Testmanager/TMap Specialist

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
25-03-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
205
Status
Gesloten
Referentie
181

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 242 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Rol Testmanager/TMAP Specialist
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum 04-04-2016
Einddatum 22-06-2016
Aantal uren per week 20 uur

Aanvrager: Jacqueline Slaap

VACATURE-INFORMATIE

Inleiding
Op 1 juli 2014 is het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gefuseerd uit de Rijksgebouwendienst (vmRgd), het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (vmRVOB) en de Dienst Vastgoed Defensie (vmDVD). Wat is begonnen als koude fusie, waarbij de bedrijfsonderdelen tegen elkaar aangezet zijn, komt nu plansgewijs de warme fusie op gang. Daartoe is een aantal omvangrijke programma’s gedefinieerd, waaronder het inbesteden van de ICT dienstverlening bij het Shared Service Center Haaglanden (SSC-ICT) en het harmoniseren van de processen en het applicatielandschap (HARP).

Visie
Gedurende deze grote programma’s wordt de afdeling Informatievoorziening van het RVB (RVB-ICT) gereorganiseerd en toegerust op de nieuwe beheertaak. In de tussentijd blijft ‘de winkel’ open. Het toerusten van de nieuwe ICT-organisatie houdt ook in dat er één nieuwe testorganisatie opgezet zal worden. Alle grote programma’s gaan voor hun testtrajecten de komende jaren in grote mate leunen op deze testorganisatie. Het belang om op korte termijn tot een gecontroleerd volwassenheidsniveau te komen is hiertoe dan ook groot.

Gezocht profiel
Gevraagd wordt een zeer ervaren testmanager met diepgravende kennis van TMAP, die binnen de nieuwe ICT-afdeling van het Rijksvastgoedbedrijf een testorganisatie kan opzetten. De verwachting is dat de belasting voor het gevraagde profiel neerkomt op gemiddeld 20 uur per week.

De testmanager

 • Stelt in overleg met de testmanager RVB-ICT een strategisch plan op voor het opzetten van een testorganisatie;

 • Leidt de implementatie van het plan binnen de RVB-ICT;

 • Zoekt afstemming en draagvlak binnen RVB-ICT en de afdeling Proces en Informatiemanagement (PIM) over de nieuwe testorganisatie;

 • Organiseert trainingen binnen de nieuwe testorganisatie om kennis van de methode TMAP te laten landen (bijv. TMAP testmethoden en technieken, TMAP BDTM);

 • Stelt als overdrachtsdocument een testhandboek op, waarin alle afspraken, procedures en kwaliteitsborging rondom testen is vastgelegd;

 • Rapporteert aan de testmanager RVB-ICT.

Standplaats Den Haag maar je bent ook bereid af te reizen naar Utrecht en Apeldoorn

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

 • Ruime ervaring als testmanager;

 • Praktische en diepgravende TMAP kennis: het vertalen van de TMAP theorie naar de werkbare praktijk van een nieuwe ICT-organisatie;

 • Inhoudelijk en praktisch bekend met Business Driven Testmanagement (BDTM)

 • In staat zijn strategische plannen op te stellen en om te kunnen zetten in praktische uitvoering;

 • Communicatief vaardig, organisatiegevoelig en klantgericht;

 • Ervaring met het testen van grote informatiesystemen (o.a. ERP, CAD/GIS en vastgoed);

 • Aantoonbare ervaring in het werken voor de rijksoverheid;

 • Aantoonbare ervaring met het opzetten van testorganisaties;

 • Standplaats is Den Haag. Is bereid af te reizen naar Apeldoorn en Utrecht.

 • Inzet voor minimaal 3 maand met optie tot verlenging.

EXTRA INFORMATIE

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-03-2016 11:58
  Plaats
  Luyksgestel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten