Jurist Grondzaken senior

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
06-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Pijnacker-Nootdorp
Reacties
1
Bekeken
556
Status
Gesloten

Omschrijving

Start

z.s.m.

Eind

duur 3 maanden

Verlenging

Ja, 2x 3 mnd

Uren

20 uur/ week

Indienen

17-4-2016

Gesprek

21 april 2016 van 10.00 uur tot 16.00 uur

Detabem is op zoek naar een senior jurist,

Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp staat midden in de samenleving. Dagelijks zetten we ons in voor de belangen en het welzijn van onze inwoners. De gemeente Pijnacker-Nootdorp ligt in het groen, midden in de Randstad, tussen Zoetermeer, Rotterdam, Delft en Den Haag. De gemeente is vanuit alle richtingen goed bereikbaar. Pijnacker-Nootdorp telt ruim 51.000 inwoners. De gemeente staat bekend om haar aantrekkelijke woningbouwprojecten, zoals Ackerswoude en Keijzershof, en uitstekende woonkwaliteiten, zoals de vriendelijke sfeer, veiligheid, een rijk verenigingsleven, goede sportaccommodaties en overige voorzieningen. Alles dichtbij huis, met de grote steden binnen handbereik.

De gemeente dankt haar stevige economische positie voor een belangrijk deel aan de glastuinbouw. Daarnaast zijn er diverse bedrijventerreinen. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Kortom: een dynamische gemeente waar het plezierig wonen en werken is.

Opdracht
De gemeente is op zoek naar een senior jurist grondzaken. Je komt te werken in het cluster grondzaken en planeconomie van de afdeling Ontwikkeling. De afdeling Ontwikkeling bestaat uit de taakvelden Projectmanagement, Civieltechniek en Grondzaken & Planeconomie. De afdeling is verantwoordelijk voor de realisatie van woningbouwprojecten, bedrijvenparken, maatschappelijke voorzieningen, Infra projecten en natuur- en recreatiegebieden.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit

-het voeren van onderhandelingen en verrichten van werkzaamheden ter vastlegging van afspraken tussen partijen;
het opstellen en toetsen van privaatrechtelijke overeenkomsten zoals samenwerkings-, koop en anterieure overeenkomsten;
-controle op naleving van de overeenkomsten;
-het bijstaan en adviseren in procedures;
-het grondbeleid van “bepalend naar regisserend” verder uitwerken en uitdragen;
-het adviseren over wijzigingen van relevante wet- en regelgeving en het bevorderen van kennisontwikkeling op de afdeling.

Voor de realisering van de ruimtelijke ontwikkelingen werkt de Gemeente Pijnacker-Nootdorp met projectteams. Je behartigt in het projectteam de juridische en vastgoed belangen.

Gunningscriteria (weging)
-Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als vastgoedjurist (25%)
-Minimaal 1 jaar ervaring in de afgelopen 3 werkervaring binnen een gemeente (20%)
-Afgeronde WO opleiding rechten (20%)
-Kennis van relevante wet- en regelgeving op het gebied van grondbeleid, onteigening, Wvg en Wro blijkend uit relevante -opleidingen / cursussen (20%)
-Selectiegesprek in tweede beoordelingsfase (15%)

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u aan de genoemde criteria voldoet. Wordt aan het betreffende gunningscriterium voldaan dan wordt in de eerste beoordelingsfase het bijbehorende percentage geheel toegekend. De kandidaten worden vervolgens aan de hand van de scores die op de gunningscriteria zijn behaald gerangschikt.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Detabem zet i.v.m met de korte doorlooptijd en aantal uur een wat hogere fee in dan wij gebruikelijk hanteren nl. € 8,-/ uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    08-04-2016 11:27
    Plaats
    Zaltbommel

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten