Netwerkregisseur Onderwijsachterstandenbeleid

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
07-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
1740
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

18-4-2016

Einddatum

18-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

19-4-2016 om 9:00 uur

De afdeling Samenleving is actief op het brede terrein van het Sociaal Domein. Sinds de decentralisaties van begin 2015 zijn de taken van de gemeente toegenomen. Wij zijn beleidsmatig verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkelingen in Zoetermeer. Onze afdeling ontwikkelt strategie, adviseert het bestuur en werkt nauw samen met zowel externe als interne partners om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

De positie van inwoners staat hierbij altijd centraal. Extern werken we onder andere samen met (jeugd)zorg- en welzijnsaanbieders en instellingen en verenigingen op het gebied van onderwijs, sport en kunst & cultuur.

De uitvoeringsorganisatie Jeugd en Gezinshulp (JGH) maakt deel uit van de afdeling, net als het team Groen Spelen Leren waar de stadsboerderijen en wijktuinen ondergebracht zijn. De afdeling Samenleving bestaat verder uit het team Netwerken en het team Opdrachten en Projecten. Binnen deze teams werken wijk- en netwerkregisseurs en projectmedewerkers gezamenlijk aan maatschappelijke opgaven binnen genoemde beleidsterreinen.

Als gevolg van wijzigingen in landelijke wetgeving en financiering van zowel de harmonisatie van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang als onderwijsachterstandenbeleid moet de uitvoering van het onderwijsachterstandenbeleid getoetst worden.

Opdracht

Ontwikkelt en onderhoudt externe netwerken op een deelterrein van het sociaal domein binnen de afdeling Samenleving, waarbinnen de voorwaarden worden geschapennwaarmee de betrokken organisaties hun maatschappelijke opgaven kunnen realiseren;
Ontwikkelt beleid op met name het terrein van onderwijsachterstandenproblematiek;
Monitort het resultaat, stuurt bij waar nodig en signaleert knelpunten;
Voert het accountmanagement van de instellingen en maakt subsidieafspraken behandelt jaarlijks en incidentele subsidieaanvragen;
Geeft signalen uit de stad door zodat deze in het geƫigende organisatieonderdeel kunnen worden opgepakt;
Levert een bijdrage aan de P&C-cyclus m.b.t. de subsidietaak.
Functie eisen
Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen het sociale domein en dan specifiek op het terrein van onderwijsachterstandenbeleid
Aantoonbare ervaring met genoemde werkzaamheden op het betreffende deelterrein, met het afsluiten van contracten en het verstrekken van subsidies
Aantoonbare ervaring in een bestuurlijke en politiek gestuurde organisatie

Competenties

verbindend, open houding
ondernemend en initiatiefrijk
informatie kunnen omzetten in concrete afspraken
goede contactuele eigenschappen en onderhandelingsbekwaamheid
zakelijke insteek
gevoel voor bestuurlijke en politiek verhoudingen
analytisch vermogen
goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling
goed gevoel voor ambtelijke en politieke verhoudingen

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten