Programmamanager Westpoort

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
877
Status
Gesloten
Referentie
IGB63964259

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een programmamanager met ervaring met politieke organen en bestuurders. 

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in de provincie Noord-Holland. De gemeente heeft verschillende stadsdelen die samenwerken om zich te ontwikkelen tot herkenbare en, zoveel mogelijk, uniform ingerichte organisaties. De gekozen bestuurscommissies functioneren als verlengd bestuur (vanuit het college van burgemeester en wethouders) en onderhouden intensieve contacten met bewoners, ondernemers en samenwerkingspartners in de wijken.
De stadsdeelorganisaties werken vooral aan de uitvoering van beleid. Ze leveren daarbij maatwerk door een gebiedsgerichte aanpak te hanteren. Vanuit de “ogen en oren” functie van bestuurscommissie en ambtelijke organisatie wordt input geleverd voor stedelijk beleid. Stadsdeel Nieuw-West heeft een centrale plaats in de metropoolregio Amsterdam, tussen de oude stad, het westelijk havengebied, Sloterdijk, de Zuidas en Schiphol. Dat is een grote kracht waar nog meer van geprofiteerd kan worden. Stadsdeel Nieuw West is een groot stadsdeel met een enorme opgave op sociaal en fysiek gebied. Diversiteit is kenmerkend aan Nieuw West. De aanwezigheid van ruim 160 nationaliteiten karakteriseert de rijke verscheidenheid van de inwoners.

Gebiedsgericht werken is een van de peilers waarop ze een bijdrage willen leveren in de stad. Ook voor Westpoort is deze aanpak leidend alleen vraagt een bedrijvenpark met andere gebruikers, behoeften, belangen en dynamiek een eigen aanpak die afwijkt van een reguliere aanpak gebiedsgericht werken voor wijken met hun bewoners. Westpoort is een van de grootste bedrijvenparken van Amsterdam / regio / Nederland.
U bent werkzaam voor het project Westpoort.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U stelt een gebiedsplan op voor de korte termijn en de lange termijn.

 • U brengt in kaart de behoefte van de bedrijven die onderdeel uitmaken van het park voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat.

 • U doet onderzoek naar hoe Westpoort in de toekomst optimaal bediend kan worden en welke organisatorische principes en vorm daar het beste bij hoort.

 • U maakt een gebiedsanalyse.

 • U hebt de rol van 'Ambassadeur van de Gemeente Amsterdam' naar ondernemers.

 • U stuurt een klein gebiedsteam aan.

 • U zorgt de optimale afstemming tussen de behoefte van het bedrijvenpark en 'exellente uitvoering' (onderhoud, vergunningen en handhaving).

 • U komt met een visie over hoe Westpoort maar wellicht ook andere bedrijven parken in de toekomst optimaal bediend kunnen worden door de Gemeente Amsterdam.

 • U stemt af met de organisatieonderdelen Grond en Ontwikkeling en Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam

 • U bent een adviseur van het dagelijks bestuur van de bestuurscommisie Nieuw West met betrekking tot Westpoort

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar wo werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald hbo-diploma.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan met complexe opdrachten binnen een gemeente in programma-/projectmanagement

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met marktpartijen.

 • U hebt ervaring met politieke organen en met bestuurders.

 • U hebt ervaring met opdrachten in het domein van openbare ruimte en economie en stedelijke ontwikkeling.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind november 2016, met optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 20 april aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten