Business analist

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
15-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
663
Status
Gesloten
Referentie
IGB64018100

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een business analist met ervaring met SAS Visual Analytics, SAS Enterprise Guide en SAS Datamanagement.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

De afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling (IV-Ontwikkeling) is binnen het IV-proces verantwoordelijk voor de vernieuwingen en ontwikkelingen van systemen van het IV-domein Bedrijfsvoering (vraag naar IV) ten einde dit goed voor te bereiden voor CIV, DCI en IVB. Tevens ondersteunt en adviseert de afdeling de proceseigenaren ten aanzien van het samenhangend procesontwerp Rijkswaterstaat.

De afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling is onderdeel van de Corporate Dienst, directie Financiën en Facilitair (DFF). De afdeling IV Ontwikkeling heeft in zijn algemeenheid de ambitie om dé afdeling te zijn die de processen en Bedrijfsvoeringsapplicaties van Rijkswaterstaat ontwikkelt. Zowel bij het Rijkswaterstaat bestuur als bij de gebruikers staat de afdeling bekend als de afdeling die kwalitatief en snel werk levert.

Uw werkzaamheden impliceren vaak grote veranderingen voor de organisatie en haar medewerkers en de uitdaging is om binnen de krimpende organisatie het toezicht op peil te houden en de processen doelmatig en doeltreffend te blijven uitvoeren.

Om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden, is het noodzakelijk om de performance te verbeteren en vernieuwing en innovaties te realiseren ter ondersteuning hiervan. Je beschikt over ervaring met ‘state of the art tooling’ zoals SAS om dit te kunnen realiseren.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U draagt bij aan het toetsen van verbeterideeën en het maken van analyses op het gebied van performanceverbetering voor Rijkswaterstaat.

 • U maakt onderdeel uit van de afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling van waaruit middels uw ‘analyse kennis en kunde’ verbeterideeën worden getoetst en op allerlei gebied wordt bijgedragen aan de performance verbetering van Rijkswaterstaat.

 • U helpt om die beweging te stroomlijnen; u signaleert de behoefte aan nieuwe analyses, brengt de data- en de informatiebehoefte in kaart en zet deze om in een gedegen analyseaanpak en resultaat.

 • U werkt samen met een aantal collega’s aan het houden en hebben van inzicht en overzicht van de klantprocessen en informatiebehoefte van de beheerders van de Rijkswaterstaatnetwerken.

 • U kent de regio-uitvoeringsprocessen en bent expert op de informatiepositie van de verschillende lagen assetmanagement.

 • U bent onderdeel van een driespan bestaande uit informatiemanagers, uzelf en de functioneel beheerders, die samen de gehele dienstverlening keten kennen en inrichten en ontwikkelen.

 • U werkt mee aan de ontwikkeling van stabiele datasets die de grondstof vormen voor alle analyses.

 • U onderhoudt standaardanalyse instrumenten en -producten.

 • U bepaalt de juiste methodologie en voert de (statistische) analyses uit.

 • U vertaalt het resultaat van die analyse in aanbevelingen, die u vervolgens op een gestructureerde, logische en beknopte manier bespreekt met uw collega’s.

 • U werkt op het snijvlak van bestuurlijke informatie (BI) en informatietechnologie (IT) om de link te kunnen maken tussen business-intelligence-tools en data-bronnen.

Eisen

 • U hebt een afgeronde relevante wetenschappelijke opleiding (op master niveau), liefst in de richting van bedrijfseconomie, econometrie, statistiek, business analyse of bedrijfsinformatica.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met de analyse van bedrijfsprocessen.

 • U hebt kennis van en ervaring met voorspellende modellen en het opmaken van experimentele ontwerpen.

 • U hebt aantoonbare ervaring met SAS Visual Analytics, SAS Enterprise Guide en SAS Datamanagement.

 • U bent in staat data te extraheren uit grootschalige relationele databanken en in staat deze data te modelleren.

 • U hebt vaardigheden in het programmeren in SAS of vergelijkbare tools, zoals SPSS of Matlab.

 • U hebt bij voorkeur ervaring met SAS producten zoals SAS Base, SAS Enterprise Guide en/of SAS Miner.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind april 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

 Hoe?:
Reageer vóór donderdag 21 april aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten