Business Analist (SAS)

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
14-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
669
Status
Gesloten
Referentie
20118858

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118858 Tijdelijke inhuur

Voor Rijkswaterstaat zijn wij op zoek naar een Business Analist (SAS).

Beschrijving organisatieonderdeel cq. project

De afdeling IV Ontwikkeling is binnen het RWS IV-proces verantwoordelijk voor de vernieuwingen en ontwikkelingen van systemen van het IV-domein Bedrijfsvoering (vraag naar IV) ten einde dit goed voor te bereiden voor CIV, DCI en IVB. Tevens ondersteunt en adviseert de afdeling de proceseigenaren ten aanzien van het samenhangend procesontwerp RWS.
De afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling is onderdeel van de Corporate Dienst, directie Financiën en Facilitair (DFF).
De afdeling IV Ontwikkeling heeft in zijn algemeenheid de ambitie om dé afdeling te zijn die de processen en Bedrijfsvoeringsapplicaties van RWS ontwikkelt. Zowel bij het RWS bestuur als bij de gebruikers staat de afdeling bekend als de afdeling die kwalitatief en snel werk levert. Ons motto is: niet ontwikkelen is stilstaan!

Beschrijving functie

RWS is in beweging! Ben jij die energieke business analist die wil bijdragen aan het toetsen van verbeter ideeën, en het maken van analyses op het gebied van performanceverbetering voor RWS? Heb jij een data-handje, behoorde je tot de beste van de klas en krijg je energie van het oplossen van complexe puzzels?
Je maakt onderdeel uit van de afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling van waaruit middels jouw ‘analyse kennis en kunde’ verbeter ideeën worden getoetst en op allerlei gebied wordt bijgedragen aan de performance verbetering van RWS.
In jouw rol van business analist help je om die beweging te stroomlijnen; jij signaleert de behoefte aan nieuwe analyses, brengt de data- en de informatiebehoefte in kaart en zet deze om in een gedegen analyseaanpak en resultaat. Je werkt samen met een aantal collega’s aan het houden en hebben van inzicht en overzicht van de klantprocessen en informatiebehoefte van de beheerders van de RWS netwerken. Het kennen van de regio uitvoeringsprocessen en expert worden op de informatiepositie van de verschillende lagen assetmanagement horen tot de ontwikkeltaak van de business analist BV. Je bent onderdeel van een driespan bestaande uit Informatiemanagers, jij zelf en de functioneel beheerders, die samen de gehele dienstverlening keten kennen en inrichten en ontwikkelen. Jouw werkzaamheden impliceren vaak grote veranderingen voor de organisatie en haar medewerkers en de uitdaging is om binnen de krimpende organisatie het toezicht op peil te houden en de processen doelmatig en doeltreffend te blijven uitvoeren.
Om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden, is het noodzakelijk om de performance te verbeteren en vernieuwing en innovaties te realiseren ter ondersteuning hiervan. Je beschikt over ervaring met ‘state of the art tooling’ zoals SAS om dit te kunnen realiseren.

Je werkt mee aan de ontwikkeling van stabiele datasets die de grondstof vormen voor al onze analyses. Daarnaast onderhoud je standaardanalyse instrumenten en -producten. Je bepaalt de juiste methodologie en voert de (statistische) analyses uit. Het resultaat van die analyse vertaal je in aanbevelingen, die je vervolgens op een gestructureerde, logische en beknopte manier bespreekt met je collega’s. Je werkt op het snijvlak van bestuurlijke informatie (BI) en informatietechnologie (IT) om de link te kunnen maken tussen business-intelligence-tools en data-bronnen.

Functie-eisen

 1. Je hebt een afgeronde relevante wetenschappelijke opleiding (op master niveau), liefst in de richting van bedrijfseconomie, econometrie, statistiek, business analyse of bedrijfsinformatica.

 2. Je hebt minimaal 5 tot 7 jaar ervaring met de analyse van bedrijfsprocessen

 3. Je hebt kennis van en ervaring met voorspellende modellen en het opmaken van experimentele ontwerpen

 4. Je bent in staat data te extraheren uit grootschalige relationele databanken en in staat deze data te modelleren

 5. Je hebt vaardigheden in het programmeren in SAS of vergelijkbare tools, zoals SPSS of Matlab.

 6. Als je ervaring hebt met SAS producten zoals SAS Base, SAS Enterprise Guide en/of SAS Miner is dat een pre

Competenties

 • netwerken – sociaal zeer vaardig zijn

 • oordeelsvorming - teamplayer

 • productgerichtheid (kwalitatief, kwantitatief)

 • tactisch en bestuurlijk inzicht

 • flexibiliteit

 • overtuigingskracht

 • organisatiesensiviteit

Opmerkingen / aanvullingen

Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent analytisch zeer sterk en kan snel doordringen tot de kern van de zaak. Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en adviseert vervolgens helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Op verschillende niveaus en in verschillende disciplines. Als natuurlijk teamspeler ben je contact- en klantgericht en weet je - zo nodig - jouw overtuigingskracht op een plezierige manier in te zetten. Je bent gericht op de relatie, maar hebt en houdt altijd oog voor het resultaat. Je bent maatschappelijk betrokken, volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied nauwgezet en je wilt ook jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Dat doe je vooral vanuit persoonlijke overtuiging, maar ook omdat dit noodzakelijk is om je functie te kunnen uitvoeren.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Utrecht

Startdatum

01-05-2016

Duur

24 maanden

Optie op verlenging

ja, tot uiterlijk 30-04-2018.

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

19-04-2016

Sluitingstijd

14:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten