Communicatieadviseur Strategie en Bestuur (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
24-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Roermond
Reacties
2
Bekeken
941
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


Omschrijving

Startdatum

18-4-2016

Einddatum

1-11-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

20

Sluitingsdatum

31-3-2016 om 12:00 uur

De afdeling Strategie en Bestuur van de gemeente heeft onder andere tot taak het proactief adviseren van het bestuur, de directie en de ambtelijke organisatie over de concerncommunicatie en de communicatie met inwoners, externe partners en andere overheden.

Binnen de afdeling is een tijdelijke vacature voor een senior communicatieadviseur. Deze adviseur zal samen met de collega’s van het cluster communicatie maar ook met andere disciplines binnen aan de slag gaan met het realiseren van de ambities zoals opgenomen in de communicatievisie die in maart 2015 is vastgesteld.

Het takenpakket bestaat op hoofdlijnen uit

 • het leveren van een belangrijke bijdrage aan het communicatief krachtiger maken van de organisatie, in denken én doen;

 • het daartoe opstellen van een implementatieplan dat op draagvlak kan rekenen in de organisatie en het uitvoeren daarvan;

 • het scheppen van de randvoorwaarden voor het realiseren van een communicatievere organisatie (kennisoverdracht, coaching, meedenken);

 • het (verder) vormgeven van de interne communicatie, mede in relatie tot het opnieuw in te richten intranet;

 • het meedenken en meewerken bij de realisatie van de top-takenwebsite, mede in relatie tot de doorontwikkeling van de communicatieve organisatie;

 • het meedenken over de communicatie van de stad Roermond (het profileren van de stad als een stad waarin het prettig wonen, werken, verblijven en ondernemen is).

Functie eisen

in de afgelopen 8 jaar, tenminste 4 jaar werkervaring als Senior Communicatieadviseur bij of voor een overheidsorganisatie is een vereiste.
minimaal een afgeronde HBO-opleiding is een vereiste.
minimaal 4 jaar werkervaring bij of voor een overheidsorganisatie.
werkervaring met het opstellen van communicatiestrategieën, het uitvoeren van verandertrajecten, interne communicatie, citymarketing.

Competenties

goed op de hoogte zijn van recente ontwikkelingen in het vak van (overheids-)communicatie.
een scherp oog hebben voor (maatschappelijke) ontwikkelingen en inzicht hebben in bestuurlijke verhoudingen.
anderen kunnen overtuigen en meekrijgen en verbindingen kunnen leggen.
proactief en flexibel zijn, anderen een spiegel voor kunnen houden, en tegelijkertijd resultaatgericht zijn.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  24-03-2016 20:41
  Plaats
  Gorinchem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-03-2016 16:32
  Plaats
  Ravenstein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten