Adviseur luchtkwaliteit

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
05-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rijswijk
Reacties
0
Bekeken
324
Status
Gesloten

Omschrijving

Start

11-4-2014 ( of wat later)

Eind

30-12-2016

Verlenging

Ja

Uren

30 uur/ wk

Indienen van CV+ uurtarief

8-4-2014

Detabem is voor Rijkswaterstaat op zoek naar

Adviseur Helpdesk Luchtkwaliteit en Industriele Emissies.

Functieomschrijving
Als adviseur Helpdesk Luchtkwaliteit en Industriele Emissies werk je mee aan de monitoring van het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Je beantwoordt aan onze helpdesk vragen van provincies en gemeenten, in bijzonder over de monitoringstool NSL. Daarnaast help je mee met de beantwoording van vragen op dossiers verbonden aan industriele emissies. Het gaat dan om onderwerpen als stookinstallaties, geur, vos-stoffen. Je zorgt er mede voor dat teksten in handreikingen en op de website begrijpelijk en goed leesbaar zijn.
De helpdesk is op afstand te benaderen, daar de vragen via mail binnenkomen. Het is dus mogelijk vanaf een eigen of andere bedrijfsplek het werk uit te voeren. Periodiek overleg (ca 1x2 weken)in Rijswijk is nodig.

Samen met anderen
Je bent een teamspeler, deelt je kennis en informatie en gaat op zoek naar verbinding en samenwerking. Regelmatige afstemming met collega’s, medeoverheden en andere partijen binnen Rijkswaterstaat vind je belangrijk.

Elke dag beter
Samen met je collega’s draag je bij aan kenniscommunities en kenniskringen. Hierdoor kun je een inhoudelijke bijdrage leveren aan de verbetering van de RWS-kenniscyclus.

Functie-eisen

 • Een universitaire opleiding milieukunde of andere opleiding waarin je kennis van natuur en chemie hebt opgedaan

Kennis en ervaring

 • 3-5 jaar relevante ervaring op de dossiers Luchtkwaliteit en Industriële Emissies

 • Affiniteit met luchtmodellen zoals CAR en ISL3a is een pre.

 • Je werkt makkelijk met cijfers en hebt ervaring met gebruik van Excel.

 • Je bent een teamspeler, initiatiefrijk en een aanpakker.

 • Je bent klantgericht en onderhoudt je netwerk

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en houdt makkelijk presentaties

Meest essentiële competenties

 • Je bent RADIO-V: resultaatgedreven, aanspreekbaar,

 • dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

 • Je legt verbanden tussen interne en externe ontwikkelingen.

 • Analyserend vermogen.

 • Flexibiliteit.

 • Plannen en organiseren.

Organisatieonderdeel Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL)
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
WVL ontwikkelt voor Rijkswaterstaat de visie op zijn netwerken en onze leefomgeving. We geven met die visie aan hoe de drie netwerken van Rijkswaterstaat (hoofdwegennet, hoofdvaarwegennet en hoofdwatersysteem) zich moeten ontwikkelen, welke kwaliteit we aan onze gebruikers leveren en welke zorg aan de leefomgeving moet worden besteed. WVL is tevens verantwoordelijk voor het overzicht van de kennisbehoefte bij Rijkswaterstaat nu en in de toekomst. In dit kader heeft Rijkswaterstaat bij WVL de taak neergelegd om voor geheel Rijkswaterstaat de inkoop van kennis te organiseren. WVL wordt daarmee voor de kenniswereld - universiteiten, kennis- en onderzoeksinstituten, koepelorganisaties binnen de kenniswereld e.d.- het gezicht van en eerste aanspreekpunt bij Rijkswaterstaat en de opdrachtgever namens Rijkswaterstaat.
Naast het inkopen van kennis, stimuleren we het delen van beschikbare kennis met collega’s en ook met externe partijen. Dit laatste doen we onder andere door te participeren in samenwerkingsverbanden, het vormen van strategische allianties met partners uit de kenniswereld en het stimuleren van kennisontwikkeling en innovatie met en bij marktpartijen. Door duurzaam en strategisch samen te werken aan onze prestaties dragen we bij aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland.
De afdeling – Regelgeving en Duurzaamheid InfoMil
De afdeling Regelgeving en Duurzaamheid InfoMil is onderdeel van de directie Leefomgeving binnen WVL. We verbinden beleid en uitvoering op het gebied wet- en regelgeving binnen het omgevingsdomein. Kennisoverdracht en beleidsadvisering zijn de hoofdtaken. Onze focus zit in de thema’s industriele luchtemissies, landbouw, afvalwater, duurzame zwembaden en luchtkwaliteit (NSL). Daarnaast werken we aan de reductiedoelstellingen voor de emissies van niet-Co2 broeikasgassen en ozon aantastende gassen, de uitvoering van de Nederlandse taken in het Montreal protocol en zijn gemandateerd uitvoerder van de wettelijke taken op het gebied van gefluoreerde broeikasgassen (f-gassen). Ook zijn we internationaal actief bij het implementeren en handhaven van het milieubeleid in vooral opkomende europese landen en in Caribisch Nederland. Tot slot coördineren we de duurzaamheidsopgave van RWS. We formuleren met de organisatieonderdelen ambities op 12 thema’s uit de omgevingswijzer en richten de monitoring hierop in. Met deze taken heeft de afdeling zowel binnen als buiten RWS een verbindende taak haar klanten.

Detabem doet een voorselectie en bied alleen de kandidaat aan die voldoet aan de gestelde eisen en werkervaring. Dit moet herleidbaar zijn vanuit het CV.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten