Community manager Leiden

Opdrachtgever
wwijdewijk.nl
Geplaatst op
30-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
35
Op locatie
Nee
Reacties
6
Bekeken
481
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Bedankt voor jullie reacties. De functie is even uitgesteld voor onbepaalde tijd. Excuus daarvoor grt Marian


Omschrijving

WijdeWijk is een website waarmee je gemakkelijk de zorg voor je naaste kunt regelen met hulp van de buurt. Bijvoorbeeld een klusje in en rond huis, even boodschappen halen of ritje naar het ziekenhuis. Al deze zaken kunnen als taak aangemaakt worden en gedeeld met vrienden, familie of buren. De genodigden kunnen eenvoudig aangeven of ze een taak op kunnen pakken.

Op deze wijze activeert WijdeWijk een zeer grote groep wijkbewoners die incidenteel en op afroep iets goed willen doen voor een buurtgenoot. Tegelijkertijd ontzorgen we op die mantelzorgers die de hoeveelheid zorgtaken voor hun naaste amper meer aankunnen.

Afgelopen twee jaar heeft WijdeWijk diverse pilots uitgevoerd in onder meer Amsterdam en Veenendaal. Ook komende periode wordt er gewerkt op basis van diverse pilots om het WijdeWijk verder te promoten en uit te laten groeien tot een bloeiende gemeenschap van hyperlokale hulpnetwerken.

Voor de verdere groei en ontwikkeling van het platform zoeken we een online en offline relatiebeheerder die buurt bewoners enthousiasmeert om wijdewijk te gebruiken. Je legt gemakkelijk contact en verbinding met (potentiele) gebruikers maar ook met instanties zoals wijkteams, buurthuizen of andere organisaties die buurt bewoners faciliteren.

Wat wij zoeken

 • Je bent een netwerker pur sung, jij bent goed in staat om snel en gemakkelijk contact te legggen met gebruikers;

 • Je begrijpt de belangen van de verschillende organisaties in het sociale domein die voor WijdeWijk.nl een belangrijk partner zijn (gemeente, zorgorganisaties, welzijnorganisaties);

 • Je hebt ervaring met het online opbouwen van communities;

 • Je beheert content op de site;

 • Je houdt een oogje in het zeil op de site;

 • Je helpt mensen met inloggen en online zijn;

 • Je onderzoekt proactief de kansen en mogelijkheden voor samenwerking met organisaties in de pilotwijken

 • Je gaat met gebruikers in gesprek over het gebruik van de site. Waar kunnen we zaken verbeteren of beter afstemmen op de wensen van de gebruikers. laagdrempelig activiteiten te organiseren of gewoon mee kunnen doen.

 • Je gaat op zoek naar ambassadeurs in de wijk die hulpbieders kunnen zijn. Je gaat op zoeker naar groepen mensen die samen dingen organiseren, boeken lezen, huisartsenposten, bibliotheken alles wat maar met groepen mensen te maken hebben.

 • Je organiseert een aantal open gesprekstafels met betrokken groepen, zie eerste punt. De gewenste uitkomst van de gesprekstafels is het in beeld krijgen van actieve mensen in de wijk en hen gaan benaderen om Ambassadeur te worden van WijdeWijk in Leiden. De ambassadeurs kunnen helpen WijdeWijk onder de aandacht te brengen bij de rest van de wijk . De geselecteerde ambassadeurs worden persoonlijk benaderd. In eerste instantie door de Community manager, maar ook de ambassadeurs wordt gevraagd om zelf andere ambassadeurs te werven. Op die manier wordt gewaarborgd dat de ambassadeurs zich mede verantwoordelijk en eigenaar voelen van WijdeWijk Leiden.

 • Nadat er ongeveer 15 ambassadeurs zijn geworven wordt een start bijeenkomst georganiseerd. Samen gaan we aan de slag met de ambassadeurs om na te denken hoe we de doelgroep kunnen benaderen. Wat is hier voor nodig, wat moet hiervoor georganiseerd worden. Stichting de Sociale Wijk en Stichting Hulp in Praktijk zullen ervaringen van elders in brengen en andere inspiratie. Aan het einde van de bijeenkomst is er een concreet plan met acties en activiteiten om de doelgroep te benaderen. Te denken valt aan

o Computercursusen om mensen te helpen met leren om gaan met de computer, gebruik van WijdeWijk en andere apps.
o Workshop hoe kan je de Wie Doet Wat inzetten gebruiken om mantelzorgtaken gemakkelijk te verdelen onder een groep van familieleden, vrienden en buurtbewoners.
o informatie bijeenkomsten ‘is die klusjesman wel te vertrouwen?’ Hoe om te gaan met babbeltrucs, hoe herken ik ze en hoe ga ik daar mee om.
o De ideeën zullen verder worden uitgewerkt waarbij de Community manager een faciliterende rol heeft. De aanpak en uitvoering ligt bij de ambassadeurs en hun inzet. Hiervoor zullen aanvullend bijeenkomsten georganiseerd.

 • WijdeWijk helpt hen hierbij door zowel online als offline aandacht te besteden aan de activiteiten die door de ambassadeurs worden ontwikkeld. Ook kan WijdeWIjk helpen bij de folders en andere marketingactiviteiten (flyering)

 • Je bent woonachtig in Leiden of kent Leiden heel goed;

Op deze manier willen wij minimaal 500 bewoners bereiken uit de doelgroep en hun aansporen en faciliteren in het gebruik van de tools van WijdeWijk zodat zo andere wijkbewoners kunnen helpen en ondersteunen.

Uurtarief € 35 ex BTW

Gemiddeld 8 tot 16 uur per week van april tot medio november.

Gesprekken vinden plaats op 11, 12 en 19 april

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  30-03-2016 14:25
  Plaats
  ’s-Gravenpolder

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  31-03-2016 14:01
  Plaats
  Katwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-04-2016 11:16
  Plaats
  Bennekom

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-04-2016 22:15
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-04-2016 13:57
  Plaats
  Boxtel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-04-2016 22:26
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten