Business Analist

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
13-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Odijk
Reacties
1
Bekeken
786
Status
Gesloten
Referentie
Senior Business Analist

Omschrijving

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Voor de Politie in Odijk zijn wij op zoek naar een Senior Business Analist .

Startdatum
01-07-2016
Einddatum
31-12-2016
Optie tot verlenging
Ja
Uren per week
24

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap.

Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is eind 2012 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.

Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller, dan nu het geval is, bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.

De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de portefueillehouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).

De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.

Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten is het BICC op zoek naar een ervaren Senior BI Businessnalist.
Het betreft een omvangrijke, complexe en uitdagende BI-omgeving. Expliciete ervaring als Business Analist op het terrein van BI en senioriteit (minimaal 2 jaar ervaring) is een must. Gelieve alleen in dat geval te reageren.

Doelstelling
Uitvoeren van Business Analist activiteiten op het gebied van Business Intelligence
Verantwoordelijkheden

De senior BI Business Analist is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 1. Overlegt met gebruikers over de gewenste informationele oplossingen. Communiceert pro-actief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.

 2. Realiseert vooronderzoeken en business analyses conform een standaard format. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde probleemdefinitie, voorzien van high-level oplossingsalternatieven in termen van bronnen, data warehouse onderdelen en informatieproducten. Bevat tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. De voorstellen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgeving te worden geplaatst en aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden en richtlijnen. Het document dient dusdanig geschreven te zijn dat het kan dienen als beslisdocument ten behoeve van het management.

 3. Gedefinieerde gedetailleerde business requirements, bronanalyses en gespecificeerde output requirements.

 4. Ontwerp van (management)rapportages en analysefunctionaliteit en gedocumenteerde functionele detailspecificaties.

 5. Begeleidt/ondersteunt BI projecten naar het gewenste en gekozen eindresultaat.

 6. Denkt mee in het professionaliseren en repeterend maken van de werkzaamheden van de informatie analist.

Vakmatige taken
De Business Analist is over de inhouds-as de spil tussen de gebruikers en het BI-team. Hij/zij analyseert en beschrijft de informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als de output (vorm). Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen. Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een business-gedreven aanpak in plaats van een technologie-gedreven aanpak.

Leidinggevende taken
Nvt
Contacten
Intern

Inzet in de lijn of project
Project

Opleiding
Een afgeronde Business Analyse training of cursus zoals SEMBA of CBAP met certificering is een wens.

Werkervaring
Minimaal 2 jaar relevante ervaring als Business Analist in het Business Intelligence domein opgedaan in de afgelopen 5 jaar is een eis.

Ervaring met Business Intelligence en datawarehouse concepten en principes binnen het veiligheidsdomein is een eis.

Minimaal 1 jaar ervaring met het succesvol uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe, grootschalige Business Intelligence omgevingen, vergelijkbaar met die van de politieorganisatie is een eis.

Ervaring met operationele IT processen en -systemen in het veiligheidsdomein is een wens.

Relevante werkervaring binnen de politieorganisatie is een wens.

Competenties
Analyseren, samenwerken, communicatief vaardig en nauwkeurig

Inhoudelijke CV eisen
Minimaal 2 jaar relevante ervaring als Business Analist in het Business Intelligence domein opgedaan in de afgelopen 5 jaar is een eis.

Ervaring met Business Intelligence en datawarehouse concepten en principes binnen het veiligheidsdomein is een eis.

Minimaal 1 jaar ervaring met het succesvol uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe, grootschalige Business Intelligence omgevingen, vergelijkbaar met die van de politieorganisatie is een eis.

Inhoudelijke CV wensen
Ervaring met operationele IT processen en -systemen in het veiligheidsdomein is een wens.

Een afgeronde Business Analyse training of cursus zoals SEMBA of CBAP is een wens.

Relevante werkervaring binnen de politieorganisatie is een wens.

Interesse? Stuur je CV uiterlijk maandag 18 april om 17.00 uur toe o.v.v. het uurtarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  13-04-2016 16:40
  Plaats
  Zoetermeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten