Adviseur inkoop en contracten

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
31-03-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht, Zwolle/Kampen
Reacties
0
Bekeken
19
Status
Gesloten
Referentie
PP961

Omschrijving

Functieomschrijving
Bij hoogwater op de IJssel bestaat overstromingsgevaar voor Zwolle, Kampen en het achterland. Om de waterveiligheid in dit gebied ook in de toekomst te kunnen blijven borgen is het nodig om de IJssel meer ruimte te geven. De benodigde waterstandsdaling wordt gerealiseerd door het zomerbed van de IJssel te verlagen. En tegelijkertijd een hoogwatergeul, het Reevediep, te bouwen. Daarnaast wordt een bijdrage geleverd aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied tussen Zwolle en Kampen.
Het in uitvoering zijnde project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta is één van de drie maatregelen in de IJsseldelta om de veiligheid te vergroten. Het werk is gegund in september 2014 en de oplevering staat gepland voor eind 2019.
Voor het project Ruimte voor de Rivier ben je actief als inkoopmanager. Als adviseur inkoop en contracten ben jij verantwoordelijk voor de contractvoorbereiding, –aanbesteding en –uitvoering richting verschillende marktpartijen op het eigen gebied.

 1. Begeleiding secundaire inkopen

Je begeleidt in opdracht voor het projectteam alle secundaire inkopen (= inkopen niet zijnde het realisatiecontract IJsseldelta). De inkopen onder de Europese drempel worden uitgevoerd door het dienstenteam, daarvoor stel je inkoopplan op en ben jij het aanspreekpunt namens het project. Voor de uitvragen boven de Europese drempel bepaal jij de marktbenadering en stel je het inkoopplan op waarin de omvang, bijbehorende kaders, wensen en eisen op een juiste wijze zijn vertaald en zijn afgestemd op ontwikkeling in de markt. Jij zorgt dat een contract wordt opgesteld, aanbesteed en beheerst.. Je bent verantwoordelijk voor de afstemming met het aanbestedingsteam van GPO (die de communicatie naar de markt verzorgt). Verder zorg je dat alle inkopen voldoen aan het RWS-beleid en de RWS-raamcontracten.

 1. Toetsing wijzigingen Realisatiecontract IJsseldelta

Voor het in uitvoering zijnde GWW-contract beoordeel je voorstellen tot wijzigingen op initiatief OG of ON. Hierbij werk jij voor de contractmanager, maar opereer jij onafhankelijk. Tevens ben je het contactpersoon voor de afdeling ‘Inkoopcentrum GWW’ van GPO (ICG).

 1. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat nog een nieuwe marktbenadering wordt opgestart voor IJsseldelta fase 2. Hiervoor moet het gehele inkoopproces van worden doorlopen.

Samen met anderen
Je bent hét aanspreekpunt binnen en buiten Rijkswaterstaat. Je werkt nauw samen met jouw projectteam en de opdrachtgever. Je stemt af met opdrachtgever/ afnemer en opdrachtnemer/ leverancier over de inhoud van het contract. Verder realiseer je een juist informatieniveau over afgebakende onderdelen van het inkoop- en contractmanagement/contracteringsproces en communiceer je hierover.

Elke dag beter
Als senior adviseur inkoop werk je mee aan de ontwikkeling en het verder professionaliseren van het vakgebied inkoop- en contractadvies en in het bijzonder voor het project IJsseldelta.

Functie-eisen
Kennis en ervaring

 • Werk- en denkniveau: HBO;

 • Je hebt aantoonbare kennis van het aanbestedingsprocedure- en beleid van RWS;

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de werkprocessen inkoop;

 • Je hebt kennis van en inzicht in de organisatie en werkwijze van Rijkswaterstaat

 • Aantoonbare kennis en ervaring op gebied van projectmatig inkopen;

 • Kennis en ervaring van het inhuurproces en het proces van uitbesteden;

 • Deskundigheid op het gebied van inkopen van diensten;

 • Kennis van contracteren;

 • Nevi 1 opleiding of gelijkwaardig;

 • Kennis van het ARW 2012 en Aanbestedingswet;

 • Relevante ervaring met nationale en Europese aanbestedingen

Meest essentiële competenties

 • Je bent initiatiefrijk, klantgericht en hebt leervermogen;

 • Overtuigingskracht;

 • Organisatiesensitiviteit;

 • Plannen en organiseren;

 • Innovatief handelen.

 • Zelfstandig

GPO is dé betrouwbare partner die zorg draagt voor de gevraagde productie op aanleg en onderhoud binnen de gestelde kaders, scope, budget en tijd. Bij Grote Projecten en Onderhoud (GPO) zijn alle DBFM-contracten en de D&C projecten ondergebracht die groter zijn dan € 65 miljoen.
GPO werkt nauw samen met het onderdeel Programma’s, projecten en onderhoud (PPO). Beide diensten zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces. GPO en PPO hebben veel onderlinge raakvlakken Beiden zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces.

Standplaats
Utrecht – Zwolle/Kampen

24 uur per week

Start:z.s.m.
Eind:31-1-2017, optie tot verlenging 1 jaar

Reageer voor 4-4 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten