Senior Projectleider GIS upgrade

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
24-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
1
Bekeken
1051
Status
Gesloten
Referentie
30160375

Omschrijving

Senior Projectleider GIS-upgrade

Locatie Rotterdam

Programma PALM
Een aantal ontwikkelingen, en met name de energietransistie, maken het voor de organisatie noodzakelijk het energienetwerk en ondersteunende processen en systemen steeds slimmer en wendbaarder te maken. Het programma PALM draagt daar in belangrijke mate aan bij.

PALM heeft als visie ‘de juiste asset informatie bij de juiste persoon op het juiste moment’. Dit houdt in dat een medewerker op eenvoudige manier alleen die (integrale) asset informatie beschikbaar krijgt die nodig is bij de taak die hij gaat uitvoeren. Denk daarbij aan een monteur die op weg gaat naar een storing, waarbij hij op zijn tablet in één oogopslag alle relevante storings- en onderhoudsinformatie van het asset ziet.

Project GIS Upgrade
GIS is een belangrijke applicatie binnen het bedrijfsmiddelen register. GIS wordt gebruikt
voor de registratie van de statische gegevens van assets, bijvoorbeeld de registratie van de ligging van kabels en leidingen, inclusief de bijbehorende alfa numerieke gegevens. De GIS applicatie voedt als zodanig diverse processen bij Asset Management, Bedrijfsvoering, Storing & Onderhoud en Aanleg & Vervanging.
De huidigeGIS applicatie is in 2000 gebouwd op basis van de Smallworld GIS Toolbox geleverd door General Electric (GE). In 2010 is een upgrade naar versie 4.2 uitgevoerd, waarbij voor de Classicinterface is gekozen. Het datamodel zoals destijds door Stedin is ingevoerd betreft een eigen specifieke invulling.

Het projectteam is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een technische upgrade naar het SWAFplatform (Smallworld Application Framework) en het realiseren van een aantal nader te bepalen must have (datamodel) verbeteringen. Hierbij is het essentieel dat de interfaces met andere systemen in tact en werkend blijven. De upgrade heeft tot gevolg dat de user interface van de applicatie drastisch verandert. Hierdoor zal de implementatie bij de 3 teams van GIS-operators op een gedegen manier moeten worden aangepakt.

Aan zowel IT als business kant moeten een volwassen GEO organisatie ingericht worden.
Het project bevindt zich in de afrondende fase van het vooronderzoek (impact analyse). Op basis van de resultaten moet nog een PID opgesteld worden. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor de realisatiefase deels gestart maar nog niet afgerond.

Vanwege het vertrek van de huidige projectleider zoekt onze opdrachtgever op korte termijn een senior projectleider.
De inzet start zo spoedig mogelijk, het project loopt tot minimaal eind 2016.

Profiel senior projectleider GIS-upgrade
Als senior projectleider GIS-upgrade ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de
projectdoelstellingen, binnen het vastgestelde budget en planning. Je rapporteert aan de stuurgroep GIS upgrade en aan de programmamanager PALM.

Ervaring met het GIS / GEO domein en GIS applicatie implementaties / upgrades zijn een must, ervaring bij netbeheerders in de energie, water en/of telecom sector is een sterke pré. Tevens heb je ervaring met het leiding geven aan organisatieveranderingen binnen het GEO domein.
Vanzelfsprekend verwachten wij senior projectleidersvaardigheden die ook goed overzicht bewaart over een complexe projectomgeving. Je hebt ervaring met verschillende uitvoeringsmethodieken zoals Agile en waterval en bent in staat om keuzes in bouwfase te vertalen naar impact op test en implementatie.
Je weet met soms tegengestelde belangen toch tot gedragen besluitvorming te komen. Je bent resultaatgericht en proactief. Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en executiekracht.

Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding. Je bent Prince2 practitioner en/of IPMA-C gecertificeerd en hebt aantoonbare relevante werkervaring binnen projectmanagement. Je bent een gelijkwaardig gesprekspartner voor het management in de business én ICT.
Naast de benodigde kennis vinden wij dat je als senior projectleider als geen ander moet kunnen schakelen met zowel de gebruikers als met management. Je hebt uitstekende communicatieve eigenschappen, je bent doortastend èn sociaal sterk. Verder ben je resultaatgericht, accuraat, gericht op samenwerking, kun je overzicht bewaren en beschik je over een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Daarnaast ben je sensitief voor veranderingen in een dynamische omgeving en kun je goed omgaan met politieke gevoeligheden.

Bovenstaande profiel is aantoonbaar door minimaal 2 referentieprojecten.

Ben jij geinteresseerd in deze opdracht? Stuur dan voor dinsdag 29 maart om 16.00 uur je CV, motivatie, tarief en beschikbaarheiddatum.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    01-04-2016 22:49
    Plaats
    Dordrecht

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten