Consultant Service Architectuur en API management

Freelancer
Collegium
Geplaatst op
08-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
90
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
262
Status
Gesloten
Referentie
CC201604002

Afrondingstoelichting

Bedankt voor jouw aanbieding. Bij een volgende passende gelegenheid kom ik graag weer met je in contact.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten

Omschrijving

Onze relatie, een grootbank, is voor haar IT organisatie op zoek naar een consultant Financieren.

In deze rol ben je binnen het team van Business Architecten van Financieren verantwoordelijk voor het implementeren van veranderingen in het Business Domein Financieren

Functie eisen
We zoeken iemand die architectureel, technisch en organisatorisch verstand heeft van service Architectuur en API management.
Hij/zij kan nieuwe patronen in business processen doorvertalen naar principes en patterns
Initiatie en maken van opleidingen
Kennis van en ervaring in de transformatie-aanpak van de “oude” service architectuur naar nieuwe services architectuur.
Iemand die kan duwen, trekken, sleuren, maar ook veel werk produceert, teksten verzamelt, teksten produceert en vastlegt (in Confluence/Jira.)
Afstemming van deze teksten met stakeholders.
Het domein Financieren kenmerkt zich door een hoge mate van business druk op het zo veel mogelijk straight through kunnen aanbieden van de advies, koop, service en beheer processen. Het domein ondersteunt twee belangrijke business ketens: de keten Geld Nodig Particulieren en de keten Geld Nodig Bedrijven. Beide ketens hebben als doelstelling een efficiënte cross-channel dienstverlening in te richten. De leverdruk is zeer groot en de technologische ontwikkelingen gaan snel. Toch mag deals bank hier niet verzaken. Onze klanten verwachten immers 24 uur per dag al hun bankzaken te kunnen regelen via het kanaal van hun voorkeur. De consultant heeft affiniteit met mobiele ontwikkelingen en vindt het zijn/haar uitdaging hierin in de markt voorop te lopen. Het domein Financieren kenmerkt zich ook door hoge eisen op het gebied van aantoonbare compliance aan wet en regelgeving. Zowel vanuit de AFM als vanuit de ECB worden steeds hogere eisen gesteld aan de inrichting van de ketens.

De afdeling Strategie & Architectuur is verantwoordelijk voor een coherente visie en strategie voor architectuur en security, stuurt op effectiviteit en risico's en levert een herkenbare bijdrage aan de verdere organisatorische en personele ontwikkeling van IT Nederland in relatie met haar context en stakeholders. De afdeling Architectuur heeft kennis (business & IT) en overzicht van de interne klant en combineert dat met kennis uit de markt. Zo komt zij tot een IT visie, strategie en architectuur en afspraken voor uitvoering, om daarmee het realiseren van business doelen te ondersteunen.

Wij vragen

Kennis van de financiële sector;
Kennis van de organisatie,
WO werk- en denkniveau;
Specifieke kennis van het domein Financieren;
2-5 jaar ervaring als consultant (of equivalent);
Kennis van methoden en technieken om API's te implementeren
Ruime generieke inhoudelijke kennis van IT;
Bij voorkeur met kennis van het Financieren domein;

Competenties

Naast de twee kerncompetenties van de klant, Samenwerken en Klantbelang centraal stellen, herken je in jezelf de volgende competenties:

Communicatiekracht
Inspireren en beïnvloeden
Gezamenlijke visie ontwikkelen
Goed gevoel voor stakeholder management (Financieren kent vele stakeholders)
Vaardig in het vervullen van een coachende / ondersteunde rol, team player

Aantoonbare veranderkracht: drive om te willen veranderen en anderen hierin te enthousiasmeren; •

Aantoonbare communicatieve vaardigheden.
Gevraagde certificeringen

Basis opleiding Security Awareness (SOE765_1109) ; vereist per 15-11-2011* •
Medewerkers integriteit (TOE011EL141) ; vereist per 01-07-2014* •
Privacy Awareness (TOE001EL133) ; vereist per 01-07-2014 •
Privacy Follow-up Klantcontact (TOE008EL134) ; vereist per 01-01-2015

Indien u 1 of meerdere van de bovenstaande certificaten reeds in u bezit heeft is dit een pre. U dient dit bij uw aanbieding te specificeren. Indien wij geen specificering ontvangen gaan wij ervan uit dat u deze niet heeft.

Vanaf 1 april 2015: de bankierseed voor alle medewerkers. Op 18 november 2014 heeft de Eerste Kamer het Voorstel tot wijziging van de Wet Financiële Markten inzake de bankierseed aangenomen. Dit betekent dat alle bankmedewerkers die in Nederland werkzaam zijn vanaf 1 april 2015 verplicht zijn de bankierseed (eed of belofte) af te leggen, met de daaraan verbonden gedragsregels en tuchtrecht. Onze bestuurders hebben de eed al afgelegd in 2013. De bankierseed geldt voor interne en externe medewerkers. Door het afleggen van de eed bevestigt een medewerker dat hij zich aan de Gedragsregels houdt die de Nederlandse Vereniging voor Banken (NVB) heeft opgesteld voor bankmedewerkers en die onderdeel zijn van het Statuut Code Banken. De klant gedragscode is gebaseerd op de NVB gedragsregels.

Weigeren is geen optie. Als een medewerker aangeeft de eed niet te willen afleggen voldoet de klant niet aan de wet. Weigering van het afleggen van de eed is daarom reden om de inzet van een medewerker te beëindigen of geen contract aan te bieden.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-04-2016 11:02
  Plaats
  Naarden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten