Casemanager Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
12-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
1
Bekeken
611
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.
Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.
Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


Omschrijving

Startdatum

1-5-2016

Einddatum

1-11-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

14-4-2016 om 9:00 uur

De gemeente is op zoek naar een Casemanager Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten. Tot de hoofdtaken van de Casemanager RMC behoren de onderstaande zaken:

Het begeleiden van jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar die (dreigen) het onderwijs (te) verlaten zonder een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De (traject)begeleiding vindt zo nodig plaats in samenwerking met de leerplichtambtenaren, Sociale Zaken, UWV Werkbedrijf en zorginstellingen.
Extra begeleiding bieden en / of bemiddelen tussen de jongere, school, ouders en andere instellingen in geval van problemen om schooluitval te voorkomen.
Het rapporteren, verslagleggen en opstellen van een trajectplan, waarin de diagnose, doelstelling van het traject en concrete afspraken met de jongere worden vastgelegd en bijgehouden.
Overleg voeren met scholen, zorgteams en hulpverlenende instellingen. De Casemanager heeft daarbij een stimulerende taak.
Het verwijzen en begeleiden van jongeren naar de nodige hulpverlenende instellingen.
Het begeleiden van jongeren naar trajecten en / of trainingen die kunnen leiden naar een startkwalificatie en / of passend werk.
Het registreren van (dreigende) schoolverlaters in de daarvoor bestemde programma’s.
De afdeling Werk, Zorg en Inkomen biedt dienstverlening op het gebied van re-integratie, werk en zorg voor de inwoners van Zoetermeer. De afdeling Werk, Zorg en Inkomen bestaat uit een vijftal teams, t.w. Beleid & Implementatie, Zorg en Inkomen, Werk en Inkomen, Handhaving en Bedrijfsbureau. Deze teams worden aangestuurd door een teammanager. De afdeling wordt aangestuurd door het afdelingshoofd.

Functie eisen

Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau
Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een vergelijkbare functie
Aantoonbare kennis van leerplichtwetgeving

Competenties

uitstekende communicatieve vaardigheden
stressbestendig
inlevingsvermogen
affiniteit met onderwijs, arbeidsmarkt en de brede sociale kaart
kennis van de instellingen voor jeugdhulpverlening en hun relatie tot het onderwijs
ervaring in hulpverlening aan jongeren en gezinnen met sociale problemen en schoolproblemen

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    13-04-2016 19:38
    Plaats
    Baarn

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten