Beleidsadviseur IT

Opdrachtgever
Yacht bv
Geplaatst op
04-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Een grote gemeente in Zuid Holland
Reacties
6
Bekeken
935
Status
Gesloten
Referentie
9025678

Omschrijving

Voor onze eindklant een grote gemeente in Zuid-Holland zoeken wij per direct voor de duur van een jaar een IT-Beleidsadviseur Onderwijs, waar het met name gaat om digitaliseringsslag.

Je gaat bij de productgroep Onderwijsbeleid aan het werk op het snijvlak onderwijs en ICT waar nieuwe uitdagingen liggen. Je werkt binnen een programma, dat een groot deel van het onderwijsbeleid bestrijkt.
Op het gebied van onderwijs en ICT is in de gemeente al veel gerealiseerd. In de stad om doorstroom van leerlingen naar een volgende school en administratieve werkprocessen op scholen te ondersteunen. Bij de productgroep Onderwijsbeleid om bijvoorbeeld invulling te geven aan eigentijds subsidiebeleid, in de vorm van digitalisering van het subsidieproces. Tegelijkertijd staan de ontwikkelingen niet stil en blijven er nieuwe kansen voorbij komen voor verdere verbeteringen. Dit geldt voor deze twee gebieden (onderwijs en ICT) afzonderlijk, maar zeker ook voor waar deze twee gebieden samenkomen.

Op dit moment bevinden alle stedelijke ICT-voorzieningen ten behoeve van het onderwijs zich in de fase van beheer en doorontwikkeling, en zijn dus uit de projectfase. Een goed moment om de verschillende ICT-voorzieningen (individueel en in samenhang) te evalueren, de noodzakelijke en wenselijke verbeteringen in kaart te brengen, en waar wenselijk en mogelijk ook door te voeren. Verder dienen zich nieuwe kansen aan met betrekking tot slim gebruik van ICT in de klas, en zijn er stappen te zetten in het stimuleren en ondersteunen van het onderwijs om de digitale vaardigheden van leerlingen en leraren op peil te brengen en om de leeropbrengsten verder te verhogen. Te verkennen mogelijkheden zijn er voor professionalisering van leraren op het vlak van digitale vaardigheden, voor professionele leergemeenschappen rondom ICT en voor digitalisering van leermaterialen. Het bekijken van de productgroep Onderwijsbeleid door een ICT-bril levert een vergelijkbaar plaatje op: verbetermogelijkheden zijn er voor bestaande oplossingen en kansen zijn er voor nieuwe oplossingen waarmee voor de interne organisatie verbeteringen zijn te behalen op het vlak van efficiency en effectiviteit.

Het is in deze functie jouw verantwoordelijkheid om mede invulling en uitwerking te geven aan bovengenoemde mogelijkheden en kansen, door acties te formuleren, deze in een plan en planning te zetten, en waar mogelijk ook uit te voeren. Hiervoor ben jij mede de schakel naar collega’s en externe partners op ICT-gebied, en lever je waar nodig een bijdrage aan ICT-projecten, ICT-contractmanagement, en het formuleren van nieuw beleid en subsidiemogelijkheden.

Afdeling Onderwijsbeleid
Werken aan uitstekend onderwijs in de gemeente. Dat is de gezamenlijke inzet van de gemeente, onderwijsinstellingen, kinderopvangorganisaties en andere organisaties met een educatieve taak. Op basis van de Educatieve Agenda (de EA) werken zij samen aan tien ambities voor het onderwijs in de periode tot 2018.
De productgroep Onderwijsbeleid (OWB) van de gemeente is de partner voor het onderwijs. De productgroep ontwikkelt, implementeert en monitort beleid. Door ontwikkelingen te stimuleren die de kwaliteit van het onderwijs in een grote stad verbeteren. Door relaties te leggen met maatschappelijke, economische en technologische veranderingen. Door bij te dragen aan de maatwerkaanpak voor de wijken. Door samen te werken in de regio, met andere grote steden en met de Rijksoverheid. Door onderzoek te doen naar trends en opbrengsten. Door digitale voorzieningen te realiseren voor een soepele overgang van school naar school en goede informatie aan leerlingen, studenten en ouders.
Verdeeld over zes programma’s werkt een groep van ruim 35 professionals (programmamanagers, beleidsadviseurs en -ondersteuners) aan het onderwijsbeleid

Functie-eisen
Wij vragen
Uit een relevante academische studie, bijvoorbeeld Informatiekunde, blijkt jouw universitaire werk- en denkniveau.
Voor deze functie heb je minimaal vijf jaar relevante werkervaring en zijn ICT-projecten bij of voor een overheidsorganisatie, projectmatig werken, en offertetrajecten jou niet vreemd. Je kunt je uitmuntend schriftelijk en mondeling uitdrukken. Daarnaast heb je ervaring met resultaatgericht werken binnen processen/projecten met meerdere actoren en belangen.
Kennis over en ervaring met ICT bij of voor een overheidsorganisatie is een voorwaarde om deze functie goed uit te kunnen oefenen.

Competenties
Initiatief;
Klantgerichtheid;
Netwerkvaardigheid;
Omgevingsbewustzijn;
Onderhandelen;
Oordeelsvorming;
Organisatiesensitiviteit;
Overtuigingskracht;
Prestatiemotivatie;
Probleemanalyse.

Bedrijfsinformatie

Onze deadline voor het aanbieden van kandidaten is woensdag 6 april a.s. 17.00 uur. Het betreft een opdracht voor de duur van een jaar voor 32 uur per week

Graag alleen reageren wanneer u concrete ervaring heeft met

beleidsadvies
onderwijs
gemeente
IT
digitalisering

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  05-04-2016 09:02
  Plaats
  Vlaardingen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-04-2016 19:35
  Plaats
  delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-04-2016 03:56
  Plaats
  EERBEEK

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-04-2016 13:17
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  07-04-2016 11:40
  Plaats
  Gouda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-04-2016 13:04
  Plaats
  ZOETERMEER

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten