik van social media.
Het Kenniscentrum Dienstverlening zal soortgelijke activiteiten opstarten waarbij de insteek is om in leerkringen en een online leeromgeving op basis van concrete activiteiten/innovaties in gemeenten te komen tot verspreiding en (waar nodig en waar mogelijk) doorontwikkeling daarvan. In alle gevallen gaat het om leren van en met elkaar.

Daartoe wil KING procesbegeleiders inzetten. Die procesbegeleiders zullen zich bezig houden met activiteiten als begeleiding van groepen bij het ontwikkelen van een gezamenlijke visie, bepalen van een gezamenlijk resultaat, uitwisselen van informatie rond innovaties in gemeenten en gezamenlijk vertalen naar een bredere aanpak of implementatie. De taak van de procesbegeleiders zal vooral bestaan uit specificeren van het doel van bijeenkomsten, mede bepalen van de doelgroep, ontwikkelen van passende werkvormen, plannen, organiseren, bijeenkomsten begeleiden (en eventueel sturen) en eventueel bijdragen aan de organisatie van follow-up, met als doel de geformuleerde concrete resultaten per bouwsteen te behalen.
Daarnaast zal van procesbegeleiders in voorkomende gevallen gevraagd worden medewerkers van het 14+ team of het Kenniscentrum Dienstverlening te begeleiden en te coachen bij de vervulling van hun rol bij bijvoorbeeld een gebruikersraad en leerkringen.

Kennis- en ervaringsvereisten

 • WO denk- en werkniveau

 • Ruime ervaring met het begeleiden van (gemeentelijke) groepen rond innovatie-vraagstukken (als teamcoach en/of begeleider van werksessies)

 • Ervaring met projectmatig werken

 • Kennis van de praktijk van klantcontact en dienstverlening bij gemeenten

Houdingaspecten

 • Teamspeler. Kan goed samenwerken in een team

 • Communicatief vaardig

 • Creatief

 • Sensitief op organisatieniveau en op groepsniveau (groepsdynamiek)

 • Ondernemend (pro-actief)

 • Klantgericht

 • Kwaliteitgericht

 • Resultaatgericht

Vergoeding/salarisniveau

De ingangsdatum ligt ongeveer rond 18 april voor de periode tot 31 december 2016 met een ureninzet van minimaal 100 uur en naar schatting maximaal 250 uur. De inzet wordt bepaald op basis van behoefte en beschikbaarheid. Daarom wil KING graag een pool vormen van in eerste instantie twee à vier procesbegeleiders. Het bijpassende inhuurtarief is daarvan afgeleid en is exclusief BTW maar inclusief reis- en verblijfskosten, maar inclusief mobiel en laptop.

Procedure

Na sluiting van de reactietermijn wordt een selectie gemaakt. In beginsel worden maximaal drie kandidaten uitgenodigd voor een gesprek in op 13 april. Op basis van die gesprekken wordt een kandidaat geselecteerd voor een tweede gesprek.

U kunt tot 7 april 2016 12.00 uur reageren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  24-03-2016 14:54
  Plaats
  Wezep

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-03-2016 15:39
  Plaats
  almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-03-2016 11:46
  Plaats
  Arnhem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  04-04-2016 12:28
  Plaats
  Vleuten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-04-2016 13:49
  Plaats
  Geldrop

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-04-2016 09:32
  Plaats
  Ammerstol

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten