projectmanager Big Data en Analytics senior

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
05-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Odijk
Reacties
2
Bekeken
1199
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2523 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

16-05-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

08-04-2016 om 09:00 uur

De projectmanager is in staat om vanuit gebruikersperspectief end-to-end te denken. Hij is in staat zowel sturing te geven aan een multidisciplinair team van Big Data specialisten, Data Scientists, architecten en analisten als ook de verbinding te maken met een diversiteit aan gebruikers uit de business. Hij weet hoe de informatiebehoefte van de organisatie vertaald moet worden in oplossingen. Hij heeft ruime ervaring met projectmanagement op het vlak van Big Data & Analytics op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau in organisaties en pakt zijn verantwoordelijkheid breed op.

De Projectmanager is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

-Het organiseren, mobiliseren, articuleren, afstemmen en vervolgens borgen van de aansluiting van de (behoeften van de) gebruikerskant op het BVI 2.0 platform.

-Het aansluiten van gebruikers die (kunnen) werken met toepassingen gebaseerd op Big Data en/of Analytics en degenen die betrokken zijn bij innovatieprojecten of -activiteiten waar een Big Data en/of Analytics component in zit of waar dit een bijdrage zou kunnen leveren in de innovatie.

-Coördinatie op initiatieven en bestaande werkzaamheden die een direct raakvlak hebben met Big Data & Analytics en de mogelijkheden die het nieuwe platform biedt.

-Afstemming tussen de business, Data Scientists, analisten, modelontwikkelaars en big data specialisten op het vlak van risicomodellen en Predictive Policing.

-De potentie en impact van Big Data & Analytics nadrukkelijk onder de aandacht brengen binnen de organisatie en laten aansluiten bij de behoeften vanuit de dagelijkse praktijk.

-Het articuleren en herkennen van use cases voor de doorontwikkeling van de analytics componenten van het platform.

-De verdere ontwikkeling van de deelcomponent Analytical Data Services component vanuit het perspectief van de business.

-Afstemming met lopende initiatieven binnen de organisatie, waaronder innovatie- en verandertrajecten die een directe relatie hebben met de uitvoering van de BI-Strategie, Big Data & Analytics en vragen om een operationeel alignement.

-Gebruik maken en verder ontwikkelen van Data Science en Analytics als vakgebied en werkwijze en dit uitgedragen en borgen in de organisatie.

-Samenwerking en kennis delen op het vlak van datagedreven initiatieven binnen en buiten de overheid en de veiligheidsketen die soms een overlap vertonen of complementair zijn aan de werkzaamheden van de politie.

-Het opbouwen van een kennisnetwerk binnen de politie op het vlak van Data Science, Big Data & Analytics.

-Een bijdrage leveren aan de verdere inrichting van een Centraal BICC.

-Continue bewaking van de projectvoortgang, (proactief) belemmeringen verhelpen, ook buiten de scope van het project

-Opstellen van faseplannen, hoofdpuntenrapportages, voortgangsrapportages en afwijkingsrapportages

-Afstemming met andere projectmanagers binnen het BI-programma, met de BICC organisaties in de eenheden en met de gebruikersorganisatie

-Samenhang bewaken tussen de verschillende BI-trajecten

-Actief communiceren en afstemmen met alle relevante stakeholders op tactisch, strategisch en operationeel niveau

Vakmatige taken
De projectmanager beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de planning en consequenties voor de lange termijn. Van de projectmanager wordt verwacht dat deze volledig op de hoogte is van zowel de state of the art technologie (specifiek het Apache Hadoop ecosysteem en analytics toepassingen) als ook nationale en internationale ontwikkelingen op het vlak van het toepassen van Data Science en Big Data & Analytics

Het betreft een dynamische omgeving waar veel in beweging is, gezocht wordt naar een inhoudelijk leider op senior niveau met ruime kennis en ervaring die mede invulling gaat geven in de richting waarin deze ontwikkeling plaatsvindt.

De projectmanager geeft leiding aan een of meerdere teams actief op het gebied van de realisatie van nieuwe landelijke informatieproducten.

De projectmanager communiceert makkelijk met business- en meer technisch geschoolde collega’s binnen en buiten de verschillende onderdelen van het programma. Daarnaast wordt van de projectmanager verwacht dat deze binnen de politieorganisatie een breed netwerk opbouwt, onderhoudt en actief toenadering zoekt tot alle relevante stakeholders.

Competenties
-Team-player die ook zelfstandig kan werken
-Organisatiesensitiviteit
-Helicopterview
-Planmatig, flexibel en pragmatisch
-Resultaat en doelgericht
-Sterk analytisch vermogen
-Proactief en servicegericht
-Communicatief sterk in woord en geschrift
-Aantoonbaar In staat om kort en bondig te formuleren (mondeling en schriftelijk)
-Netwerker

Functie eisen

-Minimaal 6 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire projecten opgedaan in de afgelopen 10 jaar (harde eis).
-Minimaal een afgeronde erkende 4 jarige HBO opleiding in een technische, bedrijfskundige of ICT gerelateerde richting (harde eis).
-Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante kennis van en werkervaring met BI en datawarehouse concepten en/of Big Data en Analytics omgevingen opgedaan in de afgelopen 6 jaar (harde eis).
-Aantoonbare ervaring met het leidinggeven/aansturen van Big Data & Analytics professionals (harde eis.)
-Een netwerk binnen de Triple Helix (overheid, bedrijven, -kennisinstellingen) op het gebied van Big Data & Analytics.
-Aantoonbare recente ervaring in een grote organisatie min 5000 medew, bij voorkeur de Rijksoverheid, waar het principe van informatiegestuurd werken wordt toegepast.
-Prince2, CAPM, PMP of MSP Foundation gecertificeerd is een pre.
-IPMA C gecertificeerd is een pre.
-kennis van c.q. ervaring met operationele politieprocessen is een pre.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  06-04-2016 02:33
  Plaats
  Capelle aan den Ijssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-04-2016 11:45
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten