Applicatie Manager

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
29-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Meppel (later Zwolle)
Reacties
2
Bekeken
328
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

27-06-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

01-04-2016 om 12:00 uur

De Basis Voorziening Informatie (BVI) speelt in toenemende mate een cruciale rol in de informatievoorziening binnen de Nederlandse Politie. Informatie afkomstig van alle eenheden wordt centraal vanuit een geïntegreerde Business Intelligence (BI) omgeving beschikbaar gesteld aan de gehele organisatie. Gegeven de toenemende vraag naar nieuwe informatieproducten en complexiteit van het data warehouse en front end platform is er behoefte aan uitbreiding van het team met een ervaren Applicatiemanager (in de rol van BI Teamleider) op het terrein van Business Intelligence.

De applicatiemanager BI speelt een belangrijke rol in een van de BI ontwikkelteams van het Business Intelligence Competency Center (BICC) dat verantwoordelijk is voor genoemde basisvoorziening. De applicatiemanager is verantwoordelijk voor de realisatie van concrete BI oplossingen. Hij/zij vertegenwoordigt de belanghebbenden richting het ontwikkelteam en stemt verwachtingen en haalbaarheid van behoefte af met belanghebbenden.

De applicatiemanager is een resultaatgedreven collega die beschikt over voldoende kennis van alle relevante BI componenten: businessanalyse, dataextractie (ETL), dataontwerp en eindgebruikersfunctionaliteit.

Hij/zij communiceert gemakkelijk met business- en meer technisch geschoolde collega’s binnen en buiten de verschillende Business Intelligence Competency Centers (BICC’s). Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s in het ontwikkelteam, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de planning en consequenties voor de lange termijn.

Doelstelling

Een multidisciplinair team samenstellen op basis van de DevOps methodiek waarbinnen alle relevante disciplines nauw samenwerken.

Verantwoordelijkheden

 • De applicatiemanager is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 • Inhoudelijke aansturing van het ontwikkelteam van 15 personen (de applicatiemanager moet het inhoudelijke overzicht houden. De inhoudelijke informatie dient hij/zij zelf proactief bij de business te verkrijgen)

 • Verantwoordelijk voor, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren eindresultaat.

 • Professionaliseren van de werkwijze van het BICC.

Vakmatige taken

 • End to end realisatie van informatieproducten voor de Nederlandse Politie, conform gegeven richtlijnen, architectuurstandaarden en kwaliteitseisen. End to end betekent vanaf de initiële vraag tot aan het punt waar de producten in technisch beheer worden genomen, en functioneel beschikbaar worden gesteld aan gebruikers. Inclusief het begeleiden van opleidingen aan eindgebruikers waar nodig.

 • Opstellen en bewaking van de (multisprint)planning.

 • Afstemming met de opdrachtgever, andere productowners en belanghebbenden en het managen van verwachtingen van de opdrachtgever.

 • Organiseert de ontwikkeling in afstemming met andere afdelingen, productowners en organisaties van ICT oplossingen.

Leidinggevende taken

Inhoudelijke aansturing van het ontwikkelteam van 15 personen (de applicatiemanager moet het inhoudelijke overzicht houden. De inhoudelijke informatie dient hij/zij zelf proactief bij de business verkrijgen)
Zorgen voor een optimale inzet van het ontwikkelteam.

Contacten

Afstemming met de opdrachtgever, andere productowners en belanghebbenden.

Functie eisen

Opleiding

 • De kandidaat heeft relevante BI opleidingen gevolgd (minimale eis is dat de kandidaat is opgeleid in het BI framework)

 • HBO of academisch denk- en werkniveau met een business gerelateerde achtergrond (HBO werk -en denkniveau is niet meetbaar. (EIS)

Werkervaring

 • Minimaal 3 jaar ervaring met het aansturen van een team van minimaal 10 personen in een BI omgeving.

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

 • Ervaring als applicatiemanager/product owner in een overheidsfunctie. (EIS)

 • Ervaring in managementfuncties in de BI omgeving. (EIS)

Competenties

maatschappelijke oriëntatie,
organisatiesensitiviteit,
overtuigingskracht,
coachen,
organisatievermogen,
klantgerichtheid,
netwerkvaardigheid
systeemdenken.

WENSEN

 • De kandidaat heeft minimaal 1 jaar ervaring als applicatiemanager/productowner in een grote overheidsorganisatie (minimaal 1000 personen).

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. De kandidaat dient middels een toelichting aan te geven waar de ervaring met de Engelse taal is opgedaan en wanneer

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding of universitaire opleiding

De intakes zullen plaatsvinden op dinsdag 19 april. Het is niet mogelijk om de intake te verzetten naar een andere dag.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  29-03-2016 19:11
  Plaats
  enschede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-03-2016 09:58
  Plaats
  Enschede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten