Java Ontwikkelaar

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
06-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Meppel
Reacties
0
Bekeken
551
Status
Gesloten
Referentie
621

Omschrijving

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Voor de Politie in Meppel zijn wij op zoek naar een Java ontwikkelaar.

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap.

Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is in 2013 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.

Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller dan nu het geval is bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data (“big data”) te kunnen analyseren. Hiervoor wordt oa gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.

De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde BI Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de aandachtsgebiedhouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De Business Intelligence activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC Centraal). Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectleiders onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.

Een van de activiteiten is op dit moment het continue uitbreiden en verbeteren van het datawarehouse (DWH) binnen het project BasisVoorziening Informatie (BVI). Hierbinnen is op dit moment ook een Enterprise Service Bus (Oracle Service Bus) gepositioneerd die zowel data van bronnen aanlevert aan het DWH als verspreid naar andere afnemers.
Om de toekomstige uitbreiding van deze berichten via de ESB naar zowel het DWH als andere afnemers voor de toekomst goed te kunnen verwerken is er een volgende stap nodig in de opzet van de ESB en berichtenstromen daarbinnen, zijnde :
Het doorvoeren van middleware upgrade naar de laatste versie van het bouwblok (Intern gedefinieerd bouwblok gebaseerd op Oracle WebLogic Server)
Het robuuster maken van de verwerking van berichten en het inzichtelijker maken van de interne verwerking binnen de bus middels logging (zowel op fouten als op functionele verwerking van berichten als op verwerkingssnelheid). Generieke opzet van logging.

Een refactoring van de huidige opzet van de verwerking van berichten om de uitbreiding in de toekomst af te kunnen handelen.
Het toevoegen van nieuwe berichtenstromen.

Doelstelling
Een multidisciplinair team samenstellen op basis van de DevOps methodiek waarbinnen alle relevante disciplines nauw samenwerken.

Verantwoordelijkheden
Zich gedragen als ervaren Software Engineer in een team en binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden.

Opleiding
Minimaal HBO denkniveau.

Werkervaring
Van de Java ontwikkelaar wordt senioriteit, kennis en meerjarige ervaring op de navolgende gebieden verwacht :
Java (J2SE/ Java EE) inclusief onderliggende tooling en producten als onder meer JPA(Eclipselink), Maven, Eclipse IDE, Subversion
XML / XSLT / XQuery
Oracle WebLogic Server
Oracle Service Bus
Oracle Database

Competenties
Communicatief
Team-player die ook zelfstandig kan werken
Flexibel en pragmatisch
Sterk analytisch vermogen
Proactief en resultaatgericht

Inhoudelijke CV wensen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar kennis van en ervaring met Oracle Service Bus.
In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring met Oracle WebLogic Server.
In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar werkervaring met Oracle Database
In de afgelopen 10 jaar, 3 jaar werkervaring met het ontwikkelen van applicaties in Java (J2SE/Java EE). Deze ervaring moet duidelijk zijn benoemd in het CV van de kandidaat.

Interesse? Graag ontvangen wij een CV o.v.v. het tarief uiterlijk dinsdag 12 april 2016 om 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten