Manager Projectbeheersing Theemswegtracé

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
08-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
1524
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-6-2016

Einddatum

31-5-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

14-4-2016 om 12:00 uur

De afdeling Port Development heeft tot doelstelling het haven-en-industriecomplex efficiënt, veilig, flexibel en toekomst vast te ontwikkelen, door – passend binnen de omgeving – vervoersstromen en bedrijfsvestigingen te accommoderen en de beschikbare grond optimaal te benutten. Zo wil Port Development toegevoegde waarde in het haven-en-industriecomplex en financieel rendement voor het Havenbedrijf Rotterdam realiseren, conform de ambities uit de Havenvisie en het Ondernemingsplan.

Beschrijving project
De Manager Projectbeheersing wordt specifiek ingezet op het project Theemswegtracé. Het Theemswegtracé is een nieuw spoortracé van circa 4 km wat loopt over een verhoogd spoorviaduct. Dit is een oplossing voor de problematiek bij de Calandbrug bij Rozenburg. In 2020 bereikt deze Calandbrug het einde van haar technische levensduur. Tegelijkertijd valt een capaciteitsknelpunt voor het treinverkeer te voorzien, door de verwachte groei van het spoorvervoer en ook van het zeescheepvaartverkeer van en naar de Brittanniëhaven. Met dit project gaat het Havenbedrijf Rotterdam i.s.m. ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu er voor zorgen dat het capaciteitsknelpunt dat de Calandbrug vormt op de Betuweroute en de Havenspoorlijn wordt opgelost.

Opdracht beschrijving/belangrijkste werkzaamheden
Het Project Management Office heeft primair een interne rol en adviseert de projectmanagers en het afdelingsmanagement van de afdeling Port Development. Daarnaast is ook de dienstverlening van PMO breder uitgerold over ICT projecten. De Manager Projectbeheersing is verantwoordelijk voor het opzetten van, bijhouden van en adviseren over de projectbeheersing van het project Theemswegtracé van HbR t.a.v. tijd, geld, risico’s, informatie en kwaliteit. Vanuit die functie ondersteunt en adviseert de Manager Projectmanager de projectmanager bij het aansturen van het project, fungeert hierbij als spil in het projectteam en monitort en rapporteert over de voortgang van de projecten t.a.v. deze beheer aspecten. De Manager Projectbeheersing is onderdeel van het kernteam van het project en is inhoudelijk sterk betrokken in het project, heeft een integraal overzicht en weet waar de prioriteiten liggen. De Manager Projectbeheersing stuurt rechtstreeks een planner/risicomanager en administrateur aan en is daarnaast verantwoordelijk voor de coördinatie van de subsidies en is daartoe ook contactpersoon naar de subsidieverstrekker.

Kerntaken
 (Laten) opstellen en proactief bewaken van het investeringsbudget binnen het project en zorgdragen voor een adequate vastlegging in de financiële administratie en prognoses;  (Laten) opstellen en proactief bewaken van de projectplanning en het risicoregister;  Aansturen van de beheersactiviteiten in het project;  Verzorgen van de integraliteit tussen de verschillende projectbeheersingsproducten zoals planning, risicoregister, kostenraming en financiële overzicht;  Proactief adviseren over scopebepaling, projectaanpak/ strategie, omgaan met risico’s en issues, oplossen van mogelijke knelpunten, sturen op beheersmaatregelen, te stellen prioriteiten en op te starten activiteiten;  Aanspreekpunt voor het kwaliteitsmanagement van het project en bewaakt het gebruik van de HbR projectmanagementmethodiek binnen het project;  Bevorderen van juist gebruik van documentmanagement binnen het project.  Stelt de projectmanagementproducten en -rapportages op in samenwerking met de projectmanager en het projectteam;  Identificeert, volgt, beoordeelt en anticipeert op ontwikkelingen binnen het vakgebied projectbeheersing en vertaalt dit waar nodig naar verbetervoorstellen op basis van behoefte en meerwaarde voor de HbR projectenportefeuille.

Functie eisen

-Academisch werk- en denkniveau, opleiding bijvoorbeeld (civiele) techniek, bedrijfskunde, bedrijfseconomie of planologie;
-Specifieke opleiding/cursussen op het gebied van planning, kosten en/of risicomanagement gerelateerd aan bouwprocessen en projectmanagement;
-Software kennis: Software: Primavera P6 (vereist), MS project 2003/2010, SAP en Sharepoint 2013. Methodiek: Prince 2, IPMA, Risman;
-Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met projectbeheersing, waarvan minimaal 2 jaar in infra gerelateerd projectmanagement;
-Ervaring met projectbeheersing in groot infrastructureel en spoorproject is een pré;
-Aantoonbare ervaring in een planners- en risicomanagementfunctie;
-Aanvullende ervaring in projectfinanciën in de bouw (infrastructuur, spoor en/of vastgoed);

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten