Testcoördinator IAM

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
06-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
72,50
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
333
Status
Gesloten
Referentie
20118819

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118819 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Testcoördinator IAM 2.0.

Profiel Organisatie

De gemeente Amsterdam wil optimale dienstverlening leveren aan Amsterdammers, publieke organisaties en bedrijven. Daarvoor is een duurzame, betrouwbare en veilige ICT-infrastructuur nodig. De afdeling ICT verzorgt dit, samen met haar partners.
Medewerkers van de gemeente Amsterdam gebruiken de ICT-infrastructuur om hun dagelijkse werk te doen. De gemeentelijke ICT-infrastructuur bestaat onder andere uit een netwerk met datacenters, maar ook uit bijvoorbeeld computers, telefoons en Wi-Fi. Dit alles wordt beheerd door de afdeling ICT. Zij verzorgen ook de inkoop van nieuwe voorzieningen voor de ICT-infrastructuur.
Naast het verzorgen van de ICT-infrastructuur die medewerkers gebruiken, ondersteunt de afdeling ICT ook bij het optimaal vastleggen en ontsluiten van
informatie binnen de gemeente. Met die informatie kan de gemeente Amsterdam haar interne processen goed inrichten, zodat optimale dienstverlening geleverd kan worden aan Amsterdammers, publieke organisaties en ondernemers.
Kortom, de afdeling ICT verbindt Amsterdam en haar omgeving.

Profiel Afdeling

De gemeente Amsterdam is in het kader van haar ICT visie 2015 bezig om een gezamenlijke ICT-infrastructuur te realiseren. Daaronder valt ook ‘één registratie van medewerkers’ voor de Gemeente Amsterdam. Dit project KRM (Kern Registratie Medewerkers) wordt aangestuurd door het onderdeel Bedrijfsvoering. Binnen de afdeling ICT wordt in dit kader het project IAM 2.0 uitgevoerd in nauwe samenwerking met KRM. In dit project wordt een nieuwe IAM-omgeving opgezet, worden centraal geregistreerde identiteiten gerealiseerd, de koppelingen
tussen de bestaande IAM-omgeving en de IAM-applicaties gemigreerd naar de nieuwe IAM 2.0 en nieuwe koppelingen gerealiseerd.
Voor deze implementatie en migraties zijn wij op zoek naar een testcoördinator met ervaring in technisch-, functioneel- en gebruikersacceptatie testen op het gebied van Identity & Access Management (IAM).

Profiel Opdracht

Als testcoördinator ben je een sterke persoonlijkheid en specialist die verantwoordelijk is voor het opzetten en het uitvoeren van de vereiste werkzaamheden. Dit in een veelal complexe bestuurlijke (politieke) omgeving. Je hebt een actieve rol om verwachtingen rond de functionele testuitvoering uit te voeren.
Belangrijk is dat je als testcoördinator helder communiceert. Alle werkzaamheden worden gedetailleerd en procesmatig beschreven en uitgevoerd. Als testcoördinator draag je zorg voor de borging en vastlegging van de testresultaten per front-end applicatiemigratie.
Verder ben je (mede)verantwoordelijk voor de totstandkoming, inrichting en het beheren van een representatieve testomgeving, welke als opmaat geldt voor een goed ingerichte productieomgeving.

Functie Eisen

 1. U beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.

 2. U bent Tmap Next of ITQB gecertificeerd.

 3. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als testcoördinator waarbij gebruik is gemaakt van de TMap-testmethodiek.

 4. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring met vergelijkbare projecten waarbij de kandidaat zelfstandig de gevraagde werkzaamheden heeft uitgevoerd.

 5. U hebt aantoonbare ervaring met het testen van identity management oplossingen.

 6. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het opstellen van testplannen.

Competenties

 • Zelfstandig

 • Stressbestendig

 • Samenwerken / teamspeler

 • Resultaatgericht

 • Communicatief vaardig

 • Verantwoordelijk

 • Adaptief

 • Leergierig

Functie Wensen

 1. U hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het werken binnen politiek bestuurlijke omgevingen.

 2. U hebt recent (afgelopen 5 jaar) ervaring opgedaan met IAM testtrajecten binnen de (gemeentelijke) overheid.

 3. U beschikt over een ITIL v3 certificaat.

 4. U hebt een opleiding van tenminste HBO niveau afgerond met een technische en/of informatie technologische achtergrond.

Op basis van het matchgesprek wordt ook beoordeeld of je

 1. nieuwsgierig bent en de informatie begrijpt, kan ontleden en vertalen naar een gepaste testaanpak;

 2. in realisatie procesmatig en gestructureerd kan werken met een sterk analytisch vermogen;

 3. beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om binnen de ICT organisatie en die van de afnemers binnen het werkveld te kunnen opereren.

 4. Beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden in de samenwerking met leveranciers en vendoren van de bedrijfssystemen.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

01-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Inzet

36 uur per week

Tarief

€ 72,50

Sluitingsdatum

08-04-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten