1e Adviseur ingenieursbureau

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
01-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Delfzijl
Reacties
0
Bekeken
569
Status
Gesloten
Referentie
P0350

Omschrijving

Start

15-4-2016

Eind

31-12-2016

Verlenging

ja 2x 6 mnd

Uren

32u/wk met maximamum van 1350 uur

Indienen CV+ uurtarief: 4-4-2016

Aangeboden door Detabem

De gemeente Delfzijl is met 200 medewerkers een klantgerichte, professionele en resultaat gerichte organisatie die dicht bij de burgers staat. Mede door de haven en veel industriële activiteiten neemt de gemeente Delfzijl in de regio een bijzondere positie in en staat mede gelet op de krimp voor een aantal belangrijke maatschappelijke opgaven en uitdagingen.
Wij zijn een kwaliteitsgedreven organisatie met regievoering, samenwerking, burgerparticipatie en klanttevredenheid hoog in het vaandel. Daarbij zoeken wij in toenemende mate de samenwerking met de omliggende gemeenten. Met het oog op de herindeling is onze organisatie volop in ontwikkeling.

De afdeling die de grootste slagen aan het maken is, is zondermeer de afdeling Stadsbeheer. De afdeling Stadsbeheer bestaat uit het team Bedrijfsbureau, het team Ingenieursbureau en het team Gemeentewerken. Deze afdeling is volop bezig met een transitie naar een meer regievoerende afdeling met oog voor de wensen van onze inwoners en afstemming met het sociale domein. Daarbij hoort ook een continue afweging tussen werkzaamheden in eigen beheer blijven uitvoeren, dan wel deze uitbesteden.
Het team bedrijfsbureau is opdrachtnemer voor de afdeling Stadsbeheer en fungeert o.a. als interne opdrachtgever naar het team Ingenieursbureau en het team Gemeentewerken.
Het ingenieursbureau ( civiel-, bouw-, cultuurtechniek, GEO en BAG) is verantwoordelijk voor de voorbereiding, aanbesteding en directievoering van werken en projecten in de openbare ruimte door externe partijen. Worden externe partijen ingeschakeld dan voert het team de regie en eventueel de directie. Daarnaast heeft dit team een (technische) adviestaak naar de afdeling.
Het team gemeentewerken is verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en onderhoudswerkzaamheden die in eigen beheer worden uitgevoerd (groen, grijs en gebouwen).

Als 1e adviseur

Draag je de verantwoordelijkheid voor de advisering, coördinatie, voorbereiding en directievoering van zwaardere en/of grootschalige nieuwe projecten in de openbare ruimte
Vertaal je strategisch en tactisch beleid naar operationeel niveau
Ben je bestekschrijver en projectleider(verantwoordelijk voor sturing en uitwerking projecten: projectplan, leveranciersprestaties, financiële middelen, project- en managementrapportages),
Stel je rapporten, beschikkingen en adviezen op
Ben je eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor je directe collega's, maar reikt je blik ook verder dan het team
Hou je toezicht op c.q. begeleidt je de uitvoering, draagt oplossingen aan bij problemen. Verzorgt de projectadministratie, planning en budgetbewaking
Ontwikkel en adviseer je over plannen/constructies, en ontwikkel je alternatieven
Zorg je mede voor de verbinding vanuit het team naar anderen waaronder bijvoorbeeld het team gemeentewerken en het Programmabureau
Neem je deel aan overleggen en vertegenwoordig je vaktechnisch de gemeente.
Pik je signalen op uit de interne en externe omgeving en draag je zorg voor interne en externe afstemming.
Genereer je management- en bestuurlijke informatie

Wij (gemeente) bieden je de mogelijkheid om aan een breed takenpakket te werken in een dynamische omgeving en verwachten een bijdrage in de verdere ontwikkeling van Stadsbeheer en haar teams.

Kandidaatomschrijving

Voor deze functie gaat onze voorkeur uit naar een collega met

HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur in de civiele techniek;
Ruime ervaring in een vergelijkbare functie
een duidelijke visie op het werkterrein van het team;
analytisch denkvermogen;
ondernemerschap;
vaardigheid in het opstellen van beleidsnota’s, plannen en/of adviezen en in het voeren van overleg met diverse instanties/overlegverbanden.
een dynamische, creatieve persoonlijkheid met overtuigingskracht;
uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Daarbij passen de volgende competenties

visie, helicopterview
opdrachtgever-/opdrachtnemerschap
regievoering
innovatief
oplossingsgericht
omgevingssensitiviteit

Eisen / wensen incl weging

HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur in de civiele techniek
Dit is een bij het werkveld aansluitende afgeronde Hbo-opleiding aangevuld met relevante cursussen tenminste een afgeronde HBO opleiding in de civiele techniek aangevuld met relevante cursussen in de civiele techniek (10 %)
tenminste een afgeronde HBO opleiding in de civiele techniek (7 %) een bij het werkveld aansluitende HBO opleiding aangevuld met cursussen op civiel techniek (9 %) een bij het werkveld aansluitende HBO opleiding (4 %)

Weging: 10 %Ruime recente ervaring in een vergelijkbare functieDe kandidaat is de afgelopen 5 jaar werkzaam geweest in een civieltechnische functie of in grote mate vergelijkbaar met deze functie.
5 jaar of langer (10 %)
3 tot 5 jaar (5 %)
tot 3 jaar (3 %)

Weging: 10 %Vaardigheid in het opstellen van beleidsnota's, plannen en/of adviezenDe kandidaat is de afgelopen 3 jaar werkzaam geweest in een functie waarbij de kandidaat een adviserende rol had richting het bevoegd gezag
3 jaar of langer (7 %)
2 tot 3 jaar (5 %)
1 tot 2 jaar (2 %)

Weging: 7 %Projectleider en opdrachtgever/opdrachtnemersrolDe kandidaat is de afgelopen 5 jaar werkzaam geweest in de rol van projectleider, directievoering en opdrachtgever van grootschalige projecten in de openbare ruimte
5 jaar op langer (8 %)
tot 5 jaar (5 %)
tot 3 jaar (2 %)

Wij laten altijd van ons horen, Detabem

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten