HR Adviseur, Senior Adviseur Bedrijfsvoering

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
13-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
4
Bekeken
1261
Status
Gesloten
Referentie
921600105

Omschrijving

B/CKC is de afkorting voor het Centrum voor Kennis en Communicatie van de Belastingdienst.

Ons motto
Partner in Performance

Onze missie
Als deskundig, onafhankelijk partner inspireren en versterken wij de Belastingdienst op het gebied van kennis, communicatie en HR, zodat de dienstonderdelen hun doelen kunnen formuleren en realiseren.

Onze visie
Vanuit deskundigheid en op basis van de laatste trends en ontwikkelingen voeden wij de belastingdienstonderdelen met toepasbare adviezen, producten en diensten, waarbij we hen proactief uitdagen om te verbinden, te verbeteren én te vernieuwen. In co-creatie benutten we elkaars expertise en komen we tot state-of-the-art oplossingen. Zó dragen wij bij aan de performance van de Belastingdienst en helpen we burgers en bedrijven om aan hun fiscale verplichtingen te voldoen.

Strategische doelen
Om een goede Partner in Performance van de Belastingdienst te zijn is het van groot belang dat B/CKC aansluit bij het MLTP, de Brede agenda van de staatssecretaris en de HR-/CIO-/CFO-agenda van de Belastingdienst. Alle activiteiten die B/CKC uitvoert, moeten daaraan te relateren zijn. Om deze bijdrage meer zichtbaar te maken en de inzet van middelen te richten op de prioriteiten van de Belastingdienst stelt het doorontwikkelde B/CKC een strategische agenda op met thema’s op het terrein van Kennis, Communicatie en HR.

Functieomschrijving
Bedrijfsvoering is een belangrijk werkproces in ieder onderdeel, ook bij B/CKC. De missie van de afdeling Bedrijfsvoering is dé partner zijn voor de lijnorganisatie van B/CKC voor ondersteuning en advies op het gebied van bedrijfsvoering. Met andere woorden: niet overnemen maar meedoen, meedenken, ondersteunen en uitvoeren. En dat allemaal binnen de kaders en de spelregels die daarbij gelden. Om dat goed te kunnen doen bestaat domein Bedrijfsvoering uit de volgende teams: HR, PFC, PPBD, Informatievoorziening en Beheer, Categorie- en contractmanagement en Bedrijfsbeheer.
Voor team HR zijn wij in verband met het vertrek van een collega op zoek naar een enthousiaste, ervaren HR Adviseur. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor het management op het brede werkterrein van HRM en fungeert in deze functie als strategisch/tactisch sparring partner. Daarbij opereer jij proactief, rekening houdend met de lange termijn ontwikkelingen en heb jij een zakelijk inzicht. Jij begrijpt welke veranderingen de organisatie doormaakt en weet dit te vertalen naar toepassing van het HRM-beleid. Je bent communicatief en in staat om snel te schakelen en bruggen te bouwen. Jij kunt vanuit jouw brede kennis op zeer zelfstandige wijze adviseren. Jouw mening is duidelijk en bij het adviseren geef jij niet alleen de mogelijke oplossingsrichting aan maar durf jij ook de meest succesvolle keuze aan te geven. Je werkt goed samen met je collega's en hebt een brede ervaring in de diverse adviesrollen. Je vindt het ook fijn om je kennis en ervaring te delen met anderen en van elkaar te leren.
Elke domein van CKC bestaat uit meerdere teams die aangestuurd worden door een integraal verantwoordelijke manager en heeft een MT dat bestaat uit de managers van de teams en de verantwoordelijke directeur. Je maakt samen met de (domein)controller deel uit van het MT. Jij voert periodiek
control gesprekken en levert jouw inhoudelijke bedrage aan domeinplannen, jaarplannen, voortgangsrapportages, etc. Daarnaast is een belangrijke rol voor je weggelegd in het begeleiden en adviseren van het management bij personele (arbeid juridische) vraagstukken op basis van wet- en regelgeving ARAR/PUB en het daarop gebaseerd B/CKC beleid.
Functie-eisen
 Je bent in het bezit van een wo-diploma in een relevante richting, bijvoorbeeld personeelswetenschappen,
 Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke functie bij een grote (overheids)organisatie,
 Succesvol in advies en begeleiding van het management bij (complexe) processen en producten, ook rekening houdend met organisatorische ontwikkelingen en vraagstukken,
 Ervaring als manager binnen een grote (overheids)organisatie is een pré.

Competenties
 Analyseren
 Overtuigingskracht
 Netwerken
 Omgevingsbewustzijn
 Plannen en organiseren
 Creativiteit

Indien je interesse hebt, ontvangen wij graag de volgende gegevens

 • recent cv, toegespitst op de functie

 • persoonlijke motivatie

 • uurtarief

Het betreft hier een spoedaanvraag. Gegevens ontvangen wij graag per ommegaande, maar uiterlijk 20 april 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  14-04-2016 12:47
  Plaats
  Lelystad

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-04-2016 14:31
  Plaats
  heemstede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-04-2016 15:35
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-04-2016 18:05
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten