Cordova/AngularJS mobiele applicatie

Freelancer
Sensi Media
Geplaatst op
01-04-2016
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
3
Bekeken
1285
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Dank voor de reacties, inmiddels een goede kandidaat gevonden.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 157 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Hi,

Voor een (intern) project zijn wij bezig geweest met het ontwikkelen van (o.a.) een mobile app. Nou zijn wij gespecialiseerd in websites, dus voor een app (ook al is-ie in Cordova) schiet onze kennis wat te kort, en wegens "intern project" duurt "zelf uitzoeken" ons te lang. Kortom, we zoeken 1 (of meer...) freelancers die hieraan mee willen bouwen, in elk geval t/m de eerste release (en als je wilt mogelijk daarna ook voor doorontwikkeling).

Wat de applicatie precies behelst zullen we vertellen na het ondertekenen van een NDA (sorry, 't is ZO'N project ;)) maar de status is nu globaal als volgt:

 • Er is een werkende (mobiele) website;

 • Er is een werkende API en andere koppelingen;

 • Er is een (deels) werkende Cordova app gebaseerd op genoemde mobiele site, maar die testen we vnl. in FirefoxOS (want: Android emulator is traaaaaaaag en iOS op Linux gaat niet) en dat is niet geheel representatief voor een "echte" mobiele omgeving.

We zoeken kortom iemand die op een bestaand project wil inspringen en echt de "mobile-specifieke" stukjes van punten op de i kan voorzien, kan testen op wat echte devices (wij doen eigenlijk normaal geen apps, dus heb hier ook geen teststraat) en liefst ook kan begeleiden met publicatie in div. appstores (alleen al van de term "provisioning profile" krijg ik vlekken ;)).

OVER DE APPLICATIE
Zoals gezegd, de exacte werking kan ik niet zomaar online zetten, maar de tech stack is globaal als volgt:

 • Frontend met AngularJS.

 • Communicatie met backend via "normale" Ajax en websockets.

 • Javascript is ES6, wat we transpilen met Babel + browserify (ja, ook voor de app-versie).

 • Grunt voor builds

 • Backend is deels in NodeJS, deels in PHP. Kennis daarvan is niet nodig voor deze klus maar wel nice to have, zeker als je interesse hebt in een langer samenwerkingsverband en wellicht ook voor het opzetten van een (lokale) testomgeving.

De website werkt zelf ook (deels) met AngularJS dus we delen daar zoveel mogelijk code en dat willen we graag zo houden ;)

Voor dataopslag gebruiken we PostgeSQL en MongoDB, ook dat is weer voor deze specifieke opdracht niet zo relevant maar een nice to have naar de toekomst toe. Voor lokaal testen kun je voor nu ook communiceren met onze dev API, dan zetten we die even open.

Design e.d. is ook allemaal al geregeld en geimplementeerd, we zoeken dus echt ondersteuning bij de laatste loodjes op echte devices.

ABSOLUTE VEREISTEN AAN JOUW KANT

 • kennis van Cordova en hun pluginsysteem

 • kennis van AngularJS

 • versiebeheer (wij gebruiken Git wat wel de de facto standaard is dezer dagen, maar iets als Mercurial of zelfs SVN is ook prima - als je maar weet wat het is)

 • npm (op zich niet spannend maar als je dit niks zegt ben je ws. niet degene die we zoeken...)

 • ES6 (via Babel) of "willing to learn"

 • we focusen in allereerste instantie op iOS, met vlak daarna Android - dus ervaring met beide platformen en hun quirks maar VOORAL even iOS.

Grunt == handig maar is verder niet spannend en de gruntfile zit gewoon in de repo, dus in principe hoef je je daar niet zo druk om te maken. Wij zijn zelf een ontzettende Linux-club, maar je zou bovenstaande in principe op elk OS zo'n beetje aan de praat moeten kunnen krijgen.

Bij interesse graag je reactie vergezellen van wat voorbeeldapps die je gemaakt hebt, en (niet onbelangrijk :)) je uurtarief. Nadat we een voorselectie gemaakt hebben sturen we je eerst een NDA en - na ondertekening daarvan - wat we tot nu toe hebben en wat er volgens ons nog moet gebeuren zodat je een inschatting kunt maken (want misschien zien we dat wel helemaal verkeerd :)). Mijn persoonlijke inschatting is dat het in 1e instantie een kort klusje van een aantal dagen, max een week zal zijn, maar nogmaals: we roepen de hulptroepen in omdat we er niet helemaal zeker van zijn ;) En als het bevalt zit een langduriger samenwerking er zeker in, als jij dat ook wilt (en de app doet wat we hopen dat-ie gaat doen ;)).

Tijdens de ontwikkeling zul je nauw samenwerken met onze programmeurs (waarschijnlijk mij persoonlijk...) en ik heb wel Een Mening over dingen, dus je moet ook niet bang zijn voor een stevige discussie... ik doe dit ook om te leren!

Het werk kun je uiteraard wel gewoon vanaf eigen locatie doen, we zien de commits vanzelf wel voorbij komen. Overleggen doen we wel via Skype ofzo.

Marijn,
Sensi Media

PS Ik heb projectduur op 1-2 maanden gezet omdat dat is wanneer we het zo'n beetje af zouden willen hebben (liefst eerder natuurlijk, maar ik ben ook druk - ik weet hoe het gaat). Het kan dus veel minder of juist veel meer (als we voor "langdurig" gaan) zijn.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  04-04-2016 05:28
  Plaats
  Wolvega

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  04-04-2016 13:34
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-04-2016 08:06
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten