Ecologisch Adviseur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
29-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leeuwarden
Reacties
0
Bekeken
152
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

25-04-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

1-4-2016 om 12:00 uur

Het team Landelijk Gebied en Water, onderdeel van de afdeling Stêd en Plattelân, zoekt tijdelijk een ervaren en communicatieve Ecologisch adviseur. Een ecologisch specialist met kennis van en interesse voor flora en fauna, en affiniteit tot natuurbeheer. We zoeken iemand met visie die moeiteloos opereert in een politiek/bestuurlijke omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen. Vanuit de verantwoordelijkheden die de provincie heeft, weet hij of zij, in een sterk veranderende context, de mensen binnen en buiten de organisatie te binden aan de natuurdoelstellingen van de provincie.

De provincie is verantwoordelijk voor het beleid en regelgeving t.b.v. de instandhouding en ontwikkeling van de natuur en biodiversiteit in Fryslân. Het Friese beleid heeft betrekking op het afronden en beheren van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), o.a. Natura2000 gebieden, weidevogel- en ganzenbeheer, bescherming bedreigde soorten, jacht- en wildbeheer en schadebestrijding en het uitvoering geven aan de provinciale rol als bevoegd gezag in het kader van natuurwetgeving.

Inhoud van de functie

Ecologische adviezen betreffende de uitvoering van provinciale projecten voor Kulturele Haadsted 2018 en advisering nav bestemmingsplannen.
Ecologische adviezen m.b.t. soortenbeleid, o.a. predatie bij het weidevogelbeleid en maatregelen ter bescherming van bedreigde soorten van de flora en fauna; o.a. vleermuizen, reptielen en amfibieën.
Ecologische ondersteuning van de projectleider natuurbeheer.

Functie eisen

afgeronde opleiding op WO niveau is een vereiste
minimaal drie jaar een adviserende rol is een vereiste
studierichting, biologie/ecologie
werkervaring met politiek/bestuurlijke verhoudingen van minimaal drie jaar
ervaring met ecologisch adviseren, vanuit ‘systeemgerichte benadering (de hele biotoop, dus andere belangen en functies kunnen meewegen)
werkervaring met advisering t.b.v. natura 2000 beheerplannen en gebiedsinrichting

Competenties

open houding gericht op samenwerking,
doorzettingsvermogen,
bestuurlijke sensitiviteit,
een analytische/ probleemoplossende instelling,
het vermogen om onafhankelijk te kunnen adviseren.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten