Productontwikkelaar Monitor Sociaal Domein

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
19-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
525
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2522 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

9-5-2016

Einddatum

9-8-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

25-4-2016 om 12:00 uur

De gemeentelijke monitor ondersteunt gemeenten bij hun horizontale informatievoorziening: informatie voor de gemeenteraad en de burgers. De monitor geeft inzicht in gebruik, voorspellers voor gebruik, cliëntervaring en toegankelijkheid van voorzieningen in het sociaal domein.

Het projectteam draagt zorg dat de gegevens van de monitor twee keer per jaar worden verzameld, verwerkt en gepubliceerd. Daarnaast heeft het team als belangrijke taak de monitor verder te ontwikkelen. Deze ontwikkelagenda omvat:

  1. Versterken van de basis: vergroten van deelname en kwaliteit. En het optimaliseren van de processen en systemen.

  2. Sturen op resultaten: ontwikkelen en koppelen van nieuwe onderwerpen, indicatoren en inzichten aan de monitor.

  3. Vergroten mogelijkheden van toepassing en gebruik: ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten, methodes en dienstverlening om met de monitor aan de slag te gaan.

De functie
Wij zoeken een senior productontwikkelaar die een centrale rol gaat vervullen in het realiseren en bijhouden van de ontwikkelagenda monitor sociaal domein. Je vervult hierbij een centrale en rol in het projectteam, je zorgt voor afstemming en gelijkschakeling van verschillende initiatieven binnen het team en daarbuiten. Je werkt binnen en onderhoudt een breed netwerk van gemeenten, departementen, rijksinstituten, VNG/KING en programma’s, onderzoeksinstellingen, het CBS, de
beheerpartij van Waarstaatjegemeente.nl en andere stakeholders.
Een belangrijke taak is om in gezamenlijkheid de ontwikkelagenda actueel te houden en te vertalen naar concrete aanpakken. In samenwerking met het team en andere partijen draag je vervolgens zorg voor het realiseren van de doorontwikkeling van het “product” Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein.
Onze aanpak is om in 2016 met een aantal iteraties het product verder te brengen. Bij aanvang van de opdracht wordt gevraagd om een concretiseringsslag te maken op de ontwikkelagenda en deze te beoordelen en te ordenen op realiseerbaarheid. Op basis van de uitkomsten van dit proces, het functioneren en mogelijke doorloop van financiering wordt gekeken naar een verdere inzet binnen het project.

Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden
 Je beheert de ontwikkelagenda monitor sociaal domein en houd deze actueel binnen een breed netwerk van stakeholders en binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
 Je concretiseert de ontwikkelagenda naar een plan van aanpak en coördineert de realisatie daarvan.
 In samenwerking met het team draag je zorg voor de afstemming en realisatie van elementen die voortkomen uit de ontwikkelagenda.
 Je legt verbindingen met andere programma’s, projecten en initiatieven om daarmee kansen en innovaties te identificeren voor toepassing in de monitor.
 Je werkt samen met het team in het zorgdragen van de primaire uitvoering van de monitor.
 Je draagt bij aan de planning en coördinatie van activiteiten van het projectteam.

Functie eisen

-een WO werk- en denkniveau
-Enkele jaren ervaring op senior niveau binnen de publieke sector (gemeentelijk en/of landelijke niveau) in de rol van projectmanager/adviseur.
-Aantoonbaar kennis en ervaring op senior niveau binnen het sociale domein in relatie tot de taakstelling van gemeenten.
-Aantoonbare kennis en ervaring aangaande monitoring, beleidsinformatie, sturingsinformatie in relatie tot het gemeentelijk sociaal domein.
-Uitstekende communicatieve vaardigheden, goed analytisch vermogen en cijfermatig inzicht;
-Aantoonbare ervaring in projectmanagement;
-In staat om zelfstandig en planmatig te werken alsmede samen te werken in een team;
-Klantgericht, kwaliteitgericht en resultaatgericht;
-Aantoonbare ervaring met het uitvoeren van werkzaamheden in een politiek-bestuurlijk krachtenveld binnen een landelijke en gemeentelijke context;
-Kennis van WaarStaatjeGemeente is een pré

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten