Applicatiemanager

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
05-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
31
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 244 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten
  • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Rol Applicatiemanager
Werkniveau Senior
Locatie Den Haag
Startdatum 25-04-2016
Einddatum 31-12-2016
Aantal uren per week 32-36 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap

VACATURE-INFORMATIE

Achtergrond informatie CIBG
Het CIBG is een agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het CIBG zorgt voor een betrouwbare verzameling en verwerking van (gecertificeerde) gegevens. Het CIBG beheert met name registers, zoals het BIG-register, Donorregister, Diergeneeskunderegister en UZI-register. Daarnaast voert het CIBG ook een aantal taken uit met een ander karakter dan gegevensverwerking. Zo geeft het CIBG ook ontheffingen af voor de productie en verspreiding van medicinale cannabis, reikt het de UZI-pas uit en verleent het CIBG vergunningen aan apotheekhoudende huisartsen en farmaceutische bedrijven voor het bereiden, invoeren en groothandelen in geneesmiddelen. CIBG wil zich specialiseren op het uitvoeren van registertaken voor VWS en op specifieke registers voor onderwijs, (beroepen)registertaken en gegevensknooppunten Rijksbreed.

CIBG heeft vestigingen in Den Haag en Kerkrade. De afdeling ICT is in Den Haag gevestigd. De afdeling ICT is verantwoordelijk voor de instandhouding, doorontwikkeling en vernieuwing van applicaties en websites waarmee de primaire bedrijfstaken worden uitgevoerd en ondersteund.

Doelstelling

Een Senior Applicatiemanager is verantwoordelijk voor meerdere applicaties en websites en voert hierover de regie. Vanuit deze positie is hij/zij de linking pin met de afdeling Informatievoorziening (IV) en de externe ICT leveranciers. Kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, continuïteit en efficiency zijn daarbij de belangrijkste aandachtsgebieden. De Senior Applicatiemanager werkt daarom samen met de applicatiebeheerder, ontwikkelaar, tester, functioneel beheerder, informatiemanager en projectleider waarmee hij/zij de verantwoordelijkheden invult voor pro-actief beheer, doorontwikkeling, continuïteit van bestaande applicaties en websites en de acceptatie van nieuwe applicaties en websites binnen de afdeling ICT.

Je houdt regie op het cluster van meerdere applicaties en websites waarvoor je verantwoordelijk bent. Je stelt (integrale) analyses op om dit cluster proactief te monitoren en waar nodig acties te initiëren, te bewaken en na afloop te evalueren. Het is jouw verantwoordelijkheid dat daarbij continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatiekenmerken zoals performance en bedrijfszekerheid. Tevens zorg je dat wordt voldaan aan (vooraf overeengekomen) wensen van gebruikers en realiseer je de aansluiting met de keten van informatievoorziening. In de lange keten van gebruikersinput en functionaliteit neem jij een centrale positie in. In alle deelgebieden van de Centrale Informatievoorziening, van applicatie tot infrastructuur, zorg je dat nieuwe en bestaande applicaties en websites aan de gevraagde en overeengekomen functionaliteiten en prestatiekenmerken voldoen.

Taken

Concreet verwacht het CIBG dat de volgende taken worden uitgevoerd

 Het op projectmatig wijze laten realiseren van kleine en middelgrote releases op de applicaties en websites die aan jou zijn toegewezen;
 Het vervullen van de rol van acceptant voor projecten namens de afdeling ICT door vooraf formuleren en achteraf toetsen van acceptatiecriteria. Na decharge van het project wordt jij verantwoordelijk voor deze nieuwe applicaties en websites;
 Het opstellen en volgens afgesproken kaders uitvoeren van het life cycle management plan van applicaties en websites van het CIBG;
 Het bewaken van en zorgdragen voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en continuïteit door oa uitvoeren van analyses, toetsing van rapportages en coördineren van de noodzakelijke acties;
 Het iom SLM opstellen van SLA(B)s en bewaken van feitelijke prestaties;
 Het bijdragen aan opstellen en volgens afgesproken kaders uitvoeren van het applicatie portfolio management van applicaties en websites van CIBG;
 Het pro-actief onderhouden van de contacten tussen ICT, business en de afdeling IV;
 Indien noodzakelijk behoudt CIBG zich het recht voor om nog enkele aanvullende werkzaamheden in de vorm van op te leveren resultaten toe te voegen aan deze opdracht.

Periode

Beoogde planning en inzet

De inzet van de adviseur loopt tot 31 december 2016 voor tussen de 32-36 uur per week.
Startdatum opdracht is op 25 april 2016.

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Functie-eisen

 Je beschikt over WO werk- en denkniveau

Gevraagde kennis en ervaring

 Aantoonbare kennis van en ervaring (minimaal 5 jaar) met het managen van bij voorkeur meerdere applicaties
 Kennis van en ervaring met ASL2, BiSL, ITIL-V3, Scrum, PMC en Prince2
 Kennis van en ervaring met het aansturen van interne en externe leveranciers
 Beschikt over een WO-werk en denkniveau dat geregeld is aangevuld met relevante opleidingen
 Ervaring met projectmatig werken en het aansturen van teams en marktpartijen;
 Kennis van en inzicht in de keten van informatievoorziening en je eigen positie daarin;
 Kan regie voeren in zowel een formele als informele setting;
 Houdt ontwikkelingen en mogelijkheden op relevante ICT-onderwerpen bij en kan deze inzetten waar relevant of mogelijk.

Het is een pré als hij/zij

 Ervaring heeft met software gebaseerd op de Microsoft technologie, (Rijks)architecturen en IT-infrastructuren.

GEDRAGSKENMERKEN

 Beschikt over een goed analytisch en probleemoplossend vermogen en is vasthoudend om te komen tot goede oplossingen;
 Is open en toegankelijk voor alle betrokken partijen;
 Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en heeft overtuigingskracht;
 Is resultaatgericht en houdt daarin de wensen van de in- en externe klant in het oog;
 Beschikt over strategisch inzicht en kan dit combineren met praktisch vermogen;
 Heeft gevoel voor de complexiteit van een overheidsorganisatie.

EXTRA INFORMATIE

Intakegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 14 april (in de middag)
Kandidaat dient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de selectieprocedure.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten