Vakgroepmanager (verandermanager)

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
19-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Groningen
Reacties
5
Bekeken
1344
Status
Gesloten
Referentie
92160110

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2559 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

z.s.m.

Einddatum

01-01-2017

Aantal uren per week

36

Opleidingsniveau

WO

Functieniveau

Senior

Standplaats

Groningen

Over Klantbediening
Scholieren, studenten, ouders, leraren en debiteuren… Ze hebben één ding gemeen: ze verlangen goede service. De directie Onderwijsvolgers geeft invulling aan de core business, Studiefinanciering. Studiefinancieringsklanten zullen meer en meer digitaal zaken doen. Dit door zelf hun zaken online en realtime zonder tussenkomst van een medewerker te regelen. Daar waar klanten nog wel contact hebben met een medewerker worden zij zo veel als mogelijk terug geleid naar het digitale kanaal en in één keer goed geholpen.

Deze klantgerichte benadering vraagt om een andere inrichting en werkwijze van de organisatie. Dit gaat de komende anderhalf jaar lerende wijs en deels op geleide van de stappen van PVS. Het domein klantbediening kent de volgende operationele deelgebieden: Klantenservice, BBK en KIB.

Het onderdeel Klantinteractie/Bedrijfsschool (KIB) kent twee onderdelen. Het onderdeel klantinteractie draagt zorg voor het op een makkelijke en efficiënte wijze verlopen van alle interactie met (ex-)onderwijsvolgers. Klantinteractie kent twee doelstellingen:

 1. Het vergroten van het gebruik van digitale kanalen

 2. Het verlagen van klantvolumes op de traditionele kanalen

Daarnaast houdt de Bedrijfsschool zich zowel bezig met het verzorgen en geven van opleidingen binnen Onderwijsvolgers als medewerkers binnen de eigen organisatie.

Opdracht
Binnen zowel Klantinteractie als Bedrijfsschool moet een visie en richting worden opgesteld. Bij de bedrijfsschool is het zaak de afdeling te herinrichten de medewerkers mee te nemen in de veranderende werkzaamheden. Voor klantinteractie is het belangrijk de visie te vertalen naar de praktijk en hierbij de afdeling door te ontwikkelen naar een belangrijke schakel in de keten (regie).

Het werkpakket
Als manager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van zowel Klantinteractie als Bedrijfsschool. Beide teams bestaan uit medewerkers met uitvoerende en vakinhoudelijke kennis De manager geeft richting en stimuleert in de nieuwe situatie de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers door afspraken te maken over de gewenste eindresultaten en de kaders waarbinnen deze gehaald moeten worden. Hij kan en durft open en eerlijk feedback te geven en te ontvangen waardoor de medewerkers in staat zijn samen de verantwoordelijkheid te nemen voor hoe deze resultaten gehaald moeten worden. De manager signaleert en/of escaleert tijdig als resultaten niet gehaald dreigen te worden en reikt daarbij oplossingsrichtingen aan. Tevens schept de manager condities en randvoorwaarden en coacht medewerkers bij hun persoonlijke en professionele groei. Samenwerken en verbinden worden meer en meer belangrijk. De manager stimuleert deze samenwerking, zowel binnen de keten als binnen DUO, OCW en Rijk en draagt zo bij aan verbetering van integrale processen door de hele keten heen.

Jij…
hebt een WO werk- en denkniveau en brede kennis en inzicht in het vakgebied. Als manager heb je inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang in bredere context dan het eigen werkterrein. Jij bent in staat ontwikkelingen en problemen te analyseren en te signaleren en kunt adviezen opstellen. Ervaring met het aansturen van inhoudelijke professionals (coördinatoren) en de juiste randvoorwaarden creëren is een pre.

Jij bent innovatief en draagt bij aan ontwikkelingen en vertaald deze naar vakinhoudelijke producten. Jij bent als manager in staat draagvlak te verwerven voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe ideeën, werkmethoden en technieken, zoals benoemd in de contourenschetsen en het programma Vernieuwing Studiefinanciering. Naast het managen van de vernieuwing verwachten wij van je dat jij als manager tijdens de transitieperiode het dienstverleningsniveau ten alle tijden op peil weet te houden.

Het denken in mogelijkheden, open staan voor verbetering en vernieuwing, open en eerlijke communicatie zijn belangrijke kenmerken van de gezochte kandidaat. Verbinding zoeken door informatie actief te delen en korte lijnen tussen ketenpartners (multidisciplinair) te krijgen, is een belangrijk kenmerk.

Bij interesse ontvangen wij graag de volgende zaken

 • recent cv, toegespitst op de functie

 • persoonlijke motivatie

 • uurtarief incl. reiskosten, excl. BTW.

Uiterste reactiedatum is 25 april 16.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  19-04-2016 15:31
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-04-2016 15:54
  Plaats
  Bleiswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-04-2016 21:50
  Plaats
  Diemen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-04-2016 12:09
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-04-2016 13:23
  Plaats
  Beetsterzwaag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten