Financial Credit Risk Manager

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
04-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
80
Op locatie
Heerlen
Reacties
1
Bekeken
488
Status
Gesloten
Referentie
Pien van der Kamp

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2559 opdrachten

Omschrijving

Voor een directe relatie zijn wij op zoek naar een Financial Credit Risk Manager.

Deadline

05-04-2016 voor 11:00 uur

Tarief

+- € 80,-

Start

z.s.m.

Duur

2 maanden met optie tot verlenging

Afdeling

De afdeling Risk Management is een nieuwe afdeling waarbij de 2nd Line of Defense gescheiden van de business wordt gepositioneerd. De afdeling is verantwoordelijk voor het formuleren van het risicobeleid en voor het toezicht houden op krediet-, balans-, operationele- en IT-risico’s. Doel is om management en directie in de 1e lijn te ondersteunen bij het identificeren en beheersen van financiële en non-financiële risico’s in de bedrijfsvoering. Daar waar nodig wordt de 1e lijn geholpen bij interpretaties en implementatie van beleid en het identificeren, het beoordelen en mitigeren van risico’s. Relevante risico’s worden gekwalificeerd en gekwantificeerd en vervolgens gerapporteerd aan relevante gremia.
Binnen Risk Management opereert het team Financial Risk Management. Onder het Hoofd Financial Risk functioneert een aantal Financial Risk Managers verantwoordelijk voor Credit risk en Balance sheet risk.

Werkzaamheden

De afdeling Risk Management focust zich op de volgende resultaatgebieden: kaders stellen, beleid formuleren, adviseren, faciliteren, monitoren en rapporteren over risk. Gezamenlijk bewaken jullie het 2e lijns risicomanagement in de volle breedte. Binnen het Financial Risk team ben jij als Financial Risk Manager belast met alle casuïstiek rondom kredietrisico. Je zorgt voor het op- en vaststellen van het beleid en de kaders op gebied van kredietrisico. Het raamwerk vormt de kaders en hulpmiddelen waarmee de business haar risico’s kan beheersen. Hiermee ondersteun, monitor en adviseer je de 1e lijn. Ook draag je bij aan de beleidsontwikkeling van nieuwe producten en diensten, waarbij innovatie belangrijk is. Je onderhoudt intensieve contacten met de relevante onderdelen/afdelingen. Tot slot bewaak je het evenwicht in de driehoek van klant, rendement & risico. Wij zoeken een Risk Manager met een commerciële blik, die goed op de hoogte is van wat er in de wereld om ons heen gebeurt.

Vereisten

 • Naast betrokken ben je ook kritisch, analytisch en nieuwsgierig en je overziet het grote geheel.

 • Je weet hoe cijfers tot stand komen en weet deze juist te interpreteren.

 • Je weet wat er speelt en je kent de business zonder dat jouw onafhankelijke positie in het gedrang komt.

 • Als beleidsmaker heb je een innovatieve en creatieve kijk op zaken.

 • Communiceren gaat je dan ook gemakkelijk af en je weet snel vertrouwen te winnen.

 • Van jou verwachten we een afgeronde opleiding op WO-niveau, bijv. Business Economics. Dit in combinatie met kennis van en enkele jaren ervaring binnen financial risk management.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  05-04-2016 09:26
  Plaats
  Sterksel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten