Businessconsultant Alignment

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
07-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Odijk
Reacties
0
Bekeken
572
Status
Gesloten
Referentie
000641

Omschrijving

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Functienaam Businessconsultant Alignment
Standplaats Odijk
Startdatum 01-07-2016
Einddatum 31-12-2016
Optie tot verlenging Ja
Uren per week 36

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap.
Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is eind 2012 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.
Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller, dan nu het geval is, bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.
De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de portefueillehouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.
Wegens het implementeren van Business Intelligence producten en applicaties binnen de gehele politie organisatie zijn we op zoek naar Businessconsultant Alignment.
Het betreft een omvangrijke, complexe en uitdagende BI-omgeving. Expliciete ervaring als Businessconsultant Alignment op het terrein van BI is een must. Gelieve alleen in dat geval te reageren.
De kandidaat moet bereid zijn te reizen door het land (diverse locaties van de eenheden).

Doelstelling
Het implementeren van Business Intelligence producten en applicaties binnen de gehele politie organisatie, en het begeleiden en ondersteunen van implementatieprojecten naar het gewenste eindresultaat

Verantwoordelijkheden
De Businessconsultant Alignment is verantwoordelijk voor de volgende activiteiten en resultaatgebieden:

 1. Zorgt voor het opzetten en onderhouden van duurzame netwerken en zet dit in ten behoeve de doelstellingen.

 2. Adviseert en faciliteert activiteiten die bijdragen aan succesvolle samenwerking in een netcentrische werkwijze.

 3. Onderneemt activiteiten die de kennisdeling en kennismanagement bevorderen binnen het IV (Informatievoorzieningen) - en het BI domein.

 4. Ondersteunt het implementeren van BI producten en applicaties binnen de gehele organisatie.

 5. Draagt proactief bij aan het ondersteunen van de werkzaamheden van de regionale BICC’s.

 6. Begeleid/ondersteunt BI implementatieprojecten naar het gewenste eindresultaat.

 7. Kan goed werken met functionele ketens en binnen een matrix organisatie. Herkent het grotere verband en de samenhang tussen bij de uiteenlopende vraagstukken, organisatieonderdelen en belangen. Je bent je bewust van je eigen positie en invloed binnen het grotere geheel.

De Businessconsultant Alignment onderscheid zich door

 1. Op de hoogte te zijn van bestuurlijke, politieke en organisatorische gevoeligheden en kan hier op een professionele wijze mee om te gaan.

 2. Effectief om te gaan met onzekerheden en veranderingen in de organisatie, de omgeving en bij zichzelf.

 3. Heeft kennis van het BI en data warehouse concepten en principes

 4. Als een netwerker relaties binnen en buiten de eigen organisatie ontwikkelen en deze benutten voor het verkrijgen van informatie, steun en medewerking.

Opleiding

 • Minimaal een afgeronde erkende WO opleiding is een eis.

 • Een afgeronde erkende opleiding of cursus op het gebied van veiligheidsmanagement en netcentrisch samenwerken is een wens.

Werkervaring

 • Minimaal 1 jaar relevante ervaring als Businessconsultant met business alignement, kennismanagement en netcentrisch werken in de afgelopen 3 jaar is een eis.

 • Minimaal 1 jaar relevante ervaring als Businessconsultant met het succesvol implementeren van BI producten en applicaties binnen het veiligheidsdomein in de afgelopen 3 jaar is een eis.

 • Kennis van operationele veiligheidsprocessen binnen de Rijksoverheid is een wens.

 • Kennis van BI en data warehouse concepten en principes binnen het veiligheidsdomein is een wens.

Competenties
Proactief, ondernemend, communicatief, sensitief en verbindend, resultaatgericht en vasthoudend.

Eisen

 • Minimaal 1 jaar relevante ervaring als Businessconsultant met het succesvol implementeren van BI producten en applicaties binnen het veiligheidsdomein in de afgelopen 3 jaar is een eis.

 • Minimaal 1 jaar relevante ervaring als Businessconsultant met business alignement, kennismanagement en netcentrisch werken in de afgelopen 3 jaar.

 • Minimaal een afgeronde erkende WO opleiding is een eis.


Wensen

 • Kennis van BI en data warehouse concepten en principes binnen het veiligheidsdomein is een wens.

 • Kennis van operationele veiligheidsprocessen binnen de Rijksoverheid is een wens.

 • Een afgeronde erkende opleiding of cursus op het gebied van veiligheidsmanagement en netcentrisch samenwerken is een wens.

 • In verband met de urgentie van de invulling van deze opdracht is een geldige BGO-lang screening gewenst.

Graag ontvangen wij CV’s o.v.v. van het tarief, uiterlijk op dinsdag 12 april om 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten