Meetnetbeheerder Waterkwaliteit

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
08-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
304
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-5-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

13-4-2016 om 9:00 uur

Gespreksplanning

week 16

Je gaat aan de slag met het waterkwaliteitsmeetnet van het Waterschap Peel en Maasvallei in Venlo. De bemonstering van het oppervlakte water en de laboratorium-analyses zijn uitbesteed aan commerciële partners, maar op kantoor doen we de planning, de aansturing, de controle en de interpretatie van het chemische meetprogramma.

Als je begint zitten we middenin het ontwerp van het meetplan voor het nieuwe Waterschap Limburg (vanaf 1 januari 2017). Dat doen we samen met onze collega’s in het zuiden van deze provincie (kantoor in Sittard). We gaan samen de meetstrategie bepalen (onder andere meetdoelen, roulatie en dichtheid van het meetnet) en daaruit volgend het meetplan (waar meten we wat en hoe vaak, afstemming met de biologische monitoring). Afhankelijk van je ervaring en zelfstandigheid word je erin begeleid om geleidelijk, of snel, de spil-medewerker te worden die het meetplan onder zijn (of haar) hoede heeft.

Naast het meerjaren meetplan lopen er dit jaar diverse onderzoeksprojecten waarbij het een en ander op projectbasis bemonsterd wordt, maar ook bijvoorbeeld bioassays worden gedaan en passive sampling. Bovendien starten we dit jaar met continu monitoring van zuurstof op twee locaties.

Je werk zal bestaan uit

 • Overleg met projecttrekkers van het waterschap over meetwensen, met andere waterbeheerders in de Maas-regio, met handhavers over zwemwatermonitoring

 • Aansturing van het bedrijf dat de monsters neemt en contact met laboratorium

 • Samenwerking met applicatie- en databasebeheerders

 • Mee opstellen strategie en meetplan

 • Onderhoud en documentatie van het meetplan

 • Check van meetresultaten, zowel van continu-meting als van de steekmonsters (uitvoering conform opdracht, overschrijdingen van in te stellen alarmwaarden, vergelijking met metingen door derden etc).

 • Bewaking van monitoringsbudget

 • Coördinatie van online meetinstrumenten (aansturen plaatsing, onderhoud, reparaties)

 • Validatie van online meetinstrumenten.

 • Troubleshooting meetnet, instrumenten in het veld.

 • Regelmatig inzicht geven in meetnet, planning, budget.

Aanvullende taken

 • Incidenteel veldwerk (monsters nemen bij pieken online instrumenten, calamiteitenmonitoring)

 • Uitvoeren toetsingen voor KRW (Aquokit)

 • Bijhouden ontwikkelingen Aquokit en Waterkwaliteitsportaal (workshops en overleggen met RWS).

 • Analyses van trends.

 • Beeldmateriaal maken (kaarten, taartdiagrammen etc). calamiteitenbemonstering

Functie eisen

-minimaal een afgeronde HBO opleiding, richting Chemie òf Milieukunde òf Aquatische Ecologie òf Watermanagement òf Watertechnologie òf Laboratorium (EIS)
-aantoonbare ervaring met de verwerking en/of analyse van waterkwaliteits- meetgegevens van grond- pof oppervlaktewater (o.a. nutriënten, metalen, bestrijdingsmiddelen, medicijnen) (EIS)
-in de afgelopen 3 jaar, 1 jaar werkzaam geweest in een vergelijkbare functie bij een Waterschap, Ingenieursbureau, Rijkswaterstaat of Gemeente (EIS)
-ervaring met GIS (ArcGis), opgedaan in een stage, opleiding of functie
-ervaring met het werken met databases
-goede beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten