Procesbegeleider 14+netnr en Kenniscentrum Dienstverlening

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
24-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
4
Bekeken
457
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.

Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2514 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

18-4-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

100 tot 240 uur

Sluitingsdatum

7-4-2016 om 12:00 uur

Voor het 14+ netnummer en het Kenniscentrum Dienstverlening zoekt de opdrachtgever enkele procesbeleiders om projectgroepen, bestaande uit medewerkers (professionals in dienstverlening) uit gemeenten, te begeleiden (vacaturenummer 16018).
Ingang per 18 april voor de periode tot 31 december 2016 met een ureninzet van minimaal 100 uur en naar schatting maximaal 250 uur. De inzet wordt bepaald op basis van behoefte en beschikbaarheid. Daarom wil de opdrachtgever graag een pool vormen van in eerste instantie twee à vier procesbegeleiders.

Het 14+netnummer is het telefoonnummer dat bestaat uit het cijfer 14 plus het netnummer van de gemeente. Bijvoorbeeld 14 020 of 14 0342. Met het 14+netnummer krijgt iedere gemeente één telefonische ingang. 14+netnummers zijn kort, herkenbaar en gemakkelijk te onthouden. Inmiddels hebben bijna alle 390 gemeenten het nummer in gebruik genomen, en kunnen vrijwel alle Nederlanders hun gemeente bellen via het 14+netnummer. KING is in opdracht van VNG de
beheerpartij voor het 14+netnummer en verantwoordelijk voor (door-) ontwikkeling. Het 14+netnummer bevindt zich in de beheerfase, wat niet betekent dat “we” klaar zijn. Voor een volgende stap is nodig: heldere toekomstvisie op het 14+netnummer en andere kanalen waarlangs gemeenten met inwoners en bedrijven contact onderhouden en diensten en producten leveren alsmede de route daar naar toe, in relatie tot ontwikkelingen binnen de gemeentelijke
dienstverlening en specifiek het telefoniekanaal. Dit alles samen met de gebruikers, de gemeenten, onder andere verenigd in de Gebruikersraad.

Kenniscentrum Dienstverlening
Het Kenniscentrum Dienstverlening is een initiatief van KING/VNG in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, het ministerie van Economische Zaken en andere partijen. Het Kenniscentrum Dienstverlening valt onder de afdeling Inzicht en Sturingsadvies (I&SA) van KING. I&SA richt zich op het verzamelen, ontsluiten en duiden van (sturing)informatie over en omtrent gemeenten, onder andere via Waarstaatjegemeente.nl. Het Kenniscentrum Dienstverlening van KING/VNG helpt gemeenten bij het verbeteren van de dienstverlening door middel van 3 hoofdsporen: het verspreiden van landelijk nieuws en sturingsinformatie op lokaal niveau; het informeren over innovaties bij collega-gemeenten en manifestpartijen; en het bieden van (implementatie)ondersteuning om bouwstenen die succesvol zijn ingevoerd bij de ene gemeente ook in te voeren bij andere gemeenten. Met de bouwstenen helpen wij gemeenten om hun dienstverlening op het door hen gewenste niveau te krijgen. Dit doen we onder andere door middel van de website, een online leeromgeving en leerkringen.

Doel van de functie
In het kader van de doorontwikkeling van het 14+ netnummer wil KING medewerkers uit gemeenten (professionals in dienstverlening) betrekken bij de vorming van een gezamenlijke visie, een stappenplan om die visie te verwezenlijken, en concreet te behalen resultaten. Daartoe gaat KING ‘project’ groepen formeren rond thema’s die onderdeel uitmaken van de doorontwikkeling van het 14+ netnummer, zoals gebruik van social media. Het Kenniscentrum Dienstverlening zal soortgelijke activiteiten opstarten waarbij de insteek is om in leerkringen en een online leeromgeving op basis van concrete activiteiten/innovaties in gemeenten te komen tot verspreiding en (waar nodig en waar mogelijk) doorontwikkeling daarvan. In alle gevallen gaat het om leren van en met elkaar.

Daartoe wil KING procesbegeleiders inzetten. Die procesbegeleiders zullen zich bezig houden met activiteiten als begeleiding van groepen bij het ontwikkelen van een gezamenlijke visie, bepalen van een gezamenlijk resultaat, uitwisselen van informatie rond innovaties in gemeenten en gezamenlijk vertalen naar een bredere aanpak of implementatie. De taak van de procesbegeleiders zal vooral bestaan uit specificeren van het doel van bijeenkomsten, mede bepalen van de doelgroep, ontwikkelen van passende werkvormen, plannen, organiseren, bijeenkomsten
begeleiden (en eventueel sturen) en eventueel bijdragen aan de organisatie van follow-up, met als doel de geformuleerde concrete resultaten per bouwsteen te behalen. Daarnaast zal van procesbegeleiders in voorkomende gevallen gevraagd worden medewerkers van het 14+ team of het Kenniscentrum Dienstverlening te begeleiden en te coachen bij de vervulling
van hun rol bij bijvoorbeeld een gebruikersraad en leerkringen.

Functie eisen

Kennis- en ervaringsvereisten
 WO denk- en werkniveau
 Ruime ervaring met het begeleiden van (gemeentelijke) groepen rond innovatievraagstukken (als teamcoach en/of begeleider van werksessies)
 Ervaring met projectmatig werken
 Kennis van de praktijk van klantcontact en dienstverlening bij gemeenten

Houdingaspecten
 Teamspeler. Kan goed samenwerken in een team
 Communicatief vaardig
 Creatief
 Sensitief op organisatieniveau en op groepsniveau (groepsdynamiek)
 Ondernemend (pro-actief)
 Klantgericht
 Kwaliteitgericht
 Resultaatgericht

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  27-03-2016 17:29
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-03-2016 12:01
  Plaats
  Lelystad

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-03-2016 15:54
  Plaats
  Schiedam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-03-2016 12:40
  Plaats
  Hilversum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten